Intrebare ce revine mereu si la care si multe raspunsuri se dau. Desigur ca merita, viata a fost creata din iubirea netarmurita pentru om, pentru a-l face sa fie fericit si sa propaseasca calitatile sale la urmasii lui.
Daca n-ai nascut si crescut un copil, n-ai rasadit o floare, un pom, ai trait degeaba.
Dragostea insa nu trebuie s-o investesti in oricine, trebuie sa cunosti omul caruia iti daruiesti sufletul si numai daca merita el ca om, sa faci acest lucru daca nu, atunci "strici orzul pe gaste" cum se spune si nu apare decat suferinta unei iubiri neimpartasite.
Acum se foloseste prea des cuvantul iubire, si pe care multi tineri o confunda cu dorinta fizica, ori nu este asa. Dragostea sufleteasca trebuie sa te lege de cineva si apoi apare si dragostea fizica. Acum, in mare majoritate a cazurilor, se incepe invers si nu este bine, nu este sanatos, atunci poti avea mari dezamagiri.
Sper ca fiecare om sa-si gaseasca sufletul pereche si sa poata intelege ca, dragostea nu se poate "cumpara" la targ, ea este un dar pe care trebui sa-l intampini cu sufletul curat si cu o gadire pozitiva, cu respect si cu incredere in omul de langa tine.
Se merita. Mereu se va merita. Daca stai si te gandesti bine iubirea nu tine de a -ti demonstra sentimentele, tine de faptul ca ele exista. Nu ai nevoie de dovezi de iubire de la partener, ai nevoie sa fie el acolo. Atat. Asa cum cred in cele sfinte dar nu in religii, asa cred in iubire dar nu in relatii. Iubirea trebuie sa fie libera. Nu este un caine pe care il tii in lesa si il asmuti spre celalalt din cand in cand.
Pai cum ai vrea sa iti gasesti sufletul perche daca nu mai iubesti? Trebuie sa risti, alta cale nu e
Normal ca merita.
Da, normal ca merita, dar mai trebuie sa iubesti si cu "creierul" cateodata, nu numai cu inima, sa il pui in functiune sa vezi daca merita persoana aceea pe care o iubesti.
Numai bine!
Cu cat suferi mai mult, cu atat iubesti mai mult. Ar trebui sa fim mandri ca am suferit mult. Merita sa mai iubim? Nu stiu de ce, dar intrebarea n-are sens, adica, avem noi taria de a comanda sufletului? Mi-e greu sa cred.
Dumnezeu ne-a inzestrat cu doua valori celeste, creier si suflet. Ni le-a daruit pentru a fi "intregi", si nu jumatati. Merita sa iubim pentru a hrani sufletul, daca nu am iubi sufletul ar fi inert, iar noi jumatati de masura. Iubim pentru a cunoaste fericirea suprema, iubim pentru a nu face degeaba umbra pamantului, iubim pentru a fi iubiti, iubim neconditionat pentru ca asta sta in natura noastra. Iubim si suferim, suntem in varful muntelui si apoi picam in neant, dar nu deziluzia trebuie sa-si puna amprenta pe noi, ci faptul ca am iubit. Cine afirma ca nu doreste sa mai iubeasca, acela nu ne minte pe noi, se minte pe el. Era o "sintagma" : "Lumea e frumoasa, daca incercam sa o schimbam." Eu sunt de acord doar cu a doua parte : "... daca incercam sa o schimbam..."
Si nu ma refer la lumea ce ne inconjoara, ci la lumea noastra, o lume ideala intr-o lume reala, cruda...
Nu.Mai intai trebuie sa fim iubiti ca sa putem sa ne iubim intre noi cu adevarat. Din pacate majoritatea suntem niste atei care ne ascundem in umbra pacatelor noastre.
Nu prea in ziua de azi, lumea a devenit prea superficiala, se spun numai minciuni
Daca nu am mai iubi cu ce`am ramane?
cu absolut NIMIC!
Doare, mie`mi spui cat doare?
Fara dragoste viata n-ar mai avea un scop, o esenta, ar fi banala... m-am indragostit si eu, am suferit ca m-a refuzat dar vreau din nou fiindca am avut chiar si vise care m-au purtat in al 9-lea cer
De multe ori m-am pus si eu intrebarea asta si multe altele daca mai are rost sa traiesc etc dar Dumnezeu m-a ajutata sa am alta gandire nu m-a meritata sau invers nu l-am meritat am fost prea buna pentru el sau invers el a fost prea bun pentru mine cu totul ca am suferit foarte mult din dragoste acea suferinta m-a invatat sa nu mai repet greselile care le-am facut in trecut am devenit foarte puernica si nu ma mai las prada suferinta da vom iubi dar nu vom arata si nu la fel de repede cum o faceam inainte.Bafta
Merita! Cateodata se intampla sa gasesti si persoane nepotrivite care intr-un final iti fac rau, dar atunci cand ai gasit persoana potrivita ai sa vezi ce frumosa e iubirea :X
Eiiii! daca moare dragostea moare si speranta de frumos, de fericire, de implinire, merita sa iubim e cel mai frumos sentiment si mai puternic care invinge orice de aceea Dumnezeu ne-a spus sa ne iubim, suferim pentru ca nu stim sa alegem ceea ce merita sa iubim si pentru ca dragostea e oarba si te imbata cu vrajile ei avem impresia ca nu merita sa iubim pentru ca suferim, dar daca gasesti persoana potrivita iubirea poate sa te aduca pe cele mai frumoase culmi deci atentie ce alegem si merita sa iubim de abia dupa aia. iubiti-va mult! pentru ca daca nu ne-am iubi nu am exista.
Merita.normal,dupa cum se zice despre iubire "
Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odată dat niciodată uitat, niciodată lăsat să dispară."...
cand iubesti esti fericit, simti ca plutesti, daca o persoana te face sa plangi nu inseamna neaparat ca nu merita.
Mereu va merita sa iubim. pentru ca asa vom fi impliniti macar dintr-un pct de vedere
byebye
Bineinteles, dar nu pe oricine. Aici la faza cu "oricine" este cel mai greu. Si apoi, daca s-ar face toate, asa, simplu si usor, cum ne-am mai bucura de reusita? Viata si placerea de a trai, trebuie simtite mai intai si apoi pretuite. Nu credeti?
Nu este vorba de merit cand iubesti pe cineva iubesti si daca iti face rau acea persoana, eu sunt in cauza, am incercat sa iubesc pe cineva incercand sa imi impun, deja la faza asta gandeste sufletul, ii auzi pe multi ca iubesc o persoana ca asa vor, nu exista asa ceva, eu m-am convins, acum chiar nu mai pot iubi pe nimeni, desi am incercat sa imi impun, nu vine nimic din interior
si nu, nu merita sa mai iubim
Eu. sunt de parere ca da Adica no. cum se spune dupa ploaie mai iese si soarele . Nu tot timpu ii asa de rau. Si eu am suferit da am trecut peste ca timpu`napoi nu-l poti da. Asta este Have a good day
Yourgirls întreabă:
Dany_Daniel_1998 întreabă: