E păcat să n-o faci.
Dacă Dumnezeu nu ar fi vrut să ne masturbăm, ne făcea mâinile mai scurte. (și tot găseam noi metode!)
Se zice ca da dar in secolul 21 nu cred ca se mai pune problema de asa ceva.Credca facem pacate mai mari decat atata ca sa iti faci griji
Mare păcat, fiule. Mare păcat să o faci cu mâna ta când există atâtea alte variante...
Și eu voiam sa Îți zic ca nu este păcat dar nu am argumente bune. Așa ca. Dacă tu te simți vinovat când o faci atunci nu o mai fa, e simplu. Dar hai sa Îți zic ceva,,, ateii" care o fac de an de zile, nu a venit niciun preot la ei cu un cuțit și sa le taie penisul.
Așa ca ai dreptul sa faci ce dorești.
De ce? Ce argumente ai? Esti ateu?
Ba tu esti normal? Traim amandoi in aceeasi lume? Tu imi ceri argumente pentru sau impotriva masturbarii din punc de vedere biblic? Ai habar cat de penibil suna?
Ti-e frica ca te vede Doamne-Doamne si-ti taie puta? Ok, atunci, aparent noua ateilor nu ne face nimic, numai voua credinciosilor va e frica de pandeala.
Chestia cu pacatul este originara din biblie,unde in geneza parca, ni se spune ca Onan trebuia sa faca copii cu sotia fratelui sau(frate care a murit nu stiu cum, pana mea), doar ca el desi intretinea relatii sexuale, nu ejacula in vagin, ci ''si-o varsa(samanta) pe pamant''.Ni se mai spune apoi ca lui Dumnezeu nu i-a placut lucrul acesta de aceea l-a omorat... Exista 2 posibilitati,daca e sa dam crezare bibliei, sa spunem ca chiar s-a intamplat asta:ori l-a omorat pentru ca trebuiau sa se inmulteasca si automat refuzul de a face copii era rau pentru cresterea populatiei, ori lui Dumnezeu socoteste masturbarea ca fiind un pacat. Daca crezi in Dumnezeu, da, sa zicem ca ar fi pacat si o sa ajungi in ''iad'' pentru ca te masturbezi. Daca nu crezi, distreaza-te...Atata timp cat nu abuzezi de organ, nu ai ce sa patesti.(am oferit o imagine cat am putut eu de obiectiva, eu sunt ateu de fel)
De fapt in Biblie nu scrie absolut nimic despre masturbare (cu exceptia unor traduceri in limba romana, in care e tradus printr-un false friend).
Spunea ca isi varsa samanta pe pamant...Si aici deja sunt 3 variante:ori nu facea sex cu ea si se masturba, ori facea sex dar cand simtea ca ejaculeaza, o scotea si ejacula pe pamant, ori facea sex si se masturba spre final si isi varsa samanta...
Comportamentul descris are un nume specific: coitus interruptus si unul mai general: contraceptie. Din punct de vedere biblic onanisti sunt acei crestini care nu fac copii in numele fratilor lor decedati.