Dacă AndreaA, despre himen circulă foarte multe mituri. În primul rând, este important să știi că himenul nu este o membrană care acoperă total intrarea în vagin, doar încercuiești pereții vaginali de la intrarea în vagin. Altfel cum ai putea avea menstruație? Iată o poză cu exemple http://menstruationresearch.org/......orona.jpg. Această membrană este foarte elastică. Ca ea să acopere în totalitate vaginul este EXCEPȚIA, nicidecum regula. 2. Ce mai trebuie să știi este nu există „dezvirginare". Himenul nu se rupe când faci sex, maxim se întinde puțin în lateral prima dată când faci sex. Himenul însă rămâne în corpul tău pentru totdeauna. Dacă vor exista perioada mai lungi în viața ta când vei face sex, himenul va reveni cam la poziția inițială. Asta se întâmplă și la femeile de vârstă înaintată care nu mai au o viață sexuală activă. 3. De ce există atunci himen? Unul dintre răspunsuri este că atunci când fetele încă culegeau fructe din pădure și vânau mamuți :) și purtatul de haine era opțional, era important să existe o mică protecție împotriva bacteriile care ar fi putut ajunge în vaginul încă nematurizat al fetelor care sunt înainte de sau la pubertate. 4. De ce sângerează unele fete? Pentru că nu sunt suficient de relaxate și există o forțare al acelui țesut. Pentru ca prima dată să fie cât mai OK, e bine ca tu și partenerul tău să aveți multă încredere unul în celălalt, să știți că sunteți în siguranță, protejându-vă, să vreți cu adevărat să faceți sex și să fiți cu adevărat excitați. 5. Poate un băiat să își dea seama că ai făcut deja sex de tip penis-în-vagin? În mod absolut NU. Nici măcar un medic nu-și poate da seama dacă ai făcut sex de tip penis-în-vagin (de-asta așa zisele operații de reparare a himenului sunt niște aberații de luat banii). Asta pentru că, așa cum spuneam, atunci când faci sex prima dată, nu se întâmplă altceva decât întinderea acestui mic țesut. Nu se rupe nimic, nu se întâmplă o mare schimbare. Am citit câteva mesaje ale băieților care ți-au răspuns aici, te asigurăm că ei au spus că pot face diferența între o fată care a făcut deja sex și una care nu a făcut sex numai ca să te sperie sau pentru că le place să controleze sexualitatea fetelor spunându-le că ei știu tot ce se întâmplă. Lucrurile nu stau deloc așa :). 6. Și hei, stai liniștită. Din „virginatate" se face un mare tam-tam de parcă fetele sunt un playstation despre care băieții trebuie să știe sigur că e în „pachetul original", nu cumva să fi desfăcut altul pachetul înainte. Nu e deloc așa. Dacă ai făcut sex sau nu nu spune nimic despre tine. O fată nu este o persoană rea sau mai puțin demnă de respect pentru că a făcut sex. Fetele și băieții sunt ființe sexuale. Atâta timp cât au o vârstă care să le permită să ia decizii cu responsabilitate și atâta timp cât au grijă de ele și sunt sigure că vor să facă sex pentru așa vor ele, fetele sunt, la fel ca băieții, libere să facă ce vor. Cu bine, Echipa SEXUL vs BARZA (www.sexulvsbarza.ro).
Tu ca fata nu ai cum sa iti dai seama ca el este virgin dar el isi poate da seama ca tu esti virgina si fara sa sa faceti sex dar si atunci cand faceti sex. Eu imi dau seama cand o fata este virgina fara sa fac sex cu ea sunt nise chestii care nu toti le stiu
Consider ca ne putem da seama chiar daca sangereaza sau nu, conteaza si esperienta in viata sexuala proprie..Ai auzit bine, sunt tipe care detin himenul elastic, normal, stramt. Dimensiunile si forma e diferita si poate fi modificat, pe parcursul vietii.
Pai si daca baiatul este virgin? Tot isi da seama?
Tot isi da seama, crede-ma, toti suntem perversi, stim mai multe decat va imaginati .
Exista cazuri in care o fata poata sa nu simta nici durerea daca a practicat anumite sporturi. Nici sangerarea nu este obligatorie.
Am practicat foarte multe sporturi...e posibil ca la primul contact sexual sa nu sangerez, nu? Imi este frica ca prietenul o sa creada altceva, nu stiu daca himenul mi s-a rupt in timp ce faceam sport
Ou, ou, ou. Nu are cum sa se intample asa ceva, altfel ai fi simtit o durere groazina acolo. Teama asta e rationala, deci calmeaza-te. El o sa-si dea seama daca esti virgina, chair daca si el e virgin. Cum? Pai daca nu o sa sangerezi (putin probabil) sau nu o sa te doara foarte tare (si mai putin probabil) atunci el trebuie sa aiba incredere in tine, iar dupa cat timp ai zis tu ca ai cu el in relatie, o sa fie ok. Calm down and enjoy
Mersii! >
Daca nu ai contact direct cu acea zona vaginala nu are cum sa fie afectata in plus daca vrea sa se convinga exista ginecolog el poate sti in proporti mari daca ai facut sex nu uita ca sexul poate fi anal, oral deci nu inseamna ca a fi virgina nu ai facut sex uite mulsulmani o fac des anal asa se previne o sarcina
Ti s-a rut himenul in timp ce faeai sport? De ce, te-ai "jucat" cu mingea de tenis? Scuze, dar nu ma pot abtine, la 17 ani sa spui o asemenea aberatie.
Nu am zis ca mi s-a rupt himenul in timp ce faceam sport Am intrebat daca se poate rupe himenul in timp ce fac sport Din moment ce am practicat foarte multe sporturi, am zis sa si intreb daca este adevarat ce se spunea sau nu
Eu zic, din experienta, ca na poate asa ma crede cineva, ca nu trebuie sa te doara si nici sa sangerezi, dar sunt cazuri mai rare...