| eliza7943 a întrebat:

Mi-a întârziat ciclul.
Hei TPU, am facut sex in perioada fertila, după 10 zile mi-am făcut un test de sarcina și a ieșit negativ.
Pe 12 trebuia sa îmi vina ciclul.
Este o posibila sarcina? Sa îmi repet testul de sarcina zilele astea?
Nu ar fi o problema dacă ar exista o sarcina.
Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Rezultatul testului de sarcina efectuat dupa trecerea a doar 10 zile de la momentul intretinerii actului sexual, in 98-99% din cazuri este NEGATIV. Va fi FALS NEGATIV chiar si in cazul in care exista o sarcina deja instalata in uter. Pentru a intelege cum decurg lucrurile, trebuie sa cunost urmatoarele. Se stie precis ca ovulul fecundat chiar in ziua ovulatiei are nevoie de circa 8-9 sau chiar si 10 zile sa ''calatoreasca'' de acolo din trompa uterina unde s-a realizat fecundarea pana in UTER si ajuns acolo sa-si gaseasca locul potrivit pntru a se implanta/inradacina in masa ENDOMETRULUI prin asa numitul proces de NIDATIE. Sarcina respectiva va incepe sa produca hormonul de sarcina hCG doar din momentul implantarii adica incepand cel mai devreme de prin a 8, 9 ori a 10-a zi numarata de la data intretinerii sexului. Sarcinii ii sunt necesare de regula minim 3-5 zile pentru ca sa produca cantitatea minima de hormon detectabil, dar de obicei aceasta perioada este de peste 7-10 zile. In privinta momentului in care poate fi efectuat TESTUL DE SARCINA, NU este cunoscut faptul ca desi acesta poate fi facut oricand, in orice moment al ciclului, practic in orice zi chiar si in ziua in care este intretinut sexul, sau imediat dupa ce a fost intretinut sexul, rezultatul va fi mereu NEGATIV. Acelasi lucru se intampla si daca este efectuat dupa 8-10-14 zile, asa cum sustin/pretind cam toti producatorii nerusinati si mincinosi care afirma ca rezultatul obtinut va fi... valabil. Intradevat testul poate fi facut incepand din a 14 zi, DAR in acest caz rezultatul care poate fi ACCEPTAT, avut in vedere si luat in CONSIDERARE, va fi doar rezultatul care a iesit POZITIV. Orice rezultat obtinut care este NEGATIV, cu orice tip de tester indiferent de marca sau producator, test care a fost facut inainte de trecerea a mimim 21 de zile, de la data sexului sau a ovulatie, NU inseamna nimic, trebuie ignorat, fiindca de regula este un rezultat cel mai probabil FALS. Pe baza experientei s-a constatat ca dintre femeile SIGUR insarcinate, DOAR circa 1-2% vor obtine rezultatul CORECT adica testul va fi POZITIV in acul testului efectuat inainte de a 14-a zi, iar restului de 98-99% dintre femei cu toate ca SUNT INSARCINATE, vor obtine rezultatul NEGATIV insa 100% FALS. Cu fiecare zi care trece, numarul de teste cu rezultatul FALS NEGATIV se va micsora, diminua progresiv si va creste din ce in ce mai mult numarul testelor POZITIVE, pana in momentul in care testarea se face dupa trecerea a minim 21 de zile (numarate de la data ovulatiei ori a sexului neprotejat).Din acest moment circa 98-99% dintre femeile insarcinate vor obtine rezultatul valid/valabil/corect de POZITIV si numai/doar 1-2% vor mai fi in continuare FALS NEGATIVE. REZULTATUL testului de sarcina prin natura reactivului folosit NU va putea fi/iesi aproape niciodata ca FALS POZITIV. Este adevarat ca testerele mai ieftine (cu mai putin aur colloidal in liniuta de pozitivare) adica mai putin sensibile vor oferi/da mai des si mai multe dintre ele rezultate fals negative chiar si dupa cea de a 21 zi. Sper sa fie inteles mesajul, pentru a nu ''se culca pe-o ureche'' cum s-ar spune atunci cand rezultatul obtinut este NEGATIV. Testele efectuate mai devreme de 19-20 de zile, reprezinta pur si simplu banii aruncati INUTIL pe fereastra sau direct in tomberonul cu gunoi. Multa sanatate!

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Nici un test de sarcina nu va arata o sarcina, dupa doar 10 zile!
Un test corect de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala!
Orice test facut inainte de 21 de zile, este facut incorect si inutil.