| DanyelaM a întrebat:

Mi-a intarziat menstruatia 2 zile si deja incep sa ma ingrijorez. Am facut-o numai cu prezervativ, dar sunt o persoana care se gandeste mereu prea departe si sunt si foarte pesimista. Am verificat mereu prezervativele, dar tot am teama asta in mine sa nu fi ramas gravida, stiu ca e o prostie, dar nu stiu ce sa zic poate n-am verificat bine, poate nu stiu. Cam dupa cat timp de la intarzierea menstruatiei sa-mi fac un test de sarcina? Si un prezervativ se poate gauri, incat sa nu-ti dai seama chiar daca il umfli?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru ca rezultatul testului de sarcina efectuat pe baza urinei sa fie 100% garantat ca este CORECTA/VALIDA/VALABILA, se poate face cel mai devreme dupa trecerea a 7 zile de intarziere fata de data calculata de incepere a menstruatiei. Latexul din compozitia prezervativelor este verificat electronic si probabilitatea de a exista o gaura chiar si micronica este de circa 1/100.000 bucati. Un prezervativ in timpul coitului se poate rupe insa niciodata nu se va gauri. In perioada de adolescenta din cauza cresterii si a modificarilor structurale, in organism se produc foarte des modificari si unele dereglari ale activitatii hormonale, ceea ce deseori are ca rezultat abateri in +/- de cateva zile a momentului de declansare a sangerarii menstruale. Poti fi foarte linistita si lipsita de orice grija fiindca formarea unei sarcini devine practic IMPOSIBILA in cazul in care prezervativul a ramas intotdeauna intreg si fixat pe penis la terminarea fiecarui coit. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| LexiEla a răspuns:

In general, mai ales la primele acte sexuale, menstruatia iti intarzie. Au trecut doar 2 zile, nu te agita.
totusi, ca sa fii sigura, calculeaza-ti perioada fertila (gasesti si aplicatie pe google play) si vezi daca actul sexual a avut loc in acea perioada (de maxima probabilitate de sarcina).
Testul de sarcina se face undeva la 2-3 saptamani dupa intretinerea actului sexual.

| Adytza09z a răspuns:

Asa sunt si eu sunt baiat mereu protejat si mereu stau k asta in cap stiu cum e.Stai lin

| reyandy45 a răspuns:

Pai e foarte simplu, spune-i cuiva sa se uite in gura ta sa vada daca e un bebelus in stomac.