Neintelegeri exista si datorita faptului ca, nu suntem toti la fel, nu gandim la fel si atunci se ajunge uneori ca, exista pareri diferite aspura unei probleme. Aceste diferende pot fi clarificate si atunci este bine ca sa ne spunem fiecare punctul de vedere, fiind persoane libere la propria opinie si nu sclave intr-o relatie de a accepta orice ni se spune.
De la acest gen de discutii pana la cearta este drum lung si aceste certuri trebuie evitate.
Daca exista iubire, respect si intelegere, opiniile diferite (si nu neintelegerile) trebuie sa poata fi exprimate, dar conteaza si tonul pe care il ai atunci cand iti comunici punctul tau de vedere.
Daca nu ai tact si diplomatie partenerul/a poate sa se considere lezat si atunci de aici si pana la cearta nu este decat un pas.
"Tonul" face muzica" asa ca nu trebuie sa uitam acest dicton atunci cand ne comunicam punctul de vedere.
Daca apar nein telegerile atunci acestea sunt deja al doilea pas, care poate eroda relatia si atunci cred ca fiecare partener trebuie sa fie atent ca, traiul in comun nu-ti da dreptul sa-ti impui punctul tau de vedere ci, sa incerci sa-l capacitezi ca opinia ta este mai buna pentru ca...acici sunt necesare argumentele pe care le ai in vedere.
Da, cred ca neintelegerile pot eroda o relatie, dar opiniile diferite ar trebui sa fie acceptate pentru ca, nici unul dintre noi nu devine proprietatea altuia intr-o relatie si drept urmare, esti liber sa-ti sustii opinia fata de o problema pusa in discutie, dar sa nu fii "Gica contra", doar pentru ca vrei sa-l sicanezi pe partener, chiar daca iti dai seama de la inceput ca el are dreptate.
Lapte si miere nu poate fi viata, insa se poate gasi o cale, prin care legatura intre 2 parteneri, sa poata sa mearga si acest lucru depinde cat de mult il cunosti pe partener/a si cat de mult il iubesti si-l apreciezi, pentru a depune efortul de a-ti cimenta zilnic relatia.
Mult succes si sa fii iubita.
Micile neînţelegeri dinamizează puţin lucrurile (nu apropie şi nici nu îndepăretează).
Certurile, însă, din punctul meu de vedere îndepărtează partenerii. Există unii/unele care spun că "dacă nu te cerţi, n-are farmec".
Nu ştiu. Eu într-un an nu m-am certat deloc cu ea şi văd că are mai mult farmec!
Cred ca indeparteaza in cazul meu, caci noi nu suntem genul: ne certam, ne f***m si asa ne impacam''! Cred ca e cea mai mare idiotenie genul asta de impacari caci e ceva doar de suprafata si demonstreaza faptul ca va intelegeti doar la nivel sexual, ca ala e singurul care va uneste, ca nu stiti sa comunicati, sa va deschideti decat prin atingeri!
Tocmai acum trec printr-o perioada din asta, eu sunt cam dependenta de relatie, el e mai detasat, sufar, ne certam, ne suparam... dar tot il iubesc! E in sufletul meu si cand il tin in brate e ca si cand ma imbratisez ceva gen: un singur trup, un singur suflet!
Pe mine ma sperie certurile caci suntem amandoi orgoliosi si suparaciosi si dureaza impacarea.plus ca-s fata si nu ma multumesc cu un simplu : iarta-ma!, nahh, mostenire de ''neam femeiesc''!
Un sfat, pe care si eu incerc sa il aplic, este sa ii spui mereu cand te raneste, cand greseste, dar sa nu lasi sa degenereze in cearta mare, vorbeste calm si cu dragoste! Adica lasa orgoiul si adu-ti aminte ca va iubiti!
Cred ca in primul rand depinde de fiecare partener al unul cuplu. Daca stiti sa comunicati si sa vorbiti deschis atunci cand va deranjeaza ceva sau vi se pare ceva in neregula, cred ca aceste neintelegeri au rolul de a va apropia. Dar daca tineti in voi ceea ce va deranjeaza si mai tarziu va aruncati unul altuia tot ce aveati pe suflet ca niste reprosuri, nu stiu zau, nu e prea bine. Mai bine vorbiti la momentul respectiv.
La inceputul acelor neintelegeri e normal sa te simti mai departat de partener, dar comunicand puteti rezolva problema impreuna, fapt ce va uneste si mai mult decat erati inainte si veti stii sa faceti fata data viitoare unei probleme asemanatoare.
Micile neintelegeri din cuplu intretin dragostea, se spune ca impacarea e mai dulce dupa o mica galceava!
In cazul meu, micile sicane pe care ni le facem unul altuia in fiecare zi ne apropie mai mult.Monotonia intervine mai repede daca e numai lapte si miere.Ar fi totul prea banal si plictisitor.Cateodata am chef de discutii in contradictoriu, iar daca partenera nu mi-ar raspunde cu aceeasi moneda si ar incepe cu chestii stupide si siropoase de genul "Nu ma mai iubesti, de aia nu esti de acord cu mine", cred ca m-as urca pe pereti; m-as fi plictisit repede de ea.
In cazul meu ne-a indepartat...hcestii minore...gen un prieten neagreat de celalalt, o vorba spusa aiurea, un anumit comportament cu o persoana, adunate nu fac decat sa grabeasca despartirea.
Intr-adevar...pe moment apropie, stii cum se zice "impacarea e cea mai dulce", dar dupa ceva timp creeaza o prapastie intre cei doi.
Ne-au apropiat... o chestie promisa si nefacuto a adus o mica "ciondaneala "...
Pai, in cazul meu, ne-au indepartat si au creat intre noi un zid greu de trecut. in unele cupluri apropie, dar in unele si majoritatea indeparteaza. indiferent cat de puternica e dragostea, uneori ranchiuna si cearta sunt mai puternice. Impacarea e un remediu, dar nu intotdeauna iese ca deznodamant.
Doarunaltutilizator întreabă:
andreea2346 întreabă: