Candidoza la nivelul zonei vaginale este primul lucru la care se gandesc femeile atunci cand aud de termenul "vaginita". Candidoza este produsa de o specie de ciuperci numita Candida. Candida populeaza in mod normal vaginul dar si cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei cat si la barbati.
In cazul unui organism sanatos, microorganismele cu rol de protectie existente in flora vaginala mentin un ph acid care stopeaza dezvoltarea bacteriilor patogene. In mod normal, candida exista pe tegumentele si mucoasele organismului. Candidoza apare atunci cand imunitatea organismului este dezechilibrata (diminuata). Flora saprofita de candida (care se gaseste in mod nomal in organism) se transforma intr-o flora patogena.
- In cazul infectiei cu candida in orice parte a corpului cu exceptia vaginului – se recomanda aplicarea direct pe zona afectata a pastei de usturoi (un antiseptic natural).
- In cazul unei infectii cu candida la nivelul vaginului – imbibati un tampon in iaurt care contine Lactobacillus Acidophilus si introduceti-l in vagin de doua ori pe zi. Aceasta operatiune trebuie repetata inca o zi dupa ce simptomele au disparut.
- Pentru infectia cu candida la nivelul penisului – barbatii pot aplica iaurt natural pentru a calma durerea.
- Evitati hainele stramte (pantaloni de jeans sau hainele de la sala de gimnastica).
- Evitati lenjeria intima stramta sau cea din fibre sintetice – cea din bumbac este mai sanatoasa.
- Schimbati hainele ude cat mai repede cu putinta – nu stati cu costumul de baie ud.
- Spalati si uscati bine zona genitala cat mai des si evitati sapunul parfumat si colorat, spumantul de baie si dusurile vaginale.
- Evitati utilizarea tampoanelor cel putin in perioada tratamentului antibiotic.
- Faceti frecvent spalaturi cu apa calda si sarata sau bai calde de sezut cu apa sarata.
- Adaugati otet sau bicarbonat de sodiu in apa folosita pentru bai locale pentru a contracara aciditatea vaginului.- La nivelul zonei afectate pot fi aplicate unguente anti-micotice.
- Pentru a restaura aciditatea corecta la nivelul vaginului se recomanda utilizarea de geluri acide.
- Fluconazol sau Miconazol (comprimate) administrate oral atat la femeie cat si la barbat.
Indiferent de tipul de tratament asupra caruia se decide acesta trebuie inceput cat mai repede pentru a preveni infectia cu candida si bacteriemia asociata care poate determina probleme medicale suplimentare
Buna!
http://www.sfatulmedicului.ro/......enire_1102
Intra aici si vei afla mai multe informatii desppre candida.
Bună.
Nu avem de ce să ne supărăm.
Îți las o adresă unde găsești cap - coadă despre această afecțiune și nu numai: www.seximus.ro/candidoza.
Sunt prea obosită să-ți mai scriu despre ea, găsești acolo tot ce-ți trebuie.
Sănătate.
Pa, pa.
Ai cautat pe net? e o boala, infectie "Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare." pe scurt asta am gasit eu.nu stiam ca e cu transmisie sexuala.nici nu e de fapt... e o boala asemanatoare ca nume (sper sa nu gresesc scrierea) si anume chlamydia. e cu transmisie sexuala. o boala destul de grava.
La femei, o proliferare excesiva a candidei poate da scurgeri in zona genitala, insotite uneori de mancarimi sau usturime la urinare.
La barbati, Candida cauzeaza inflamarea penisului, mici eriteme de culoare rosie, cu suprafata lucioasa, insotite de mancarime sau usturimi.
Hehehe candida albicans este o ciuperca localizata la nivelul tractului digestiv. Ea nu se transmite neaparat pe cale sexuala, exista posibiliatea producerii ciupercii de la folosirea Ob-urilor si a chilotilor tanga din oricare alt material in afara de bumbac .de asemenea si din cauza folosirii a unui sapun cu un ph aiurea sau a unui gel. ai grija si du-te la medic.eu iti recomand(pentru ca stiu de la ginecolog) clotrimazol si nistatine plus multe bai cu musetel, dar cel mai bine ar fi sa mergi tu.
Nu este o boala cu trazmitere sexuala ....este o ciuperca care se trateaza consulta un medic ginecolog si iti va da un tratament
Candida e o ciuperca care da infectii genitale si nu numai. E adevarat ca se trasmite pe cale sexuala, dar poate aparea si fara legatura cu viata sexuala, de exemplu in urma unui exces de antibiotice sau unui tratament cu steroizi, datorita scaderii imunitatii locale.
Candidoza vaginala se manifesta la femeie cu mancarimi/usturimi si o scurgere alb-galbuie, abundenta, branzoasa, fara miros. Trebuie tratata cu multa seriozitate, altfel recidiveaza foarte frecvent si poate da, in timp, infertilitate.
Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.
Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza
Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90% din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual.
Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate "urca" pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspandi intravaginal.
Chiar daca nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.
Tratamentul este simplu. La femei, intern prin introducerea in vagin de ovule antifungice si extern prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, boala poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei.
anonim_4396 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: