Stiu ca viata incepe la conceptie si ca avortul e crima.
Raspunsurile de mai devreme din care reiesea ca as sustine avortul nu ti le-am scris pentru ca sustin avortul, ci pentru ca eram curios ce o sa spui in fata unor asemenea tampenii, ca "un fetus nu e om". De ce eram curios? Pentru ca sunt destul de sigur ca te-am mai vazut inainte aducandu-l pe Dumnezeu in discutiile despre avort si voiam sa vad ce ai sa spui acum.
Ce nu e bine deloc este sa il mentionezi pe Dumnezeu in discutiile despre avort.
Iti este clar acum?
Acel cadru medical o manipuleaza si isi face domeniul de ras daca era interzis avortul, era grav.
As vrea sa cred ca persoana in cauza are doar probleme de natura mintala.Macar ar avea o scuza pertinenta...
Well, este cam dublu standard cum ne raportăm la un fetus: Dacă părinții își doresc acel fetus, iar avortul îi este provocat (traumatism, șocuri etc) = crimă; dacă în schimb se face voluntar, nu mai e crimă => că este o chestiune pur subiectivă.
În schimb, sinuciderea este ilegală, cel puțin în România. Adică altcineva poate decide asupra vieții altui individ (părinții, de exemplu), dar individul însuși nu are dreptul să decidă asupra propriei sale vieți
In prezent ma aflu intr-o pauza mai lunga din motive personale, dar da.Si eu si sotul meu suntem medici, dar avem specializari diferite; eu sunt psihiatru, el obstetrician-ginecolog.Tocmai de aceea am mentionat faptul ca tind mai mult sa cred ca sufera de afectiuni de natura psihica.
Soundofsilence întreabă:
Annmaria17ana întreabă:
Mindfulness întreabă: