Da, merge. numai sa se placa indeajuns de mult, sa aiba curajul sa se priveasca in ochi si sa fie o echipa, nu niste adversari. in echipa membrii se sustin si se ajuta, nu se intrec.
Merge dar cam greu ca daca sunt timizi o sa fie grea relatia
o sa va fie greu sa va spuneti ce simtiti si chesti din astea si stiu de la o fata ca si ea a patit la fel dar poate la voi este altfel
ex:daca va cunoasteti bine, suteti foarte buni amici atunci merge pentru ca nu veti mai putea fi timizi daca suteti buni prieteni
fundita plizzz
Amindoi timizi vai da e mare bataie de cap...atunci cine ia initiativa? nu stiu daca ar functiona.dar sunt si exceptii. oamenii se mai schimba.desi se spune ca omul isi schimba parul dar naravul ba, ar putea fi si exceptii.trebuie amindoi cit de putin sa se dezinhibeze sa nu fie atit de retrasi si timizi. iata citeva sfaturi c a sa scapati amindoi de timiditate:
Este o realitate faptul ca timiditatea reprezinta o bariera psihologica in relationarea interpersonala. Parca ceva te opreste sa te exprimi, sa arati ceea ce esti si sa comunici ceea ce doresti.
De fapt, este o caracteristica ce determina o alaturare intre ceea ce esti si ceea ce nu poti arata ca esti, deoarece reusita de a te prezenta si reprezenta in fata celorlalti, clar, in deplinatatea calitatilor tale (calitati pe care stii ca le ai si pe care le-ai cultivat) este nesatisfacatoare.
Te dezavantajeaza faptul ca esti timida si nu reusesti sa convingi prin exprimarea a ceea ce esti si potentialul pe care il ai?
Primul pas si cel mai important pe care trebuie sa-l parcurgi reprezinta o conditie a reusitei tale: sa-ti doresti din tot sufletul depasirea timiditatii, daca ai ajuns la concluzia ca aceasta te caracterizeaza. Numai in acest fel vei fi pregatita sa urmezi sfaturile de mai jos.
1. Studiaza-ti limbajul corpului, de la privirea ocolita la felul de a te aseza pe marginea scaunului, vocea prea inalta sau prea joasa, tacerea tensionata, mimica si gestica impietrite sau teatrale, pe care cei din jur nu prea "le gusta".
Incearca sa privesti firesc, in ochi, persoanele din fata ta, deoarece acest lucru transmite sinceritate, incredere si, de ce nu, simpatie. Pozitia spatelui tau nu trebuie sa fie decat dreapta si impunatoare, deoarece exprima siguranta si stima de sine. Daca este nevoie sa dai mana cu un partener de afaceri, strangerea de mana nu trebuie sa fie defensiva (moale sau doar schitata), dar nici ofensiva (puternica). Exerseaza cum ar trebui sa procedezi, acasa, cu persoane apropiate tie, care pot si sunt dispuse sa-ti sustina eforturile depuse pentru depasirea timiditatii.
2. Studiaza-ti modul de a comunica verbal, evitand conversatia lacunara, laconica si mai ales tacerea, care este blocajul cel mai frecvent. Incearca sa redai tacerii o incarcatura emotionala, deoarece si aceasta poate fi un mod de comunicare: stimulativa pentru ceilalti printr-o mare putere de a asculta; incruntata, tensionata, agresiva, inhibanta sau autoinhibanta; ironica, dezaprobatoare, dispretuitoare, cu un rol defensiv sau meditativa, filosofica. Renunta la tacerea golita de prea mult sens sau la cea care abunda de sensuri, la tacerea brusca sau prelungita.
3. Abandoneaza-ti felul de a fi singuratic, placerea singuratatii sau teama de oameni. Teama pe care o resimti in mod subconstient este de fapt teama de teama, mai mult imaginara. Incearca sa fii mai indrazneata, sa cauti compania celorlalti, incearca sa-i cunosti si sa-i intelegi. Dezvolta comportamente sociale armonioase si eficiente interpersonal. Gandeste-te ca toti trebuie sa interactionam intr-un fel sau altul, voit sau nu. Lumea este formata din noi toti!
4. Invata sa zambesti atunci cand intretii o conversatie cu cei din jur, la serviciu, acasa, la cumparaturi, la facultate, ori de cate ori ai ocazia. Astfel, vei atrage atentia celorlalti intr-un mod placut; acestia te vor asculta cu placere si bunavointa. Conversatia sau dezbaterea te va ajuta sa-ti dezvalui calitatile necunoscute pana acum de catre ceilalti.
5. Exteriorizeaza-ti emotiile si sentimentele pentru a te face mai bine inteleasa. Trebuie s-o faci cat mai natural, fara a pendula intre cele doua extreme: izolare pana la narcisim versus teatralism. Incearca, de asemenea, sa te pui in locul celuilalt, sa permiti ca ideile si emotiile celuilalt sa te impresioneze pentru a putea sa-i raspunzi cat mai adecvat.
6. Scoate-ti "armura de protectie" pe care o porti si o suporti, pentru a te apara impotriva unei societati considerata de catre tine ostila. Scapa de ideea ca esti o persoana fragila (de aceea te consideri o posibila "tinta" sigura). Gandeste-te ca esti o luptatoare puternica, ce poate invinge orice, in orice fel de circumstante.
7. Traieste in realitate si mai putin in imaginar. Ia lucrurile asa cum sunt, analizeaza-te si adapteaza-te, apeland la conformismul social. Prea-plinul afectiv pe care il posezi trebuie ancorat in realitate prin atitudini participative, aspiratii catre social, colaborari si realizari impreuna cu acesta.
8. Gandeste pozitiv in tot ceea ce intreprinzi. Nu te mai gandi ca nu esti si nu vei fi apreciata corect niciodata, deoarece orice neincredere in fortele proprii are o conotatie exclusiv negativa si poate conduce la esec.
9. Fii pregatita pentru reactii de prietenie din partea majoritatii si lasa frau liber vorbelor, spontaneitatii in comportament si exprimarii emotiilor si sentimentelor. Lasa teama de ceilalti la o parte, deoarece aceasta nu este neaparat reala, ci se petrece mai mult in mintea ta.
10. Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt, gandeste-te ca poate si ei au fost ca si tine, iar prin dorinta si perseverenta si-au depasit starile de timiditate, ceea ce a fost nu numai in folosul lor, ci si al celorlalti.
Incearca sa analizezi aceste sfaturi, sa ti le insusesti si apoi sa le adaptezi propriei personalitati, dupa care, in timp, vei scapa in mod sigur de povara timiditatii.
Relatia merge,atata timp cat ei o "tin". Daca se iubesc, va merge.Atata timp cat sunt amandoi introvertiti,relatia probabil ca va fi mai statica.Dar asta nu inseamna ca nu va merge. Si in plus, sunt sigura ca nu sunt amandoi la fel de timizi, foarte timizi. Unul va lua mereu initiativa in ceva. Atata timp cat iubirea exista, relatia merge.
Cu siguranţă că da.
Trebuie doar să vorbeşti cu ea şi să-i spui că o placi,înainte să fie prea târziu şi să o vezi lângă alt băiat.
Apoi,lasă lucrurile să curgă de la sine.
Vei vedea ă timiditatea va trece,pe măsură ce vă cunoaşteţi mai bine.
Veţi învăţa cum să aveţi încredere unul în celălalt.
Şi dacă deţii capacitatea de a face pe cineva să se simtă în largul său alături de tine,este şi mai bine.
Într-o relaţie vor exista sentimente puternice,dar şi dorinţă,pasiune...
Şi asta va face să treacă timiditatea.
Important este să treci de primul pas,pentru că apoi veţi putea fi mai deschişi amândoi,veţi putea vorbi,trăi,simţi fără temeri,sau reţineri.
Dar fii tu cel ce face primul pas şi spune-i că o placi.
Dar dacă şi ea este timidă,ia-o uşurel.
Şi dacă te refuză,strânge-o în braţe şi sărut-o.
Dacă te place, nu se mai poate împotrivi.
Şi ai să te congingi de faptul că timiditatea va trece, ca prin minune.
Mai toate cuplurile sunt timide la inceput.ma refer 2-3zile pna incep sa se cunoasca mai bineacum nu stiu...depinde de voi
Da merge... dar e destul de aiurea
dar nu-ti face griji ca cu timpul va disparea timiditatea.
incercati sa va intalniti cat mai des, incercati sa vorbiti despre orice, chiar daca va fi mai greu. nu stiu... am avut si eu o relatie asemanatoare si cu timpul ne-am acomodat. dar la inceput e destul de aiurea ! si inca ceva. atunci cand exista timiditate te poti indragostii mai usor, asta am observat
Nu stiu. sper sa mearga !
>
Daca deja sunt intr-o relatie, va merge.la un moment dat timiditatea va disparea si totul va fi in regula.
daca sunt timizi si nu stiu cum sa faca primul pas pentru a fi intr-o relatie, atunci vor trebui sa prinda putin curaj si sa faca miscarea sau sa puna pe cineva in locul lor sa comunice sentimentele
anonim_4396 întreabă: