anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O parere, ceva, orice ar fi bine venit.

Am 18 ani, intru in clasa a XII -a si inca mai am ora de venit acasa. Asta mi-o spune doar unu din parinti, adica taica-miu.
Nici nu pot discuta cu el frumos sa ii zic cu cine, in ce loc ma duc si sa ii zic de exemplu ora 23 ca imediat "dar ce faci acolo?" si daca spun simplu : " Stam, vorbim, suntem mai multi", el spune ca pentru ce sa ma duc, ca nu pot sa stau acasa si chestii de genul. si sa ii fac scandal si sa ies din cuvantul lui, nici nu se pune problema, n-am de gand sa fac asta.

Deci nu ca as vrea sa umblu cu noptile, dar macar acum este vara, macar sa vin acasa pe la 12, 1 cat mai stau si prietenii mei afara.
Nu mai stiu ce sa fac, si daca nu ies din casa tot el imi spune "Nu mai iesi si tu pe afara?" straight face.
Nimic nu ii convine si nici nu pot sa il conving cu ceva, sa ii dau o garantie ceva ca sunt bine, pentru ca mi-a zis ceva mai demult si tin minte "Nu am incredere in nimeni", dar pe atunci eram cu un baiat si abia ma lasa pana la 11 jumate cu el afara.
Acum cand sunt singura, dar sunt cu mai multi prieteni(si baieti-pe care ii stie si fete), nu am ce sa patesc, sunt linistiti, nu ma lasa pana la 11. straight face

Răspuns Câştigător
| Roxy a răspuns:

Pai intr-o seara fain frumos cand il prinzi bine dispus te duci si ii explici ca daca vrei sa fumezi,bei, droghezi, sau sa faci sex o poti face si la scoala sau cat timp el i plecat de acasa)Numa ca esti fata de treaba si nu faci chesti din astea. spune-i ca ai aproape 18 ani si ca imediat pleci la facultate si ca acolo o sa fi in treaba tah.
Sau poti sa ii explici ca o sa ajungi ca si copii aia tinuti sub lesa de parinti si cand scapa la facultate in alt oras e rupere, bautura si chefuri toata noaptea.macar asa te lasa sa vezi cum ii si la facultate nu o te omoare asa tare curiozitatea.si eu am fost pana acu juma de an in aceiasi situatie.eu peste putin timp fac 18 si si acum am ora de venit acasa.bine un 3-4 dar totusi e mai ok decat 11-12 ca inaintewinking
Spor la convins!

3 răspunsuri:
| Alexutaa a răspuns:

Uite iti dau un exemplu:
Eu pana la varsta de 18 ani am fost langa parintii mei non-stop, in sensul ca locuiam cu ei, acum am ajuns la facultate in alt oras le-a fost greu sa accepte ca am crescut si ca e timpul sa vad si eu viata cu alti ochi. Incearca sa vorbesti cu tatal tau si sa-i demonstrezi ca esti destul de matura si de responsabila sa decizi ce e rau sau bine ( ma refer aici la faze minore), pentru ca daca o sa continue asa o sa ajunga sa "te piarda" incearca sa vorbesti intai cu mama ta si e posibil daca o convingi pe mama ta, ea o sa vorbeasca cu tatal tau, daca spui ca tatal tau nu te lasa sa-i explici. Asta consider ca e cea mai buna modalitate asa nu ai sa te certi cu nimeni.

| Charai a răspuns:

Din ce spui imi fac impresia ca esti singura la parinti. Tatal tau se comporta asa pentru ca este super-protectiv. Stiu cum e, si al meu este. Isi face griji ca ai putea pati ceva, si oarecum ii dau dreptate. Nimeni nu e scutit de probleme atunci cand sta noaptea pe afara, chiar si daca este in compania cuiva. Incearca sa ii explici cum sta treaba si sa il convingi sa iti dea mai multa libertate. Spune-i ca e important pentru tine ca sa poti lua singura deciziile in ce priveste prietenii si iesirile in oras. Totusi nu il sfida prea mult. happy Ai putea de asemenea sa incerci sa o atragi de partea ta si pe maica-ta, sa discutati impreuna ora de venit acasa si sa luati o decizie comuna. Succes.

| kosty0405 a răspuns:

Sa stii draga denisa ca de obicei asa sunt toti parinţii in special taţii.ei i-si iubesc foarte mult fiicele si devin foarte gelosi uneori la gindul ca li s-ar putea intimpla ceva rau.eu stiu ca i-ti vine greu sa nu fii cu prietenii tai afara dar incearca sa-l faci si tu sa inteleaga ca nu se intimpla nimic si poate chiar sa-l roage o alta prietena sa te lase cu ea afara. multa bafta