In exemplul dat de tine pe majoritatea dintre noi(scuze anicipate ca mi-am permis si am folosit pluralul) gandul ne duce intr-un singur punct, si anume ca respectivul/a doreste sa stie cat de predispus sau dispus este seful/sefa sa iasa din zona de comfort de acasa si sa evadeze intr-o aventura, pentru ca ulterior sa stie incotro sa se indrepte in aceasta directie. In mod clar, desi nu e tocmai ok sa etichetezi un om asa usor, eu personal l-as vedea/as vedea-o ca pe,, tarfulita" dornica de aventuri si bagat nasul in casa altcuiva, pur si simplu nu pot vedea un astfel de comportament ca unul inofensiv sau,, binevoitor". In plus interesul pentru a afla acest aspect survine ca dorinta de a urca mai sus in treapta ierarhica a respectivei societati si disponibilitatea sefului/sefei de a se compromite intr-o oarecare masura. Acum fiecare judeca dupa valorile morale cu care a fost crescut.
O fi interesanta pentru tine.
Sau iti pare rau ca nu te-ai gandit tu la asta din prima?
Asta ar insemna ca acea/acel coleg/a noua/nou venit in colectiv este rau/rea... ''de musca'' si nu ar refuza o aventura.
Eu cred ca noua colega vrea sa stie daca e loc sa se bage,pentru a obtine niste avantaje,cum ar fi promovari, bani mai multi, etc. Unde etc poate sa insemne si ca vrea sa il santajeze, tot pentru aceleasi avantaje, evident.Este intr-adevar o intrebare interesanta, eu vad o oportunitate in a porni o campanie de prevenire a unor astfel de situatii si fac deci un apel aici catre toti cei care sunt oameni de afaceri/manageri/directori/sefi de sectie/supervisori/maistri/etc din nou sa evite relatiile cu angajatele la locul de munca. Daca nu sunt maritate si ele, evident.
Despre latura imorala a acestor practici nu are rost sa pornim nici o campanie ca oricum n-o sa avem nici un succes, a-ti insela partenerul/a este deja o chestie normala...
anonim_4396 întreabă: