Din nefericire, gelozia este o BOALA PSIHICA grava care afecteaza creierul persoanei respective. Boala geloziei exista si se manifesta indiferent de modul in care arata sau se comporta partenera.
Nu. Gelozia nu depinde de frumusețe, ci de gradul de idioțenie a celui care suferă de boala asta.
Depinde de om cât e de gelos. De exemplu și la mine se dau sau se uită ceva băieți și iubitul meu nu e gelos că știe că nu l-aș lăsa sau înșela cu altul, are încredere în mine.
Aici depinde de cum interpretezi gelozia. Unii folosesc termenul în mod greșit. Spre exemplu, într-o relație sănătoasă ambii sunt convinși că nu se vor lăsa unul pe altul, că vor să aibă un viitor împreună. Dar într-o relație în care doar unul e serios și altul pare că vrea doar ceva trecător și tinde să mai dea și pe la alte flori nu poți spune despre primul că e gelos, e doar îngrijorat de viitorul relației și își pune semne de întrebare. Într-o relație sănătoasă poate totuși să apară și un sentiment de gelozie, instinctiv, dar el e reprimat de convingerea că ei sunt suflete pereche și uniți ca unul.
Ideile astea cu „am o gacică/prietenă/soție frumoasă și mi-e frică să nu mi-o ia altul'" denotă de la bun început că aia nu e relație de iubire.