Un test de sarcină negativ după 6 zile de întârziere a menstruației indică, de obicei, că nu ești însărcinată. Totuși, există și alte motive pentru care menstruația poate întârzia, printre care:
* Stresul: Nivelurile ridicate de stres pot afecta echilibrul hormonal și pot cauza întârzierea menstruației.
* Schimbările bruște de greutate: Atât creșterea în greutate, cât și scăderea bruscă în greutate pot afecta ciclul menstrual.
* Exercițiile fizice intense: Antrenamentele excesive pot duce la dezechilibre hormonale și la întârzierea menstruației.
* Probleme de sănătate: Anumite afecțiuni, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), afecțiunile tiroidiene sau endometrioza, pot cauza întârzieri ale menstruației.
* Medicamente: Unele medicamente, cum ar fi antidepresivele sau corticosteroizii, pot afecta ciclul menstrual.
* Apropierea de menopauză: Pe măsură ce te apropii de menopauză, ciclul menstrual poate deveni neregulat.
Ce poți face:
* Așteaptă câteva zile: Uneori, menstruația poate întârzia fără un motiv evident.
* Repetă testul de sarcină: Dacă ești îngrijorată, poți repeta testul după câteva zile.
* Mergi la medic: Dacă menstruația continuă să întârzie sau dacă ai alte simptome îngrijorătoare, este recomandat să consulți un medic ginecolog.
Este important să reții că fiecare femeie este diferită, iar ciclul menstrual poate varia de la o lună la alta. Nu te alarma dacă menstruația îți întârzie ocazional, dar dacă întârzierile devin frecvente sau dacă ai alte simptome îngrijorătoare, este important să mergi la medic.
Cand faci sex neprotejat, ce crezi ca se intampla?
Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti
Mergi la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.
Dar nu mi-a întârziat atât de mult niciodată maxim 3 zile iar după mestruayie am avut contact neprotejat dar fără se se termine
Intarzierea se pune dupa 2 sapt. Mie mi-a intarziat si o luna.
Sex neprotejat= risc de sarcina. Aia nu e masura contraceptiva. Fa test dupa 21 de zile de la contact
Am făcut după 35 de zile și e negativ rezultatul
anonim_4396 întreabă: