NU. Masturbarea nu produce niciodata si nimanui sechele medicale sau de alta natura psihico-mentala. Multa sanatate!
Doar dacă ești ferm convins de prostiile alea. Prin autosugestie.
Altfel, nici gând.
Si atunci de ce anumite cursuri de psihologie si psihopedagogie trateaza aceasta practica (la adolescenti) ca pe ceva care poate dauna psihicului si chiar fizicului, practicantul putatd sa o prefere chiar in locul sexului?
Stii bancul cu sfarsitul lumii? Ramaneti in Romania, ca e cu 50 de ani in urma.
Nu e prerea mea ci a unor specialisti.
Ce spun specialistii despre masturbare gasesti aici: http://ro.wikibooks.org/wiki/Medicin%C4%83/Masturbare
Http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
În cazul femeilor, masturbarea poate ajuta la prevenirea infecţiilor cervicale şi a infecţiilor tractului urinar, prin procesul de închidere/deschidere a colului uterin care apare în timpul procesului de excitare.
Masturbarea poate reduce riscul de diabet zaharat de tip II.
Autosatisfacerea combate insomnia, pentru că eliberează hormonii de somn şi scade tensiunea.
La bărbaţi, masturbarea poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostată, deoarece omoară potenţialele celule cauzatoare de cancer.
Îmbunătăţeşte imunitatea, deoarece prin masturbare creşte nivelul de cortizol din sânge.
Alungă depresia, pentru că prin autosatisfacere creşte cantitatea de endorfine din sânge.
Previne indirect infertilitatea şi protejează oamenii de bolile cu transmitere sexuală.
Reduce tensiunea arterială şi durerea.