| rallu_5150 a întrebat:

Mi-am inceput viata sexuala acum 3-4 zile. cineva mi-a spus ca dupa ce si-a inceput viata sexuala, a fost la ginecolog. Imi e teama sa fac asta. daca nu ma duc se intampla ceva? si de ce, daca ai facut`o prima oara in 2-3 saptamana trebuie sa te duci la ginecolog? ce iti face sau ce iti spune? va rog.

Răspuns Câştigător
| catthshshshs a răspuns:

Nu te speria, te rog! Si nu iti mai face atatea griji.
Este o chestie de principiu ca o femeie sa mearga la ginecolog dupa aceea pentru a vedea cum se dezvolta organismul.
Insa, si poate unii ma vor critica, ca atata timp nu ai probleme deosebite, dureri, scurgeri ciudate, nu trebuie sa il vizitezi in mod obligatoriu chiar asa de curand.
Insa trebuie sa mergi pana la urma ca sa previi anumite probleme care pot aparea.
Medicul te consulta si iti pune niste intrebari, atata tot!

6 răspunsuri:
| candycarrie a răspuns:

Nu e neaparat. daca te'ai protejat si stiic a nu ai luat vreo boala de la partener poti sta linistita...se fac controale de rutine, se mai duc fetele dupa anticonceptionale sua informatii in plus, dar daca ti'ai inceput viata sexuala si te'ai protejat stai linistitaa:*:*

| adelina_2974 a răspuns:

Pai depinde daca te-ai protejat o sa iti spuna nu ai nimic esti sanatoasasi chestii... dar daca nu te-ai protejat o sa iti spuna astepti un copil dupa intrebarea ta nu cred ca ai fi fericita de u asemenea raspuns din partea ginecologului.Sa sti ca am o prietena care vorbeste des despre asta si ea vrea sa inceapa viata sexuala de la 16 ani acum eu nu sfatuio dar treba ei. in fine du-te ca sa fi sigura dar nu te duce cu parintii ca daca le dai o veste ca asta o sa ii bagi in spital
mult noroc. bye

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu este obligatoriu și nici nu scrie undeva să mergi la ginecologie imediat după începerea vieții sexuale (au unii fixurile lor, una două la ginecolog) însă o dată pe an este recomandat pentru control și analize sau ori de câte ori ai dubii sau durere nejustificată, pierderi de sânge, etc.
Sfatul meu este să mergi la o femeie ginecolog și la un cabinet particular, la spital sau clinică de stat nu se știe peste cine dai și cum te tratează.
Nu doare controlul în sine, mergi fără teamă.
Pa, pa.

| IsabelaIssa a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi de ginecolog, nu iti va face nimic rau, nu te va durea. Iti va face un control nimic mai mult. Veti discuta despre diferite lucruri legate de sex si corpul tau si asta e bine pentru ca sunt convinsa ca sunt multe lucruri pe care inca nu le stii, si banuiesc ca nu vorbesti cu parintii despre asta. Intr-adevar iti va fi rusine prima data, dar pe urma te vei obisnui. Trebuie sa te gandesti ca ginecologul este doar un doctor, care iti vrea binele, si asta ii e meseria, si nu esti singura consultata de el. El nu te vede ca pe o femeie ci ca pe o pacienta. Eu te sfatuiesc sa te duci, si poate iti prescrie si ceva anticonceptionele.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Toate femeile se duc regulat la ginecologi, macar o data pe an, pentru consulturi de rutine si obligatoriul test Babes-Papanicolaou. Orice femeie cat de cat responsabila si care tine la viata ei si la sanatate, se duce in prima luna de la inceperea vietii sexuale la ginecolog si apoi regulat, ceva mai des la inceput (adica de 3-4 ori in fiecare an) si apoi o data sau de doua ori pe an. Daca nu te duci, cu certitudine o sa te confrunti cu multe boli pe care le vei descoperi tarziu si n-o sa le mai poti trata.Nici nu cred ca ar trebui sa iei in considerare posibilitatea de a nu te duce. Asa fac numai femeile needucate, cu coeficient de inteligent scazut, cu nivel de trai si igiena precar.
Stiu ca e greu prima data, dar posibilitatea de a nu te duce este prea periculoasa pentru a fi luata in seama. Trebuia sa stii asta cand ti-ai inceput viata sexuala si, daca nu te simteai in stare sa te duci la ginecolog, inseamna ca nu te simtei in stare sa iti incepi viata sexuala. Daca esti minora, du-te cu mama ta. Daca esti majora, cu o prietena in care ai incredere. Eventual alege o doctorita femeie (poate chiar cea la care se duce mama ta). O sa-ti fie tare greu prima data (eu stiu ca n-am dormit vreo 3 nopti), dar asta e. Esti femeie, ai responsabilitati.

| kromstein a răspuns:

Ar fi recomandat sa te duci.