Singura problema ar fi sa se rupa prezervativul in timpul actului, in rest nu ai de ce sa iti faci griji privind o eventuala sarcina.
Nu s-a rupt niciodata si oricum am specificat ca nu termina inauntru.
Ok. nu esti
Singura explicatie logica si in acelasi timp si obiectiva a modului de desfasurare a ciclurilor tale menstruale este aceea ca ciclul este imprevizibil si acest lucru este caracteristic ciclului menstrual NEREGULAT. In cazul ciclurilor menstruale NEREGULATE caracteristica lor principala este impredictibilitatea momentului de incepere a menstruatiei, precum si imposibilitatea de a se putea prevede lungimea ciclului. Este unanim acceptat ca este posibil ca dupa un ciclu cu lungime medie normala sa poata urma un ciclu mai scurt sau unul mai lung cu cateva zile insa imposibil de anticipat si cat va fi de mare diferenta. In concluzie folosirea termenului de "intarziere" in cazul ciclului menstrual neregulat este improprie/incorecta fiindca NU exista un reper FIX/PRECIS fata de care sa poata fie calculat atat momentul ovulatiei cat si implicit cel al menstruatiei. Motivul principal care faciliteaza producerea unor astfel de diferente de lungime intre 2 cicluri menstruale succesive si imposibilitatea de a prevede momentul de inceperea a urmatoarei menstruatii, se datoreaza functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine care nu produc la timp si in cantitati optime si echilibrate hormonii feminini estrogen si progesteron, ceea ce provoaca dereglari hormonale mai mult sau mai putin intense, imposibil de anticipat. Fiindca in mod sigur nu poate fi vorba de o sarcina, in astfel de cazuri doar aparitia simptomelor premenstruale pot indica faptul ca exista premizele si este posibil ca momentul inceperii menstruatiei sa se produca in zilele urmatoare. Multa sanatate!
Daca actele sexuale au fost protejate, intarzierea este din alte cauze: sanatate, alimentatie, stres sau dereglari hormonale. Consulta un medic ginecolog.
Atata timp cat nu a existat ejaculare in interiorul vaginului nu exista posibilitatea de a fi insarcinata. intarzierea menstruatiei poate fi cauzata de stres de alimentatie schimbari in greutate si varsta.
Uite câteva motive pentru care îți poate întârzia menstruația: Stresul, modificări majore în program, infecție sau boală în organism, efecte secundare ale unor medicamente, schimbări bruște în greutate +/- și, desigur, prezența unei sarcini. Oricum, în general, doar una din șase sarcini ajung să treacă de primele săptămâni. Nu cred că ar trebui să ai vreun motiv de îngrijorare. Nu se prinde așa ușor o sarcină, iar dacă ai fi însărcinată, ai avea mai multe motive de bucurie decât de îngrijorare, crede-mă! Take care!
Mie mi-a întârziat o săptămână. Ești ok, reaxeaza-te. Singura ta problema e ca s-ar putea sa te doară cam tare cand îți vine data viitoare