| Andreea6272 a întrebat:

Mi-a intarziat ciclul 1 an iar acum mi-a venit, ce inseamna? (Nu am avut relatii sexuale cu baieti doar m-am masturbat)

4 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Atunci cand un ciclu depaseste lungimea de 45 de zile, mergi la medic, ori in cazul in care ai amenoree un an de zile, deja este evident ca exista dereglari hormonale foarte grave si foarte severe si afectiuni ale organelor aparatului reproducator, cea mai intalnita in astfel de cazuri fiind SOP.
Ce inseamna? Inseamna ca trebuia sa mergi de multisor la medic. Aproximativ acum 9-10 luni...Inseamna ca trebuie neaparat sa vezi mai intai un medic endocrinolog, sa faci analizele sugerate de acesta si mai apoi sa vizitezi si un medic ginecolog.
Numai bine!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un an nu este întârziere, este lipsa lui, care este boală, sau cauzată de o boală. Dacă acum a revenit, s-a rezolvat singură. Să verifici de acum, dacă este regulat sau nu.

| secs69 a răspuns:

Ai intrat pre-menopauza adica te ai masturbat prea mult

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se poate vorbi de interzieri cand ai ciclul de TIP NEREGULAT, cum il ai tu, dar lipsa lui totala pentru 1 an, ar trebui sa te trimita urgent la medic.
Te sfatuiesc sa mergi pentru investigatii medicale la un medic ENDOCRINOLOG pentru ca lipsa menstrei poate avea foarte mulet cauze, de la anorexie, la obezitate, boli endocrine si tiroidiene samd.
In ce privesc relatiile sexuale, acelea nu iti dirijeaza sau modifica tie menstruatia, deoarece menstruatia este strict legata de activitatea hormonala a corpului tau.