Întrebare recomandată | Antimanele104 a întrebat:

Nu stiu cum sa zic,dar pe zi ce trece, am din ce in ce mai mari temeri ca sunt un exemplu viu de Forever Alone(nu am avut nici o relatie pana in prezent, la varsta de 24 ani,si da,am o teama irationala si complet stupida sa discut cu fetele sau macar sa ma apropii de ele),in ciuda faptului ca sunt politicos si manierat cu persoanele cu care intru in contact,iar prietenii si chiar si strainii ma considera o persoana inteligenta, curajoasa chiar.De asemenea, gandul care ma macina cel mai mult este acela ca voi trai singur pentru toata viata si voi imbatrani fara sa am pe nimeni pe langa mine cu care sa imi impart momentele de bucurie sau de tristete.Si acum intrebarea mea este:exista vreun psiholog sau macar cineva in masura sa ma ajute sa imi depasesc complexul acesta(a,da,va rog, fara sfaturi de 2 parale de tipul:"Doar tu te poti ajuta si schimba"; nu,nu ma pot ajuta singur,daca puteam,as fi facut-o pana acum si nu mai puneam aceasta intrebare). Scuze de postare lunga, astept cat mai multe raspunsuri care sa ma mai lumineze.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Cred ca orice psiholog te poate ajuta. Mergi la primul psiholog pe care il vezi si el te va indruma pe unde sa o iei.

Sunt probleme care ai asteptat prea mult sa le rezolvi singur. S-ar putea sa nu mai poti singur sa le faci fata.

33 răspunsuri:
| sweetnov a răspuns (pentru Antimanele104):

Multi sunt in situatia ta. Inclusiv eu. Diferenta intre mine si tine este ca eu nu vad ca viata de cuplu sa mă ajute. Nici nu am timp de asa ceva. Cand vei ajunge la 40 de ani poti sa te gandesti mai mult la singurătate. La 24 de ani sau cat zici ca ai acum nu e încă tragic. Pur si simplu te lasi prea mult influentat de ceea ce vezi in jur si ti s-ar părea tie normal. Tie nu iti trebuie psihologi sau vreun tratament. Doar o schimbare radicala de mentalitate. Cea actuala iti produce o suferința irationala...si da nu pari prea inteligent...chiar si daca esti antimanele nu e destul. Fericirea se gaseste in viata si fără a avea o viata de cuplu. Daca nu crezi asa ceva înseamnă ca esti retardat. Da, parcă ti-am mai zis asta. Începe sa mă amuze. Fiindcă suna a diagnostic si nu a jignire răutăcioasă. laughing

| sweetnov a răspuns:

Prin urmare...fii un bărbat adevărat. Nu o femeie. Nu mai face o drama din asa ceva!

| Antimanele104 explică (pentru sweetnov):

Cine a zis ca as fi cine stie ce geniu doar fiindca am numele "antimanele"? Si dupa cum am zis,Einstein,daca ma puteam ajuta singur in legatura cu mentalitatea personala, o faceam deja, nu puneam intrebari pe aici doar ca sa ma aflu in treaba.Dar trecand peste acest lucru, dupa cum am si zis, m-am impacat cu gandurile mele si am sa traiesc cu ele pentru tot restul vietii.Am trait pana acum cu ele, pot trai bine mersi si de acum incolo.