| Roxanaluv a întrebat:

Masturbarea la vârstă mică e ok? Nu va crea probleme pe viitor?

36 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu exagerezi

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin "varsta mica"?

| mihai69 a răspuns:

Nicio problemă cu condiția să nu dai crezare celor care spun că "vai, o să..." + diverse fantezii (păr în palmă, dificultăți la sex, tremurături etc.).

| Giulia911 a răspuns (pentru mihai69):

N-o mintii

Trebuia sa-mi dai și "eronat", dacă nu ești de acord happy

| mihai69 a răspuns (pentru Giulia911):

Nu mint. Eu fac asta de peste 50 de ani și nu am nici pe naiba. Și cunosc destul de mulți practicanți care nici ei / ele nu suferă de orice simptom din fanteziile vehiculate prin evul mediu.

Tu nu ziceai ca ești însurat, și acum te masturbezi? laughing
Nici femeile nici barbatii nu te-au dezobisnuit?

Și oamenii însurați se masturbează. Inclusiv femeile. Nu e nimic rușinos, nici neobișnuit.

| Emilian65 a răspuns:

Nu este buna masturbarea la vârsta mică. În viitor vei avea probleme în viata sexuala.

| Marius22222222222 a răspuns:

Depinde de varsta.da decat sarcina mai bine masturbare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura problemă e că la maturitate vei sfârși pe TPU dacă exagerezi. Știu de la un prieten...

| Giulia911 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing rămâne tot aici nu se mai mărită

| anonim_4396 a răspuns (pentru Giulia911):

Se dezahardează

| Giulia911 a răspuns:

Tremur al mâinilor cel puțin, amețeli și te vei "uda" mai greu când va fi cazul, astea daca o faci destul de des.happy

Adevărat! Masturbarea în exces diminuează sensibilitatea acolo jos. și implicit apoi senzația de plăcere în timpul actului. Masturbați-vă cu responsabilitate.

| Giulia911 a răspuns (pentru anonim_4396):

Răspuns de 10 stele laughing

Căzătoare

| Cavaler001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact.
In primul rand excesele dăunează oricare ar fi acestea.
In al 2. lea rand masturbarea scade încrederea.n sine atât la femei, cât și la bărbați.
Diminuarea sensibilității ar tb sa îi facă pe bărbați să atingă orgasmul mai greu, dar bărbații ajung sa termine in câteva minute de la masturbare.iar femeile ating mai repede orgasmul daca se masturbează mai des și asta e bine pentru ele, daca am ignora cel mai mare defect al masturbării:..deprimarea.
Dar unele se complac în ideea asta greșită și ajung chiar sa obțină performanțe.(squirt)
Mai bine concentrează.te pe școală, pe citit cărți de specialitate chiar cu teme sexuale, iar mai târziu îți vei face prieten și vă jucați in 2.
Vei avea timp destul : )

Verzi.

| doctorandus a răspuns (pentru Giulia911):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

https://www.thetrentonline.com/guys-4-reasons-masturbation-good/

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick, Schroeder, Messer si Walker numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| doctorandus a răspuns (pentru Cavaler001):

Vezi raspunsul meu, cu citate din lucrari științifice de specialitate.

Iar Virgiliu Gheorghe nu scrie lucrari de specialitate. Un doctor si medic, assistent universitar, l-a diagnosticat cu obsesii paranoice.

„Am citit-o. Virgiliu Gheorghe nu e om de știință, iar cartea este o adunare de obsesii și manifestări paranoice lipsite de orice suport. Presupun că acum glumești, nu? Nu poți, în mod serios, într-o discuție serioasă, să-mi recomanzi așa ceva. Cartea ar fi revoltătoare dacă nu ar fi hilară. Și acum vorbind serios, spune-mi o carte adevărată, nu îți mai bate joc."
—Brigaela, tpu.ro

| Cavaler001 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu știu la ce carte a lui V.G. faci referire.
Ideea principală este că un bărbat/o femeie adevărată nu practica masturbarea. Are incredere în el/ea și preferă să facă sex. Masturbarea ar fi de înțeles la vârste mici, dar ponderat că altfel da in depresie, scăderea încrederii în sine..Mai bine ar citi mai mult că va avea timp să facă sex mai târziu.

Citat din Coon și Mitterer: „Aproximativ 70 de procente din femeile și bărbații căsătoriți se masturbează cel puțin ocazional."

^ Coon, Dennis; Mitterer, John O. (1 ianuarie 2014). Psychology: Modules for Active Learning. Cengage Learning. p. 406. ISBN 978-1-305-16173-3. "Approximately 70 percent of married women and men masturbate at least occasionally."
^ Coon, Dennis; Mitterer, John O.; Martini, Tanya S. (5 decembrie 2016). Psychology: Modules for Active Learning. Cengage Learning. p. 407. ISBN 978-1-337-51708-9.
^ Coon, Dennis; Mitterer, John O.; Martini, Tanya S. (2021). Introduction to Psychology: Gateways to Mind and Behavior (ed. 16). Cengage Learning. p. 360. ISBN 978-0-357-37149-7.

"Approximately 70 percent of married women and men masturbate at least occasionally."

"dar ponderat că altfel da in depresie, scăderea încrederii în sine."=delir mistic.

Daca nu crezi ca e delir mistic, da un tratat medical sau de psihologie din mileniul III in care scrie asa ceva. Dar sa fie carte de stiinta, nu maculatura buna de aruncat la gunoi.

Bine boss, dai înainte atunci tu. Când ești mulțumit de relația cu femeia ta de ce te masturbezi in loc sa faci dragoste cu ea?! Ți se pare normal?!
Eu consider că masturbarea e pentru oameni singuri și neîncrezători în ei.și prin masturbare își vor înrăutăți atât situația lor psihica, dar și performanțele sexuale.

"își vor înrăutăți atât situația lor psihica, dar și performanțele sexuale"=delir mistic.

Inca o data: daca nu crezi ca e delir mistic, da un tratat medical sau de psihologie din mileniul III in care scrie asa ceva. Dar sa fie carte de stiinta, nu maculatura buna de aruncat la gunoi.

Adica iti ofer dreptul sa ma contrazici. Dar... cu surse citate precis, nu cu aruncatul cu parerea.

Masturbarea e lipsa sexului...Cine are sex nu se masturbeaza. In adolescenta e de înțeles, însă mai târziu nu.
Cine prefera sa meargă cu maxi taxi până la mare in loc de mașină/tren? Nu.ți trebuie lucrări științifice.e logic.

Sexul e un sport in 2, nu de unul singur (masturbarea.), însă ea e minora. Poate sa studieze mai mult și să și practice daca vrea, însă nu exagerat. Va avea timp destul sa facă sex.

Stii ce se spune despre pareri? Ele sunt ca gaurile din fund: fiecare are una si miroase urat.

"Cine are sex nu se masturbeaza"--vorbesti ca cineva care nu a avut niciodata prietena/sotie.

Vorbesti ca cineva total lipsit de experienta de viata. Nici macar nu cauti sa fii realist, ci debitezi fictiuni.

Inca o data: ceea ce spui nu e realist. Debitezi fictiuni. Sunt propriile tale fantezii despre viata reala. In realitate n-ai avut nici prietena, nici sotie. Pentru ca ele au menstra, sau le doare capul sau sunt prea obosite. Nu sunt ca o papusa gonflabila, cu care faci sex oricand vrei.

Iar ceea ce scrii nu este literatura/filosofie buna. Este scriere de prost gust. Este literatura pe care o gusta acei crestini care au fost spalati pe creier de catre secte.

Asta e părerea ta apropo de cum le defineai mai sus, "dottore.". Nu te mai obosi să.mi răspunzi că îmi consumi timpul degeaba. Nu.ti voi împărtăși niciodată părerile și dacă alți o fac e treaba și viata lor.
Îmi pare rau de prietena/iubita/soția ta că în loc sa faci sex cu ea, te masturbezi. Înseamnă că au fost alte interese la mijloc. Trist, dar e viața ta și a ei, din păcate.

| Alexandru250201 a răspuns:

Depinde ce varsta ai

| JohnnydeFeer a răspuns:

Depinde cat de mica e varsta...