Salut! Parerea mea este ca tu nu ai nicio vina. Avand in vedere ca el este mai inaintat in varsta decat tine, el ar trebui sa fie cel care sa te inteleaga pe tine si sa fie ingaduitor cu varsta ta frageda, si nu invers. Cu alte cuvinte, el ar trebui sa te sustina, sa-ti explice frumos ce este bine si ce nu, sa-ti explice ce-l deranjeaza la tine si sa nu faca astfel de fite de prost gust. Dar probabil si-a vazut scopurile ajunse, stie ca il iubesti, iar acum te manipuleaza. E trist, dar asa se intampla adesea in astfel de cazuri. De asta, eu unul, nu prea sunt de acord cu astfel de relatii in care unul este cu mult mai in varsta decat altul - fiindca atunci cand relatia se incheie, cel tanar, nematurizat probabil fiind, va fi cel care va suferi foarte mult deoarece s-a dedicat total relatiei, in timp ce celalalt probabil n-a facut nimic altceva decat sa traiasca clipa si atat.
Fii puternica si treci peste! Lasa totul in urma si ia viata de la capat! Este pacat de tineretea ta... Verisoara mea se afla aproximativ in aceeasi situatie ca si tine, iar de 2 ani de zile tot incearca sa renunte la "el" si nu reuseste - iar asta a transformat-o complet nu tocmai in bine, a uitat sa zambeasca si a uitat cum este sa te simti un om liber.
Iti doresc succes!
Depinde si de greseli. Daca nu au fost prea mari, deci acceptabile, inseamna ca nu ele sunt motivul. Si oricum nu insista mai mult decat este necesar. Risti sa-i pici in dizgratie si nu rezolvi nimic. Eu am o alta parere: probabil ca a urmarit de la tine doar un scop anume. Sunt convinsa ca nu esti prima aparuta in viata lui. Banuiesc ca are si foarte multa experienta, odata ce te-a facut sa te indragostesti de el atat de tare. Si crede-ma, asa ceva nu se invata la fara frecventa. Cred ca te considera inca un copil, iar el are nevoie de o relatie ceva mai matura si mai stabila, pentru a incepe viata de cuplu. Daca il iubesti cu adevarat, lasa-l liber. Doar asa ii vei putea dovedi asta, caci atunci cand iubesti pe cineva ii doresti sa fie fericit oriunde ar fi el, chiar si la capatul pamantului, nu neaparat cu tine. Stiu ca este dureroasa situatia, stiu ca este dureros si ce ti-am scris, dar, de la distanta, de la "suta de metri", lucrurile asa se vad. Si apoi... este mult prea mare. Daca se forta putin, iti putea fi si tata. El la varsta lui deja are o experienta bogata in trecutul sau, are criterii de selectie bine determinate, daca intelegi, in sensul ca stie ce vrea de la viata, si are deja si tabieturi cu care, peste cativa ani, nu te vei putea impaca. Pe cand tu... esti inca atat de frageda. Tot inainte, Alexandra, arata-i ca stii sa pierzi.
Eu am 18 ani si am o relatie cu un baiat cu 10 ani mai mare.Acest gen de baieti sunt foarte maturi pe langa noi si gandesc altfel decat gandim noi, au alte asteptari de la viata si chiar de la noi. Trebuie sa incerci sa vorbesti cu el sincer si sa ii spui ce te doare. E singurul lucru pe care mai poti sa-l faci.Si acum! Pana nu e prea tarziu! Ai grija de tine! Sa va dea Dumnezeu o relatie frumoasa si plina de impliniri.Capu' sus daca nu se va rezolva problema!
Cu toate ca zici ca tzii la el foarte mult, cu toate ca ultima fata pe care am iubit`o era cu 9 ani mai mik decat mine ...iti spun sincer lasa`l si cauta`ti pe cineva apropiat varstei tale. sigur este ceva in neregula. comportamentul lui mi se bare ca bate il gelozie extrema si asta nu da inapoi ci merge inainte daca azi nu te lasa sa te imbraci cum vrei tu poate peste o luna iti va da o palma ca ai intors capul pe strada.
Bulina...ai dreptate sunt foarte maturi pe langa noi si gandim f diferit. Dar si ei au sentimente. Eu ma gandesc ca in trecut a suferit foarte mult si a fost inselat iar acum nu vrea sa ii se intample din nou. Oricum am hotarat sa fiu mai indiferenta si sa-l las pe el sa umble dupa mine. A trecut deja ceva timp de cand nu am mai dat niciun semn de viata. Sper ca incet sa-mi treaca sentimentele desi nu va fi usor si sa incep o alta viata fara el, sau cu el daca ma va cauta si imi va promite ca se schimba. va multumesc mult tuturor pentru sfaturi. Si sa stiti ca nu prea conteaza anii, si nu doar cei batrani sunt disperati dupa sex. Din contra... ei au trecut de perioada aia. Mai grav ii cu unu de varsta mea sau mai mare cu 2-3 ani care doar sex viseaza.
Alexandra, la 19 ani ai toata viata inainte. Nu umbla tu dupa el, chiar daca il iubesti. Nu spuneai ca se comporta ciudat? Ca ii placea sa te controleze? Plus ca diferenta de varsta e destul de mare... E normal sa aveti idei si principii diferite. Degeaba vrei tu sa se schimbe el, sa fie cum era mai inainte, daca el nu vrea. Sfatul meu: vezi-ti de viata ta si fa-ti viata frumoasa.
PaPa
beausingurlamasamea întreabă: