| Tmcn a întrebat:

M-am gândit să redeschid un subiect controversat.
Există sau nu prietenie între un băiat şi o fată fără ca mai devreme sau mai târziu să apară sentimente la ambii, sau la unul dintre cei doi?
Argumentaţi.

Răspuns Câştigător
| Slow a răspuns:

Problema asta se dezbate destul de des, fie fiind mediatizata, fie pe forumuri sau in simple discutii cu prietenii. Pana la urma este o chestie subiectiva, dar motorasele dupa care oamenii sunt in principiu aceleasi. Exista cazuri in care, daca prietenia este distanta, se poate ramane doar la acest nivel. Insa din moment ce cei doi sut foarte apropiati, se vad des, vorbesc despre orice, se mai tin in brate, isi cunosc reciproc cele mai adanci probleme, situatia se complica. Sansele ca la un moment dat unul dintre ei sa se indragosteasca de celalalt sunt foarte mari. Observi persoana de langa tine asa cum e el, cu bune si cu rele, radeti impreuna, iti plange pe umar, il consolezi, este destul de greu sa nu te atasezi. Mai exista si cazurile in care apare doar atractia fizica si asta poate fi rezolvata. Trebuie avut totusi grija ca totul sa fie luat in serios si discutat inainte, cu maturitate, pentru a nu se pierde prietenia. Daca cei doi pot gandi limpede, isi pot consuma atractia fizica si ramane totodata prieteni in continuare. Ar fi si pacar pana la urma sa pierzi un prieten bun doar din asta. Mai rare sunt cazurile fericite in care ambii se indragostesc de celalalt si atunci pot forma un cuplu frumos, caci cele mai reusite relatii se bazeaza pe prietenie.
Eu personal am trecut prin toate. M-am indragostit de un prieten foarte bun, respectivul a aflat, la inceput s-a distanta, dar apoi am reusit sa revenim la stadiul initial. Amici cu care s-a nascut numai atractia fizica, care nu a dus totusi la destramarea prieteniei. Mi s-a intamplat si ca un amic sa se indragosteasca de mine, dar eu sa nu pot sa ma implic mai mult de atat, iar partea in care ne-am indragostit amandoi nu prea a fost sa fie.
Ca o concluzie, eu sunt de parere ca pe parcurs se dezvolta sentimente destul de puternice fata de o persoana de care suntem atat de apropiati si cu care petrecem atat de multe clipe minunate impreuna, insa totul depinde de cum vedem noi situatia.

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Neinteresantul a răspuns:

Copiii vor zice ca DA. Dar nu se poate. Intre o fata si un baiat nu poate sa fie doar prietenie.

| neutrino a răspuns:

In mod normal nu, dar ce-i rau in asta?

| Tmcn explică (pentru neutrino):

Sincer, din contră, cred că sunt cele mai reuşite (relaţii).

| Oana92 a răspuns:

Nu cred ca poate exista asa ceva. o relatie de iubire adevarata se bazeaza pe prietenie, practic e imposibil sa nu te indragostesti la un moment dat de cineva care iti e mereu aproape, cu care ai chestii comune.

| Vix999 a răspuns:

NU. Vor exista momente cand va aparea macar atractie fizica daca nu altceva. DAR se poate trece peste momentele aste, reajungand iar prieteni. Stiu ca vor fi persoane care vor spune ca ei au amice/amici si nu s-a intamplat...nu aveti de unde sa stiti ce e cu adevarat in mintea si imaginatia lor. Doar pentru ca nu va spun, nu inseamna ca nu se gandesc la astawinking

| MisaMisaShinigamiAngel a răspuns:

Din pacate, chiar daca exista, astfel de cazuri sunt foarte rare.
Intr-o vreme mi-am dorit foarte mult sa am un amic bun, baiat, cu care sa pot iesi la plimbari matinale sau care sa ma invete vreun joc gen fotbal, o persoana cu care sa pot glumi mai liber.
O prietenie oarecum mai simpla si mai lipsita de certuri decat cea pe care o au fetele intre ele de obicei.
Cu ideea asta in minte mi-am incercat norocul de doua ori anul asta, la diferenta de cateva luni. Ambii baieti s-au aratat foarte binevoitori la inceput, m-am simtit bine in compania fiecaruia si m-am bucurat ca si ei ma chemau des, insa, dupa o perioada au inceput sa imi faca avansuri destul de insistente, iar la refuzul meu pur si simplu au incetat sa imi mai vorbeasca...

| Myky98 a răspuns:

Nu crede-ma unul dintre ei sau amandoi vor avea de suferit

| Roby_Ladar_1999 a răspuns:

Exista! poate aparea la unul dar celalalt poate nu il vrea sub forma de iubit si el va avea de suferit!