anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Multe femei intampina dificultati la nastere.Eu si actualul meu partener ne dorim pe viitor un copil insa mi-este foarte frica ptc nu voi putea naste.El este foarte inalt, iar eu scunda.El are 1.92 iar eu 1.60 si amandoi suntem subtirei.Mama lui mi-a povestit ca si ea a intampinat ceva dificultati la sarcina ca nu se mai putea dilata, insa ea avea 1.75 iar tatal sau cam tot 1.95.
Mama la fel este o persoana mica, are 1.50 iar tata 1.78-1.80 si a intampinat si ea dificultati la nastere si era sa moara.
Credeti ca o sa am asemenea probleme? Este singurul gand care ma face sa nu imi doresc un copil.
Voi ce experiente stiti de genul?

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Totul depinde de echipa de medici cu care naști, dacă ăia stiu meserie esti salvată, daca nu, mori cu zile asa cum se întîmplă de multe ori ca femeile sa "cadă" pe mîna unor incompetenti si nepriceputi asa numiti medici, măcelari, care o nenorocesc pe viață pe femeie sau mai rau, o omoară.

| RAY a răspuns:

Daca stam sa ne gandim rational multe femei au inaltimea ta si ce crezi ca toate au avut probleme la nastere? nu cred ca ai putea avea probleme in a naste, mai ales ca esti slaba si tanara

| corbulalbrosu a răspuns:

Dilatarea din timpul nasterii nu are legatura cu inaltimea ta si cu atat mai putin a sotului/partenerului. Este o problema falsa si de asemenea teama ta este complet ilogica si irationala fiindca o astfel de gandire nu are o baza reala. Multa sanatate!

| HazelEyes77 a răspuns:

Multe femei au teama de nasterea pe cale naturala, de ceea ce inseamna sa treci printr un travaliu destul de lung cu contractii dureroase si alte chestii ce implica aducerea pe lume a unui copil. Dar sigur nu are legatura cu inaltimea -multe femei sunt scunde si nasc fara probleme copii sanatosi. Si femeile inalte pot intampina dificultati cand intra in travaliu asa ca nu e o regula. Cu un medic obstretician bun langa tine totul va decurge fara probleme si iti vei aduce in siguranta copilul pe lume. Daca sunt probleme ce impun cezariana medicul va sesiza din timp lucrul asta si nu ti pune in pericol viata ta si a copilului-gen copilul nu s-a pozitionat corect inainte de nastere sau ai placenta previa de exemplu. Daca femeile ar sta cu frica asta mereu nu are mai naste niciuna un copil vreodata. Aproape toate vom trece prin faza asta si vom deveni mame la un moment dat. Daca consideri ca e mai ok pentru tine poti opta oricand pentru cezariana. Numai bine

| Ara997 a răspuns:

Cauta sa nasti cu moasha, nu cu o armata de doctori!

| 2EXA a răspuns (pentru Ara997):

De ce as face asta? De ce o moasa? cu ce ma ajuta daca o sa am probleme cand voi naste?

| Ara997 a răspuns (pentru 2EXA):

Pentru ca ele aduc pe lume in medie cate 3.4 ..si chiar mai multi copii / tura. au experienta.
un medica o sa te intrebe : " nastem si noi azi?" adica te vad disperata hai sa ti fac cezariana. nu doare etc. de asta.
https://recorder.ro/......mie-video/
fa-ti si tu singura o idee
si lasa panica, natura stie ce are de facut. nu mai asculta toate chestiile negative. plus ca varsta trece si una e sa fi mamica tanara si alta e sa fi mai batrana. copiii trebuie facuti la tinerete.