| pisicutata a întrebat:

Nu stiu ce sa mai fac.Traiesc intr-o lume dominata de invidie si rautate. Pur si simplu nu mai suport sa fiu criticata pentru orice si mai ales de,, falsii"prieteni pe care nu ar trebui sa ii bag in seama.Am prieten si situatia este complicata.

Este doar al 2-lea prieten al meu(am 15 ani si el tot 15)iar eu sunt prima lui prietena.Insa cred ca am facut o greseala.Actualul prieten este verisorul fostului prieten iar fostul nu ma lasa in pace.Este un afemeiat.Il urasc! Face asta numai ca sa ne desparta iar sora lui ma critica mereu.Si nu o mai pot suporta. Ii instiga pe toti impotriva mea.In plus actualul s-a si batut cu fostul din cauza mea(nu am facut nimic ca sa ii pun eu sa se bata doar ca fostul a zis ca eu voi fi iubita lui).

Nu stiu ce sa fac!

Ce ati crede ca as putea face?

Am uitat sa precizez ca nici relatia mea cu actualul nu este prea roz.Ne certam mereu(suntem de 6 luni impreuna). Stiu ca ma iubeste mult si ma respecta. Mi-e frica sa nu ajungem la despartire.Problema este la mine.Nu il apreciez.Am mofturi.Ba ca face asa, ba ca este asa si pe dincolo. Oare ma va mai suporta? Voi(baietii) ati suporta o asemenea fata? Crek ca nu.

Am mai pus intrebarea dar nu am primit raspunsuri clare.

Răspuns Câştigător
| RobertTmroo a răspuns:

Legat de lumea rea si invidioasa din jurul tau, pot sa iti spun ca tu deja sti solutia pentru a nu le da atentie, chiar tu scrii mai sus ca "nu ar trebui sa ii bag in seama", deci evitai, incetul cu incetul indeparteazai de langa tine, din viata ta.
Pot sa iti spun ca inca esti foarte tanara, sunt probleme care se pot foarte repede rezolva, trebuie doar sa fi hotarata si pe viitor sa cauti sa fi si tu fericita, nu mai accepta compromisuri, asta iti spun ca ne scrii "relatia mea cu actualul nu este prea roz.Ne certam mereu", si ca el te iubeste, dar daca tu il iubesti sau nu, asta nu mentionezi, pot sa iti spun ca daca nu esti fericita, nu iubesti, atunci nu are rost sa fi intr-o relatie doar de dragul de a avea prieten, mai ai timp timp de asa ceva.
Daca nu esti si tu fericita atunci te desparti de acel baiat si nu vei mai avea tangenta cu cei doi baieti care sunt rude, si nici cu sora primului prieten, ii ignori total si iti vezi de viata ta, nu trebuie sa te gandesti ca daca te desparti de actualul prieten atunci le vei da celorlalti doi satisfactia ca ei au avut dreptate si ca au reusit sa va desparta, chiar daca asa va parea la inceput, cu timpul o sa vada si ei ca s-au inselat, ca doar nu o sa le mai dai nici o atentie..., daca in schimb esti fericta cu actualul prieten atunci arata mai mult respect, iubeste-l si tu, si neaparat mai corecteaza-ti personalitatea, pune "mofturile deoparte" si ignorai pe cei cei doi (fostul prieten si sora acestuia), iar legat de faptul ca fostul prieten tot iti spune "ca fostul a zis ca eu voi fi iubita lui", asta o spune doar pentru ca vede ca ii dai atentie si ca te afecteaza, ignora-l total, sti si tu bine ca daca tu nu vrei sa fi cu cineva atunci acea persoana poate sa iti spun zilnic ca tu vei fi cu el, poate sa "stea si in cap" si tot nu vei fi cu el, mai ales ca tu spui ca "Este un afemeiat.Il urasc!", deci nu ii mai da atentie si "indeparteaza-l" din viata ta.
Multa bafta in toate si weekend fain sa ai happy!

5 răspunsuri:
| IloveDamon a răspuns:

Eu cred ca tu ar trebui sa lasi de la tine, fara mofturi, nu chiar toti baietii le suporta. Despre fostul, trebuie sa-i explici ca nu mai aveti un viitor impreuna, iar actualul tau prieten sa stie de aceasta discutie, pentru a nu se ivi certuri. In rest, problema e la tine, invata sa iti controlez mofturile, caci ai putea pierde un baiat care te iubeste si respecta din cauza lor. Bafta!

| cupcake02 a răspuns:

Intai gandeste-te la tine si da-ti seama daca are vreun sens sa mai stai in situatia asta, adica daca mai are sens relatia ta cu prietenul in primul rand. daca tu consideri ca merita, incearca sa vorbesti si cu fostul si sa ii explici ce vrei si cum sta situatia. Daca te porti frumos, sunt sanse sa ii si impaci. Dar tu trebuie sa fii stapana pe tine si sa stii ce vrei, iar asta implica sa lasi... mofturile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Realizezi ca tu nu ai nici'o vina si astia doi te vor doar pentru ei si de aici toate rautatile adresate si tie.

Offf, mofturi! laughing Mai pe tine te supara ceva la el, asta e clar, ca doar nu faci mofturi la ce iti convine. Mai gandeste-te daca merita relatia asta.

| A3tius a răspuns:

Pai, toata asta a inceput de la al doilea prieten. Bun, deci rezolvarea e cat se poate de simpla. Daca vrei cu adevarat sa scapi, uite: da-i papucii prietenului actual si gata. Daca nu va intelegeti, atuci e clar: pune mana pe o carte ca nu strica si pe el lasa-l in pace. Scurt!

| Koko371 a răspuns:

In primul rand vorbeste cu fostul de fata cu actualul si fa-l sa inteleaga ca, sentimentele tale pentru el pur si simplu au disparut si el numai are efectiv ce cauta in viata ta.Iar cu actualul incearca sa fi cat mai ''simpla'' lasa si tu de la tine ca doar nu o fi foc. Obisnuieste-te sa fi altfel cu el, chiar tu ai zis ca te iubeste si te respecta deci asa baieti mai rar gasestilaughing) esti si mai mica o sa dai de mai multi baieti cand te duci la facultate iar cand te maresti vezi altfel lucruriletongue baftAbig hug