Prima regula ca o menstra sa fie menstra si nu sangerare pe sarcina este sa fie regulata, adica sa vina exact in ziua in care trebuie. Asadar, nu poti exclude o sarcina decat facand un test de sarcina la 7 zile de la aparitia acestei sangerari.
Ciclul normal are 28-29 de zile, deci tie acum ti-a venit normal, sanii este normal sa te doara inainte si in prima zi de menstruatie, in mod obisnuit nu mai ai menstruatie daca esti insarcinata, sunt cazuri rare cand femeile mai au menstruatie peste sarcina.
Pai e posibil sa fi racita dar ca si mai sigura ia un tes costa doar 4 lei si esti mai sigura
1. Din cate stiu si eu, ciclu asta-in conditii normale- vine lunar, nu o data la cateva luni si o luna are 31 de zile maxim... asa ca nu stiu de unde scoti tu inca 48 de zile dintr-un an de 365 consumat ( Doar ma amuzam si eu putin, don't take it personal).
2.paai daca ti-a venit-chiar si mai devreme-inseamna ca nu ai nimic.( stii doar ce se afla in lichidu ala... nu?, ovule si alte reziduuri din "interiorul tau" deci nu prea vad cum ai fi insarcinata in conditiile in care corpul tau elimina ovulele de care e necesar sa faci un copil). doar ca sa fii sigura cumpara-ti un test de sarcina nu trebuie sa fie mai mult de 30-40 de lei, da merita, pentru ca afli din timp si ai timp de gandire pana sa fie prea tarziu. Acum am si eu o intrebare pentru tine... cati ani ai, pentru ca ciclul menstrual nu devine regulat decat dupa o anumita varsta.
Nu daca ti-a venit mai devreme nu-ti fa griji, probabil ai racit un pic pe jos la ovare, sau mai e o varianta daca tiai inceput de curand viata sexuala asa se intampla.Crede-ma ca si eu am patit la fel, inainte imi venea chiar la zi in fiecare luna dar acum imi vine cu 5 -6 zile inante de data ultimei menstruatiei. e ceva normal stai linistita, at cand esti insarcinata nu-ti mai vine deloc. iar cazurile de sarcina extrauterina in care iti mai vine ciclu dar mai putin, sunt de 1% pe glob.nu-ti fa probleme, oricum daca tiai inceput viata sexuala iti recomand sa te duci sa-ti faci testul ala renumit babes papanicolau pentru cancer de col uterin, de obicei o data pe an. sper ca ti-am fost de ajutor.