| terava a întrebat:

Mi-e teama ca o femeie mai tanara vrea sa imi fure sotul si nu imi dau seama daca el e sau nu interesat de ea.
Sunt o femeie independenta si imi place sa cred ca puternica. Eu cu sotul meu suntem parteneri egali. Pana de curand m-am gandit ca ii place asta. Suntem amandoi in pragul varstei de 40 de ani. El a implinit anul asta, eu la anul.

De vreo 2 luni comenteaza ca sunt prea (si niciodata nu incheie). Cand il rog sa continue spune ca nici el nu isi da seama ce anume.

In urma cu vreo 4 saptamani a aparut in viata noastra o femeie tanara, 24 de ani. Frumoasa, finuta, educata, dar cu putin noroc. Mama plecata, tata absent. Este vecina de apartament cu mama mea. Ne-am cunoscut la o cina. Mama a invitat-o pentru ca, saraca fetita singura. Si mie mi s-a parut tare prefacuta. Genul de mironosita care are nevoie de un barbat sa aiba grija de ea. Si mi se parea ca incearca sa se bage sub piele sotului meu. Noi avem o situatie buna financiar. Eu sunt manager intr-un departament la o multinationala si el e investitor in constructii/imobiliare, plus are propria lui firma.
Si fata asta tot mai des e la mama cand venim noi. E o femeie voluptoasa si poarta decolteu mereu cand suntem noi acolo. Nu exagerat sau vulgar, dar suficient sa isi arate sanii. E cu forme tipa. Si m-am simtit putin complexata.
Dar bun, asta e problema mea la care trebuie sa lucrez. Dar se da bine pe langa sotul meu (Care pe langa ca are bani, se imbraca bine, si arata OK). Vorbeste pe un ton asa jos cu el, se joaca cu parul si mereu e fetita vulnerabila si victima. El imediat i-a zis ca orice ar avea nevoie ne poate suna. El care trateaza pe toata lumea de sus, e arogant(ne certam mult pe tema asta) si narcisist.
Suna intr-o veselie fata asta. Mereu pe el. Nu are curent, i s-a rupt cheia la usa, nu are apa, i s-a stricat cuptorul.
El mereu se duce la ea.

Am incercat sa discut cu el si i-am spus ce ma doare. Si el i-a luat apararea si a zis ca e o femeie tanara care are nevoie de ajutor. Si mi-a si aruncat-o ca o acuzatie. Nu pot fi toate "femei independente si puternice". Am cautat-o pe Facebook si are plin de postari despre barbati puternici, despre barbati care au grija de femeile lor, barbati asumati si maturi, barbati care nu lasa femeia sa fie cocos in casa.

Asta nu i-am zis ca paream nebuna, dar simt ca a stiut ca o sa ma uit pe Facebook ei pentru ca o postare zici ca e facuta despre mine. Un share. Ea are par foarte lung, pana la jumatatea spatelui. Eu sunt tunsa scurt si practic. Si in postarea aia zicea despre barbatii care apreciaza parul lung si feminitatea.

Cum sa procedez? Este barbatul meu interesat de ea? Dar e o mironosita. Credeam ca ii place sa aiba langa el o partenera egala, nu o fetita de care sa aiba grija

10 răspunsuri:
| gigiduruxx a răspuns:

O sa iti zic parerea mea ca baiat (am 24 sunt barbat da-o drecu): eu daca as lua un angajament de genul (casatorie) as face-o in ideea in care persoana aia chiar e tot ce consider ca am nevoie pe toate planurile. daca m-as uita in alta parte inseamna ca nu am gasit ce cautam sau ca sunt atat de prost incat nu stiu ce vreau. totusi ca barbat am si eu o intuitie feminina care imi spune sa asculti de intuitia ta feminina. daca simti ca ceva este in neregula, trebuie sa lamuresti 100%.

| wildthing a răspuns:

1.Da, e interesat de ea.
2.Da, o femeie cu parul lung va fi intotdeauna mai frumoasa decat aceeasi femeie, tunsa scurt si practic (pentru mine de exemplu, femeia tunsa scurt e aproape intotdeauna un "turn off").
3.Rareori barbatii vor langa ei femei care sa le conteste autoritatea. Eu nu as vrea. Nu exista egalitate. Unde-s doi, unul trebuie sa fie sef, iar eu nu accept sa am sefa...mai bine singur.

| terava explică (pentru wildthing):

Eu sunt o feminista. Cred ca suntem egali. De multe ori fac eu in casa treburi de barbat. Nu ca el nu ar face, dar nu vreau sa creada ca nu sunt in stare.
Si credeam ca lui ii place asa. Nu a zis niciodata ca nu.
Dar acum ii tot da tarcoale la asta mica care ridica coada langa el si vorbeste ca o mironosita

| wildthing a răspuns (pentru terava):

E treaba ta ce esti. Eu ti-am spus cum gandesc in general barbatii.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai o situatie foarte complicata, sigur fata aia este indragostita de banii soțului tau nu neaparat de el si ea stie cum sa il vrajeasca sa il atraga in capcannă si pîna sxe va ajunge la sex mai este doar un pas, ea mizeaza pe frumusete pe tineretea ei si vrea un barbat potent financiar si l a si gasit numai trebuie sa caute, dar ea sta in chirie?

| Maraa345 a răspuns:

Complicat.
Da-i papucii laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Imi pare rau pentru tine. Intuitia nu te minte.
Tipa isi arata decolteul, foloseste vocea de seductie, se joaca cu parul. Vrea atentia sotului tau. Pana aici nu faci nimic, o lasi in pace. Doar s-o apostrofezi pe mama ta ca iti baga strambe in casnicie.
Dar il suna pe sotul tau? Iar el se duce la ea? Tz tz Asta nu e bine.

Inainte sa te certi cu sotul, pune si tu in practica neajutorarea.
Fii tu femeia puternica la serviciu, dar acasa fii neajutorata. happy
Suna-l la serviciu, sa te salveze de vreo amenintare inchipuita. Lasa-l sa se simta protector cu tine.

Iar cand mai suna duduia, iei telefonul si ii spui pe un ton sec ca sotul tau e ocupat. Vesnic ocupat si sa nu-l mai sune. Bag-o in sperieti sa se lecuiasca! Nu zic mai mult. Intelegi tu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru gigiduruxx):

Ai intuitie, asa se numeste, dar nu-i mai zi feminina happy

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru terava):

El te-a ales pe tine pentru inteligenta ta, pentru imaginea de femeie puternica si independenta.
Dar cand sunteti voi 2, lasa-l pe el sa conduca. Ca la dans: barbatul conduce. Orice faceti, lasa-l pe el sa fie barbatul: sa repare, sa te protejeze, sa te ajute.
Altfel il castrezi.
Ia aparitia duduiei in viata ta ca pe un catalsit ca sa schimbi ceva la tine, accepta schimbarea.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

In locul tau, as instrui-o pe mama sa-i zica duduiei de la obraz sa se imbrace cand mai vine in vizita! Si s-o intoarca de la usa daca mai vine cand sunteti voi in vizita.
Nu-mi pot imagina ce fel de mama ai, sa-ti coaca una ca asta!