Nu inteleg de ce ti-ar fi rusine. De la inceperea vietii sexuale, oricum esti obligata sa te duci regulat la ginecolog (toate femeile normale fac asa). In cursul unei consultatii obisnuite, ii poti cere ginecologului anticonceptionale pur si simplu, nu e nimic rusinos in asta.
Ce se intampla daca le iei dupa ureche? In primul rand, daca iei un preparat nepotrivit poti ramane insarcinata.
In al doilea rand, daca iei un preparat nepotrivit, poti avea reactii adverse imediate: varice, trombembolie pulmonara, tromboza cerebrala (ultimele doua sunt mortale). Chiar de curand a fost un documentar la Doctor G cu o femeie care "uitase" sa-i spuna ginecologului ca fumeaza, acesta i-a recomandat niste contraceptive care sunt interzise fumatoarelor si a facut tromboza cerebrala, murind la 19 ani.
In al doilea rand, este foarte probabil sa nu mai poti face copii niciodata, sa faci chisturi oavriene sau cancer ovarian, de san sau endometru. Dintr-o prostie poti trai toata viata cu teama si poti muri tanara si in chinuri. De curand am avut o pacienta de 19 ani care a luat anticonceptionalele prescrise unei vecine (daca iti poti imagina ceva atat de absurd). S-a ales cu cancer de ovar (ea avea interdictie sa ia contraceptive si, daca ar fi mers la ginecolog, ar fi aflat). Acum face chimioterapie, dar speranta ei de supravietuire este de maxim 18 luni. Se agata cu disperare de medici, implorand sa nu o lase sa moara. Chiar spunea: e nedrept ca pentru o greseala atat de mica sa mor atat de tanara. Din pacate, medicina nu o poate ajuta nicicum. Ar fi putut-o ajuta in urma cu 3 ani cand s-a decis sa ia contraceptive dupa ureche. Dar acum e mult prea tarziu si raul si l-a facut cu mana ei. Fata asta nu va mai apuca niciodata sa se marite, sa aiba copii, sa aiba o cariera, tot ce ar fi normal sa aiba la varsta ei si tot ce ar putea avea daca mergea la timp la ginecolog.
Incearca si vei vedea ce se intampla daca iei anticonceptionale de capul tau. Dereglari hormonale, cresteri bruste in greutate, cresteri ale parului prin zone unde nu ar trebui sa fie, infertilitate (asta n-o mai poti "repara", deci daca o sa vrei sa faci bebei, iti iei adio de la gandul asta daca nu-s bune pilulele alea pentru organismul tau). Sunt doar cateva exemple. Anticonceptionalele NU se iau dupa principiul ca "lui X ii fac bine", "la cutare nu au efecte adverse" sau "mi-a zis nu stiu care ca pilulele X is bune". Pilulele anticonceptionale se iau NUMAI dupa consult ginecologic, NUMAI pilula recomandata de medic dupa ce te-a consultat. Plus, cand iei pilule anti-baby, presupun ca n-o sa mai folositi si prezervativ. In cazul asta, e obligatoriu ca la minim 6 luni sa mergi la control ginecologic, sa afli daca nu ai luat vreo boala cu transmitere sexuala. Vezi ca baietii nu prea au simptome la unele boli de genul asta, iar fetele au (scurgeri maronii, vascoase, galbui, verzui, usturimi), deci te poti trezi cu surprize. Asa cum nu ti-e rusine sa te dezbraci in fata baietilor, poa` sa nu iti fie rusine sa te dezbraci in fata unui ginecolog. Nu-ti face griji, a vazut destule vagine pana la al tau. Daca nu vrei la control si iei pilule dupa sfaturi de pe TPU, sa nu te sperii cand te ingrasi, cand iti faci praf hormonii, si mai ales sa nu te miri cand, pe la 30 de ani, o sa afli ca ai HPV. E mortal HPV-ul, deci... enjoy. E, nu-i asa ca lasi frica si alte prostii si te duci la medic?
Brigaela mamă, iar ai început să sperii copiii pe site?
"În primul rând, în al doilea rând, în al doilea rând...".
La ginecolog te trimite după analize hormonale, nu neapărat să te dezbrace.
Ce-ţi spune e Brigaela e 95% adevărat, restul fiind exagerările specifice ei că dacă a murit una printr-o sumedenie de complicaţii înseamnă că toate vor păţi asta.
E mai recomandat să le iei la recomandarea unui medic căci cele mai comune reacţii adverse la astea luate după ureche sunt dureri de ficat sau fiere, luarea nejustificată în greutate (bine că ele oricum cresc pofta de mâncare dar dacă nu-s cele potrivite iei oricum în greutate chit că mănânci sau nu) sau greţuri aleatorii.
Nu mă încumet să-ţi spun nume de produse că mi-e că după aia chiar te duci după o tragere la sorţi să cumperi şi mai bine nu.
Salut.
P. S.: Ai putea merge la un cabinet de planning familial, acolo chiar nu are de ce să-ţi fie frică.
Eu folosesc DIANE 35.are o doza mica de hormoni, prin urmare nu prezinta aproape nici un risc.costa 18, 50 ron
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RRSecularHumanist întreabă: