| alecsa91 a întrebat:

O persoana (fata) care are Sindromul Turner (adica este mai mica de statura, cam la 1.42), poate sa isi inceapa viata sexuala? Sindromul ei are specific masculin, deci fata nu are sani!
Cel mai detaliat raspuns primeste funda!

Răspuns Câştigător
| lory81 a răspuns:

Buna si eu sufar de aceasta boala, daca soresti sa vb uite id-ul meu de mess: loredana_gicuta@yahoo.com

4 răspunsuri:
| Barbiiie95 a răspuns:

Sindromul Turner (cunoscut si sub numele de disgenezie gonadala) este o anomalie genetica relativ rara, ce afecteaza populatia feminina si este caracterizata prin statura mica si lipsa dezvoltarii caracterelor sexuale la pubertate (fetele au ovare care nu functioneaza, ceea ce determina instalarea sterilitatii). Pacientele mai prezinta si alte trasaturi specifice pentru acest sindrom, inclusiv un gat scurt, implantare joasa a parului (spre gat), defecte cardiace, anomalii renale, precum si alte malformatii viscerale.

Femeile afectate au un risc semnificativ mai crescut de aparitie a osteoporozei, diabetului tip II si hipotiroidismului, insa specialistii au observat ca exista variatii individuale insemnate in ceea ce priveste gradul de afectare al pacientelor, in sensul ca in anumite cazuri sindromul este foarte greu observabil de catre un ochi neavizat, in timp ce alte cazuri pacientele prezinta o gama foarte larga de manifestari, ceea ce poate afecta semnificativ calitatea vietii.

Din punct de vedere genetic, sindromul este caracterizat prin mai multe anomalii, printre care cea mai frecventa este absenta (totala sau partiala) a unui cromozom X (monosomia X). Profilul genetic al invidizilor normali este 46, dintre care doi sunt cromozomi sexuali (XX la femei si XY la barbati). Pacientele cu sindrom Turner nu au un cromozom sexual, sau prezinta ceea ce specialistii numesc "mozaicism" (cromozomul exista doar in anumite celule, insa nu in toate).

Incidenta de aparitei a sindromului Turner este de 1:2500 de nou nascuti de sex feminim, insa peste 95% din sarcinile cu feti cu sindrom Turner se incheie cu avort spontan. Factorii de risc care predispun la aparitia acestui sindrom nu sunt deocamdata foarte bine cunoscuti, insa se pare ca varsta mamei (prea tanara sau inaintata) ar fi importanta, ca si in cazul altor anomalii genetice, de exemplu sindromul Down, insa nu s-a stabilit in ce grad.
Mai multe poti citi pe urmatorul site:
http://www.sfatulmedicului.ro/Boli-genetice/sindromul-turner_6427#Tratament

| Trufa_7676 a răspuns:

Cine are S. Turner are retard mintal...e oarecum aiurea ce zici tu aici. organele sexuale nu se dezvolta sufiecient.

Deci.de ce ar vrea o persoana care are retard mintal sa intretina activitati sexuale, mai ales ca nu isi da seama de ceea ce face?

Si apropo, doar fetele pot avea sindromul Turner. Cred ca ai inteles gresit ceea ce are.

| Trufa_7676 a răspuns:

O sa-mi cert profesoara de biologie ca ne-a predat asa, atunci.

| alecsa91 explică:

Persoana in cauza a terminat primul an de facultate cu 10 pe linie, nu are retard mintal! prost informat!
Stiu cazuri de persoane care au si copii, asa ca nu mai vb aiurea!