| fatadinbacau a întrebat:

M-am saturat sa fiu singura de 8 ani, am 27 de ani, imi doresc o relatie serioasa. M-am intors dupa 8 ani din Anglia, nu am vrut relatii temporare sau casual. De ce nu exista oameni seriosi in Bacau?

22 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Pentru că nu mai există în România, nu doar în Bacău! În toată lumea, în general, relațiile interumane s-au deteriorat în urma apariției telefoanelor inteligente, rețelelor sociale și nu numai!
Acum se caută doar 2 lucruri: sex și să faci bani, avere, dacă se poate stând în fața unui ecran!

| fatadinbacau explică (pentru romeo78):

Nasol. oricum TPU e plin de raspunsuri aiurea.

| darrio2007 a răspuns (pentru fatadinbacau):

Nu toate raspunsurile sunt aiurea. Unele sunt chiar folositoare.
Daca asta este impresia ta, e clar ca si tu ai anumite probleme de socializare si esti singură.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu cunosc Bacaul, eu personal sunt din capitala si n-am avut treaba cu zona aceea dar de ce trebuie sa fie musai din Bacau? Daca nu e din Bacau si poti lega o conexiune cu un om dintr-o alta parte a tarii este chiar un impediment atat de mare? Pana la urma va puteti muta impreuna la unul dintre voi doi sau in alta parte chiar. Romania nu mi se pare o tara asa de mare pana la urma, ajungi dintr-un capat in altul in vreo 6 ore +/- cu masina.

| fatadinbacau explică (pentru siriusblack98):

Nu sunt impotriva relatiilor la distanta, dar trebuie ambele persoane sa fie de incredere pentru asa ceva si sa se potriveasca. Plus ca unii chiar nu vor la distanta, nu cred ca sunt multi deschisi pentru asa ceva... fiecare dupa nevoile si preferintele sale. Plus ca exista posibilitatea sa te indragostesti de imaginea pe care ti-o formezi despre un om pe care nu l-ai vazut in fata, este posibil sa te deranjeze discrepanta dintre realitate si virtual.

| siriusblack98 a răspuns (pentru fatadinbacau):

Te inteleg si sunt de acord, pe de o parte asa gandesc si eu. Am incercat de cateva ori relatiile la distanta si nu au mers.

| StoicAnalysis a răspuns:

In momentul respectiv ce faci? Lucrezi undeva? Daca nu, iti sugerez sa o faci. Prea mult timp liber mai tare iti accentueaza senzatia de singuratate. Si eventual, de ce nu cauti pe matrimoniale? Asta e singura metoda rapida prin care poti sa-ti gasesti partener.

| Invictusman2025 a răspuns:

Nicăieri nu prea mai exista oameni serioși nu doar in Bacău, cam toți caută doar sex, aventuri. puțini sunt cu capul pe umeri și își asumă responsabilități.

| Miruna333 a răspuns:

Cu siguranta exista, ca altfel n-ar fi fost atatea relatii. N-ai dat tu peste acele persoane serioase. Prea rapid ai sarit la aceasta concluzie. Pana sa ajungi sa cunosti o persoana, trebuie sa si iesi la date-uri, weekend de wekeend. Nu poti spune ca tot Bacaul e neserios daca tu ai iesit cu 5 si nu ti-au convenit. Poti sa incerci si ceva casual ca nu se intampla nimic nasol, iesi putin si din carapace si incearca lucruri noi

| fatadinbacau explică (pentru Miruna333):

? nu se intampla nimic nasol zici tu. Asa ar fi zis si varamea care umbla pe coclauri pe ascuns cu un strain nou cel putin fiecare a foua saptamana su intretine relatii sexuale cu fiecare. Poate sa imi spuna mie ca nu procedez asa din cauza anxietatii sau ce scuza mai are ea, cand are 10 diagnostice oficiale la psihiatru inclusiv tulburare bipolara, borderline si histrionica. Ultima oara cand am vorbit cu ea ani de zile considera jobul de sex cam ca fiind cea mai potrivita cariera? trecutau anii si viziunea mea de viata nu mai e considerata tampita. Se pare ca si unii mosnegi pe aici se simt nevoiti sa imi spuna ca nu poti sa iti faci cunoscute ideile si intentiile cand te vezi cu cineva. Oare de ce deranjeaza stabilirea valorilor in comun si o relationare decenta? Interesant, dar nu ma impresionati.

| AnemonaP a răspuns (pentru fatadinbacau):

Fată, ești ok? Ai 27 de ani, trăiește-ti viața. Vezi și Tu găsești relație, distrează-te puțin ca nu mori. Pari super frigida. Fii mai deschisă, nu cred ca ai 28, poate 58

| Kiran a răspuns:

Toti suntem oameni "seriosi", faptul ca unii / unele persoane nu au urmat indeletnicirea asta nu inseamna ca trebuie sa renunti.

Ai o varsta si ai vazut o lume cu alte legi morale, ti se pare ca poti veni inapoi in Bacau si sa spui ca nu exista oameni seriosi sa te ia de nevasta? Ai nevoie de cel putin inca 5 ani pentru a cunoaste cat de mult o persoana si tot nu poti garanta ca este fericit langa tine / viceversa.
Abia ai ajuns in tara, de ce nu incerci sa iti temperezi asteptarile si sa te ocupi de altceva pana cand se iveste un cavaler serios pentru a te curta?

Uite, ce asteptari ai de la barbatul perfect pentru tine?

| fatadinbacau explică (pentru Kiran):

5 ani sa cunosti o persoana? cred ca am cunosut indeajuns sa nu imi mai ia atat de mult sa stiu ce e benefic si ce nu la un om, totusi.

| Kiran a răspuns (pentru fatadinbacau):

Asta este o prezumtie doar pe baza unor caracteristici asemanatoare, insa fiecare om este corect si bun, problema vine cand simte ca este in "pericol" (ego, aroganta, etc) si incepe sa te trateze asemenea unui necunoscut.

Asta nu inseamna ca toti barbatii sunt rai si daca consideri asta, poti alege o femeie si scapi de balamuc, cel putin, o perioada.

Parerea mea Kiran, sa stai cu cineva 5-8 ani sa te tot gandesti si razgandesti daca e persoana potrivita pentru tine in timp ce beneficiezi de relatie si satisfacerea nevoilor imediate e cam aiurea. Am vorbit si eu un scurt timp cu o persoana care a iesit dintr-o astfel de relatie si zicea ca nu stie de ce ea a plecat brusc fara explicatie. Este indeajuns sa cunosti o persoana timp de 5-6 luni, asta daca nu te izbeste ca are o problema de la prima a doua intalnire, sa iti formezi o parere despre acel om si daca il doresti in viata ta. Daca esti tanar si ai multe necunoscute in privinta situatiei materiale, carierei, viitorului, e mai bine cred sa nu tii o persoana in repaos pentru tine si nevoile tale, nu cred ca e respectuos. Cat despre gasirea unei ocupatii, in toti acesti ani si in prezent am avut diverse ocupatii si totusi cred ca singuratatea nu e prielnica sufleteste. Am sters si m-am abtinut sa iti atrag atentia la unele lucruri jignitoare si trantite in aroganta in raspunsurile tale si ale altora de aici. Am fost si am vazut destule totusi, nu pot considera pe oricare om drept bun daca umbla din greseli in greseli morale constante si repetitive, se schimba circumstantele si persoana dar greseala e aceiasi ceea ce denota o persoana nu intocmai buna si corecta.

Inca o chestie, si am incheiat. Nu cred ca este intelept sa o lungesc pe TPU. Treaba cu 'fiecare om este bun' si statul dupa o persoana timp de 5 ani denota o moralitate flexibila si vaga, ne aflam in zona gri unde exista indulgenta si practic totul este permisibil atata timp cat este in avantajul nostru si ni se iarta de pe cealalta parte. Mi-ar placea tare mult sa nu se creada ca merge cu zaharelul chiar in dreptul tuturor femeilor. Din moment ce un om se plaseaza in aceasta ipostaza, este subinteles ca se afla intr-o relatie cu o persoana inegala, cu slabiciune cel putin psihologica. Cred ca cunosc deja acest tipar de relationare si nu este sanatos. Pericolul pe care il mentionezi ar trebui gestionat. Insa stiu prea bine ca sunt unele persoane care o tin pe fragilitate dinadins chiar daca nu exista niciun pericol, pur si simplu pentru ca vor sa controleze situatia si sa domine persoana. Efectiv nu se poate spune nici 'pss' in dreptul ei/lui ca schimba subiectul, arunca o privire indignata ori trece strada. Cum este totusi sa tii o persoana cu bunavointa si intentii bune in ipostaza in care numai tu poti avea voce? Este un joc finut si o manipulare subtila. Uite asa se joaca relatiile la modul, joci cum vreau eu dar tu nu ai dreptul la opinie si nevoi personale si pe langa asta mai stai dupa mine si 7 ani te rog sa ma mai gandesc. Pueril.

| Kiran a răspuns (pentru fatadinbacau):

Aici este vorba si de modelul urmat de catre fiecare individ.
Da, sunt de acord cu tine in exemplele tale, consider ca ai suficienta putere incat sa nu mai iti arati slabiciune fata de barbati.
Ai avut 2 optiuni, prima, sa iti cauti pe cineva de tanara pe cand nu aveai atatea cunostinte si sa incerci asemenea celorlalti sa mentii relatia si a doua optiune pe care ai mers deja, sa pui punct jurnalului de acasa si sa strabati singura un drum, ca mai apoi sa reiei povestea.

Eu tind sa cred ca te-ai axat prea mult pe cariera ta profesionala si ai asteptat prea mult in aceasta calatorie sa astepti la un popas pe cineva, iar acum cu experienta acumulata cauti timpul si amintirile trecute, ai standarde inalte, insa cine poate sa se ridice si sa se intinda pentru a ajunge in varful standarului?
La varsta de dupa 25 de ani sa cauti ce doresti tu este. imposibil, majoritatea au / avem cicatrici si preferam sa nu mai facem altele, asa ca ne preocupam de altceva in loc sa inchidem ochii si sa permitem greselile / faptele celuilalt partener.

si iarta-mi atitudinea rauvoitoare de ieri, am luat intrebarea ta referitoare cu "nu mai sunt barbati buni in bacau" in nume propriu si am incercat sa le iau apararea acestora.

(ma refeream la acei 5 ani nu sa fi impreuna cu X, ci sa il urmaresti din umbra, sa vezi ce face si cum procedeaza, aflai instintele daca ii place viata sau incepe de acum sa isi scoata coltii, cum poti stii numele personajelor principale din carte daca rasfoiesti doar copertile?)

| adam7 a răspuns:

Uneori nu e despre tine, e despre cum aleg alții să fie.
Alteori e despre tine, poate când cauți relația perfectă fără a fi tu perfectă cu tine, iar atunci nu o vei gasi… când nu o mai cauți și ești împăcată pe deplin cu tine, atunci apare, când te vei aștepta mai puțin.

| Spiderul a răspuns:

Ai Facebook sau Instagram?

| ___jC3h a răspuns:

Bună,asa este și la mine este la fel

| Marian345668 a răspuns:

Scrie-mi pe Instagram (ilmar.10), am 26 și sunt în aceași situație, ultima relație acum 8 ani

| fatadinbacau explică (pentru Marian345668):

Interesanta colectia de fete la following. Cred ca avem prioritati chiar diferite totusi daca nu te impresioneaza decat femeile care se pozeaza si posteaza in costume pe acolo. Succes