Se poate presupune ca cel mai probabil ovarele iti sunt afectate de sindromul ovarelor chistice/polichistice (SOC/SOPC). Daca presupunerea este corecta, in acel caz ovarele tale NU reusesc sa MATURIZEZE si nici sa ELIBEREZE un OVUL MATURIZAT dupa un anumit timp PRECIS stabilit asa cum se intampla in cazul ciclului menstrual REGULAT si din acest motiv ciclul menstrual devine NEREGULAT cu lungimea imposibila de a fi anticipata. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de existenta unor factori externi cum ar fi stresul, raceala, sau bolile comune. Lungimea ca numar de zile, desfasurarea ciclului cat si momentul in care porneste menstruatia sunt dirijate STRICT HORMONAL si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE, dar din nefericire cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA desfasurarii sale, privind atat momentul de incepere/producere a menstruatiei cat si anticiparea lungimii ciclului, fiindca NU exista reperul precis si anume ziua OVULATIEI fata de care se stabileste PERIOADA FERTILA si ziua in care va incepe urmatoarea MENSTRUATIE. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara teama ca s-ar gresi, ca este vorba de o dereglare hormonala destul de severa/importanta, situatie care apare/se produce de obicei din cauza functionarii proaste si incorecte a uneia sau a mai multe glande endocrine existente in organismul tau.
O alta caracteristica principala/generala a ciclului menstrual NEREGULAT este de asemenea si IMPREVIZIBILITATEA. Din acest motiv lungimea ca numar de zile a ciclurilor menstruale poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie mici de doar 10-15 zile ...SAU uneori de mai multe saptamani sau chiar si cateva luni. Modificarea lungimii fiecarui ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, suprarenale, etc.). Daca glandele endocrine NU functioneaza corect, atunci NU sunt produsi la timp, in cantitatile normale si in proportia echilibrata cei 2 hormoni feminini esentiali ESTROGENUL si PROGESTERONUL. Astfel de deficiente hormonale, provoaca ovulatii imprevizibile, modifica lungimea ciclului si in plus pot sa provoace si menstruatii atipice, cantitativ ori slabe ori foarte abundente de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate exact. Aceasta situatie/stare de fapt, destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, prin efectuarea unei consultatii si a unui set complet de analize endocrine si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu endocrinologul, sa fi capabili sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta existenta in organism si sa indice tratamentul hormonal de urmat cu ajutorul caruia sa se incerce reglarea ciclul menstrual. In caz contrar toata viata te vei confrunta cu dereglari care cu timpul pot sa devina din ce mai intense. De asemenea te vei confrunta si cu teama constanta/permanenta provocata de stres de a nu ramane insarcina. Probabil ca medicul ginecolog dupa consultatie iti va indica si va prescrie pastile anticonceptionale pentru o anumita perioada de timp in vederea reglarii ciclului menstrual. Multa sanatate!
Menstruatia poate întârzia din diverse motive: fie stress, fie dereglari hormonale, dar nu ceva grav, fie dacă ai fost răcită si ai luat pastile, etc. În ceea ce privește pettingul nu are nimic de a face cu întârzierea ciclului tau menstrual. Poti incerca sa faci niste bai fierbinti pentru a stimula circulația sângelui și respectiv desprinderea testului din interiorul uterului( caci asta inseamna de fapt menstruatia- schimbarea endometrului-stratul intern al uterului). Alta metoda care sa iti stimuleze menstruatia este ceaiul de pătrunjel-din punctul meu de vedere tratamentele naturiste ar trebui să primeze deoarece pastilele au si efecte adverse uneori. Sper ca ti.am fost de ajutor. Si daca tot nu iti vine ai putea sa iti faci programare la ginecolog-nu iti va face decât o ecografie abdominala, tu fiind virgina. Nu iti face griji.
SongKangfan1 întreabă:
RRSecularHumanist întreabă: