Cunosc bine aceasta problema si este practic fara leac. Daca ai avea posibilitatea sa-l filmezi in luna cand bea, si sa-i arati filmul cand e treaz, ar fi o modalitate prin care sa-l obligati sa se duca la dezalcoolizare. Din pacate, eu am vazut cum mor betivii( ciroza sau pancreatita). E ceva oribil, nu se poate descrie in cuvinte. Trebuie sa spun, ca parca de data asta, gura lumii are dreptate. Daca nu intelege de unul singur ca va ruineaza sanatatea si linistea familiei, nu exista alt drum decat divortul. E trist, dar asa este.Si la dezalcolizare daca merge, nu se stie daca se va tine de tratament. Pacat de tine, acum cand ai mai mare nevoie de ajutor. Dar un asemenea tata, e o mare povara pentru voi, iar el, de fapt nu-si mai exercita "functia" de parinte. Stiu de asemenea ca e in ultima faza, ca de aceea nu bea o perioada, pentru ca organismul lui nu mai rezista. Egal unde ajunge, eu cred ca in curand, daca nu se interneaza, va deceda.Alcoolism cronic.
De ce nu incerci sa-i fii alaturi si sa afli de ce bea, si tata mai bea uneori dar el e comic cand este beat si-mi zice ca bea de placere. Eu n-am nimic impotriva tatului meu, fiindca stiu ca e om si cand e beat.
Atat timp cat ce vorbeste lumea simti si crezi ca este adevarat te doare. Fa-l sa realizeze ca fara voi el nu ar avea vreun sens in viata. Puneti-l la incercare, incercati sa aflati cauza pentru care bea in halul asta.
Daca situatia persista ar fi cazul ca mama ta sa ia masuri.
Bafta.
Imi pare rau pentru tine.Nu ar trebui sa bagi in seama gura lumii.Ar trebui sa incerci sa vorbesti tu cu tatal tau. S-ai spui ca pentru tine s a incerce sa mai lase bautura, pentru ca tie ti-e rusine ca vorbesc oamenii in asa hal despre familia voastra. Poate auzind astea de la fiica lui isi va da seama ca nu e bine ceea ce face.Fi tare in continuare:*
Te inteleg perfect.Ai putea sa incerci sa vorbesti cu el [ cand e treaz, normal ] si sa-i explici ce te framanta. Trebuie sa ai mult curaj! Nu trebuie sa bagi in seama gura lumii. Lumea e rea! Incearca sa vorbesti din inima cu tatal tau iar apoi, tatal tau isi va da seama ca nu e bine sa bea, si ca trebuie sa fie un om tare si sa nu se lase invins de bautura! Sper ca ai inteles ce ti-am zis.
Succes in continuare. Poate ca intr-o buna zi tatal tau va intelege cu adevarat ce inseamna o familie si isi va aprecia atat familia cat si caminul!
Belingot întreabă: