| Loola_9927 a întrebat:

Mi-am facut probleme ca sunt insarcinata, dupa ce am facut sex prima data. Din pacate, neprotejat. Ciclul mi-a intarziat aproape 5-6 zile. Am fost foarte ingrijorata, dar pana la urma, a venit.
O prietena mi-a spus ca mi-a intarziat din cauza ca am facut multa baie. 1. Este posibil sa-ti intarzie doar pentru ca faci baie, sau din cauza ca am facut sex prima data?
2. Daca mi-a venit stopul, nu mai trebuie sa`mi fac probleme? Gata, clar si definitiv, nu sunt insarcinata?
Funda + voturi pentru raspunsurile serioase si gandite.happy!

Răspuns Câştigător
| GabriellaC a răspuns:

In primul rand este normal ca atunci cand iti incepi viata sexuala sa iti intarzie ciclul. Nu are nici o legatura cu baia. Si daca ti-a venit stai linistita fiind prima data. Dar pe viitor protejeaza-te. Daca vrei detalii contacteaza-ma.

6 răspunsuri:
| AnnaMaria a răspuns:

Nu esti insarcinata dar data viitoare protejeaza-te

| Vokii a răspuns:

Pai nu esti insarcinata daca ti-a venit.winking

| liviu42 a răspuns:

Ciclul poate veni si peste o sarcina sa stii. Fa un test de sarcina cel mai indicat. Si data viitoare sa te protejezi daca nu vrei un avort.

| Jony123 a răspuns:

Nu e adevarat cu baia, e adevarat cand faci sex pentru prima data ca iti intarzie ciclul, si daca ti-a venit stopul asta nu inseamna ca nu poti fi insarcinata, cei drept scade procentul de a fi insarcinata, fa un test dupa o saptamana...
Sper ca te-am ajutat! funda? Plzzzzzzzz

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. menstra nu intarzie de la baie. In mod normal, inceperea vietii sexuale nu trebuie sa deregleze menstra. Totusi, daca cumva nu ai varsta minima sau actul sexual a fost brutal, e posibil ca trauma sa-ti deregleze menstra cateva zile.
2. Faptul ca sangerezi, nu inseamna obligatoriu ca e menstra. Poate fi o sangerare de implantare a sarcinii. Ca o sangerare sa excluda cu certitudine sarcina, trebuie sa indeplineasca doua criterii concomitent: sa vina exact in ziua in care trebuia (perfect regulat) si sa fie normala din toate punctele de vedere.
Ca sa fii sigura ca nu e sarcina, trebuie sa faci doua gesturi: un test de sarcina la minim 21 de zile de la contactul sexual si un consult ginecologic (de preferat dupa sangerare).

| MrSaxoBeat_8951 a răspuns:

Mai bine pune mana pe o carte.