Sanii s-au marit nu din cauza sexului ci din cauza luarii in greutate intr-un timp relativ scurt, de aceea s-a si crapat pielea, aparand vergeturile.
Sanii dor din cauza modificarilor hormonale, survenite in
anumite zile ale ciclului menstrual In genral, doar cu 1-2 saptamani inainte de aparitia ciclului menstrual.
In principiu nu inseamna nimic, dar daca dor tot timpul lunii, sau apar barne ori puncte/noduri dureroase, atunci este necesara o investigatie mamara, putand fii vorba de o inflamatie a nodulilor sau o tumoare.
Inseamna ca pur si simplu sanii tai sunt intr-un proces absolut normal de dezvoltare. In privinta durerilor amintite si aparute la nivelul sanilor, de cele mai multe ori senzatiile respective se datoreaza pur si simplu schimbarilor hormonale frecvente care se produc in organismul fetelor minore atat in anii perioadei pubertale cat si a varstei adolescentine, cand durerile provin ca urmare a modificarilor structurale interne a tesutului mamar. De asemenea sanii pot sa devina durerosi la atingere si din cauza cresterii lor bruste si rapide in marime si volum, proces in urma caruia se produce o intindere foarte intensa, rapida, continua si permanenta din ce in ce mai exagerata a pielii care ii acopera si ii sustine. De asemenea si nu in ultimul rand, durerea poate sa fie o urmare a apasarii sanilor de catre cupa unui sutien gresit ales, care este prea mic sau are marimea incorecta. Forma si/sau marimea neadecvata a cupei sutienului poate provoca o apasare exagerata asupra sanilor si din acest motiv poate sa apara senzatia de durere localizata in exteriorul sanului.
DoarI in cazul in care durerea este localizata in profunzimea sanului, in masa tesutului mamar, atunci se impune ca palparea sanilor sa fie efectuata de catre medicul senolog sau ginecolog, in vederea depistarii unor eventuali noduli sau a adevaratului motiv care provoaca durerea sau disconfortul resimtit. Multa sanatate!
Nu te speria este total normal. Durerea este pentru ca sanii tai sunt in dezvoltare.
Merci mult...mai am o intrebare azi 8feb am facut sex si s-a rupt prezervativul si cred ca a intrat un pic de sperma in vagin si luni 11feb am normal menstruatia pot fi insarcinata? am inteles ca ininte cu 3 4 zile de menstruatie nu poti ramane insarcinata este adevarat? Si am uitat sa mentionez ca i.au niste pastile optivola 20. si doctorul mi-a zis ca daca intra doar un pic de sperma nu ai putea fi insarcinata este adv? Merci
Merci mult...mai am o intrebare azi 8feb am facut sex si s-a rupt prezervativul si cred ca a intrat un pic de sperma in vagin si luni 11feb am normal menstruatia pot fi insarcinata? am inteles ca ininte cu 3 4 zile de menstruatie nu poti ramane insarcinata este adevarat? Si am uitat sa mentionez ca i.au niste pastile optivola 20. si doctorul mi-a zis ca daca intra doar un pic de sperma nu ai putea fi insarcinata este adv? Merci