| Anxiousy a întrebat:

O problema in relatie.
Scriu cat de scurt pot, si sper sa primesc cateva sfaturi utile, multumesc.

O relatie de 1 an si 5 luni (eu 18, ea 17) are tot ce ii trebuie (inclusiv sex, ea a facut-o prima data cu mine acum 1 luna, eu nu mai eram virgin, am mai facut-o cu cateva tipe). Problema este ca am inceput sa ne certam ZILNIC din urmatoarele cauze : Imi reproseaza ca eu nu vreau sa ies la discoteca (suntem in mediul rural, sunt foarte multi tigani si nu imi face placere sa merg) si imi reproseaza ca nu o iubesc, ca daca o iubeam ma duceam cu ea(niste prostii, cum sa spui ca nu te iubesc, ca nu merg cu tine) si ca ea nu vrea sa-si piarda tineretea (of doamne are doar 17 ani, are toata viata inainte) fara sa se duca la discoteca.

+ Mai este o problema ca ea este indiferenta, vrea mai mult sa stea cu fetele si este in stare sa se intalneasca cu mine doar 1 data pe saptamana si atat. la liceu mai ca nu ma baga in seama pana nu sunt eu PREA insistent (nu ma cheama la ea, etc.) si ii spun ca este indiferenta, si nimic. daca devin si eu indiferent, imi reproseaza si ne certam pe subiectul asta ore in sir.

Ce sa fac eu in ambele situatii? Multumesc!

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Da,dar una singura iubesti, dragul meu...happy

38 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Cred ca ai invatat-o rau...ii oferi tot ce vrea si ea s-a obisnuit asa.
Acum ca devenit "femeie",doreste sa fie vazuta,sa faca parada cu tine,sa arate lumii intregi(inclusiv tiganilor din discoteca) ca apartine cuiva si sa le "arate" ea cine e!
Trebuie s-o aduci realitate,trebuie sa stai SERIOS de vorba cu ea si nu pentru ea,nu pentru tine,ci pentru voi!
Ea nu realizeaza ca voi va iubiti si sunteti,puteti fi foarte fericiti,i se pare o stare obisnuita a lucrurilor,explica-i,fa-o sa vizioneze in mintea ei filmul REAL al despartirii voastre.
Tu,de mana cu alta,ea,azi cu unul,maine cu altul,cautand inconstient,in toti,doar persoana ta!
Nu rade cand iti spune ca-si pierde tineretea(probabil a crescut auzind mereu aceste cuvinte in casa ei si i se par a fi cel mai mare rau!),explica-i ca viata ei,a voastra este numai la inceput si va asteapta o intreaga viata de bucurii si surprize in fata,asta daca nu tine singura sa se simta batrana si imbatranita,pentru ca deja are reactii si egoisme de domnisoara batrana si singura,furioasa ca vecinii au indraznit sa-i hraneasca pisica!
La scoala,las-o sa stea cu fetele,desi mintea ei e umpluta sistematic de figuri si idei daunatoare din cauza anturajului,dar,cere-i sa inceteze cu manifestarile de gelozie si disperare,tu existi tot timpul,nu numai cand isi imagineaza ca te pierde,nu e nevoie sa se erijeze mereu in victima,deja a devenit motivul de glume al tuturor,ii lipseste discretia si bunul simt al intimitatii unei relatii,exista un savoir vivre nescris in orice iubire,nu te faci de bafta in fata intregii lumi pentru ca suferi,nu lumea te-a facut sa suferi ci un singur om(pe care de obicei il ignora,da?),dar lumea e gata sa rada si sa ironizeze orice durere,ati devenit un fel de Monica si Irinel,in liceul vostru! E o rusine.
Si,te sfatuiesc sa fii indiferent o saptamana intreaga,doar sa-i ceri sa va vedeti vineri sau sambata,la sfarsit de saptamana,ca sa "discutati",fara sa-i spui despre ce este vorba,nici un cuvant,poate sa si moara de curiozitate!
Ideile le-ai prins,imagineaza-te stand de vorba cu ea,roag-o sa te asculte fara sa te intrerupa si spune-i ca altfel iti imaginai viitorul vostru,ca ai vise pentru voi doi,dar se pare ca ea are vise numai pentru ea!
Ia fiecare amanunt si diseca-l in amanunt si spune-i ca e ultimul efort pe care ai de gand sa-l mai faci pentru voi,ori intelege,ori asta a fost.
Daca va intelege ca vorbesti serios si ca intr-adevar te poate pierde,asa,prosteste, poate isi va schimba punctul de vedere.
Daca nu, chiar imi pare rau, inteleg ca o iubesti, se vede din toata framantarea ta, dar nu poti lupta nici tu cu morile de vant!

| Anxiousy explică (pentru greece12):

Ai foarte mare dreptate in postul tau si esti singura persoana care are cunostinte foarte bune despre o relatie si in ceea ce consta ea, gandesti la fel ca mine, banuiesc, ca ai si o varsta maricica dar asta nu este problema! Multumesc pentru sfatul tau dar mai am o intrebare, ea acum este indiferenta ca nu i-am facut pe plac, spune ca nu o sa sune pana nu o sun eu, si de aseara pana acum nu a dat niciun semn de viata, la scoala nu a venit la mine sa ne vedem, niciun sms, niciun apel, sa o las impace asa? Sa vada ca nu se poate juca cu indiferenta cu mine si sa o sun sambata ca sa vorbesc cu ea fata in fata lucrurile astea? Sau sa o sun gen ce mai face, dar ma gandesc sa nu par needy (sa arat ca sunt disperat dupa ea si ca sunt la mana ei, ma va pune in postura de catelus). Cum ar trebui sa ma comport eu? Sa o sun sau nu? Daca suna sa ii raspund sau nu?

| greece12 a răspuns (pentru Anxiousy):

Daca suna,raspunde-i si spune-i,indiferent ce-ti spune ea,ca sambata TREBUIE sa va vedeti, ai ceva serios de discutat cu ea, nu-i dai amanunte si vocea ta sa fie serioasa.
Daca nu te suna, joi trimite-i un mesaj clar ca trebuie sa va vedeti sambata, sa discutati.
Fii retinut si serios in vorba.Si hotarat.
Iti tin pumnii!

Multumesc pentru sfaturi, nu trebuie sa-mi tii pumnii, daca nu va merge cu ea sunt zeci de alte fete din liceu care ma asteapta happy deja astazi mi-au dat sms-uri ca de ce nu m-am intalnit cu ea prin liceu, daca mai sunt cu ea, sunt cu ochii pe mine sa spun asa, ii mananca pe toti de relatia mea oh go on

Ai dreptate aici. Una singura iubesc happy Dar nu inteleg de ce are orgoliul asta atat de mare, si nu a sunat pana acum, chiar ma gandesc sa o sun eu sau nu. sau sa o sun de abia joi. (mi se pare putin cam tarziu totusi dar si asteptarea poate avea un rezultat)

Ai rabdare, cu rabdarea treci si marea, se spune.
Asteapta.

Ok voi avea rabdare chiar daca rabdarea asta ma omoara, cum ai spus si tu "doar una singura iubesti". Daca nu, o voi suna eu joi (este atat de orgolioasa, sunt sigur ca nu o sa suna pana nu sunt eu, cu toate ca ea greseste, ea este indiferenta, si tot ea ma acuza ca nu ies cu ea la discoteca si ca nu o las sa-si traiasca tineretea)

Da,dar una singura iubesti, dragul meu...happy

| Zenithf a răspuns:

Da-i papucii, nu-i fata de treaba.

| Zenithf a răspuns:

Amu' recunosc ca am fost laconic, daca nu esti lamurit si vrei sa stii de ce ti-am zis asta, iti stau la dispozitie cu lamuriri (desi s-ar putea ca numai maine sa-ti raspund).

| mona a răspuns:

Ii place sa se distreze si nu cred ca e prea incantata de relatia dintre voi, cred ca s a cam plictisit

| Shammal a răspuns:

Daca iti place de ea, poti sa fi cu ea si sa te simti bine oriude, fi cu ea nu cu locul unde esti si persoanele din jur; la partea a doua, asa e ea ii place sa stea cu fetele..., daca nu-ti place modul ei de comportare schimba

| stark47 a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie ca dupa ce dizvirginez o fata sa se comporte putin mai diferit fata de cum era inainte! ideea e ca acum ea se simte schimbata(ca nu mai e virgina).+incearca sa i explici ca mersul la discoteca nu e hobby-ul tau.insa incercati sa ajungeti la un numitor comun! un fel de compromis ca sa spun asa! daca pe ea o face fericita mersul la disco, du-te, doar nu o sa mori. daca o faci fericita, nu cred ca va mai fi aceeasi situatia si poate nu va mai fi indiferenta!

| Anxiousy explică (pentru stark47):

Nu suport sa ies la discoteca, acolo sunt FOARTE multi tigani si betivi + un miros nesuportabil!

| stark47 a răspuns (pentru Anxiousy):

Indura pentru prietena ta! doar daca tu consideri ca mirosul, ambientul sunt mai importante decat ea, nu te duce! cred ca voi doi trebuie sa gasiti o activitate care v ar face pe aman2 fericiti, nu doar pe ea sau doar pe tine.insa daca nu e nici una.macar faceti ca un fel de compromis unul pentru altul si suportati, tu mirosurile din discoteca si ea... orice alta chestie care tie iti place si ei nu!

Nu poti indura aceste discoteci, crede-ma. Ea sa faca pentru mine o chestie care-mi place si ei nu. pai toate activitatile care imi plac, ei ii ofera o dubla placere, deci nu putem face un compromis reciproc.

Chiar nu poti indura discoteca aia pentru 2 3 ore? ia si tu un prieten cu tine sa mai vorbiti intre timp cat e ea cu fetele...nu poti sa o privezi de o anumita distractie doar pentru ca tu nu esti de acord.

| AnabellaXD a răspuns (pentru stark47):

Chestia e urmatoarea : De ce el să faca toate sacrificiile. E relatia LOR nu numai a lui. Si ea trebuie să se schimbe nu numai el. Parerea mea happy

Ne putem lua acea distractie din altele, crede-ma, ma pricep foarte bine sa ma distrez si o pot face prin alte moduri, nu discoteci. Am 18 ani, deci si permis pot iesi la munte la bungee jumping si alte chestii interesante la care ramai cu gura cascata, iar ea prefera o amarata de discoteca plina de oameni care iti dai seama, nu ai pic de creier, ascultand amaratele de manele toata noaptea. Sunt cel mai cautat baiat din liceu tocmai pentru felul in care ma comport, felul prin care sunt eu, baiatul amuzant de care nu te plictisesti. Iar ea prefera o discoteca, cum sa o inteleg, spune tu.

| stark47 a răspuns (pentru AnabellaXD):

normal ca ai dreptate! insa nu mai suntem in clasa a 3 sa asteptam pe partenerul sa faca primul pas! daca TU ai o problema, incepe TU sa o rezolvi! my way of doing things big grin

...normal ca nu o poti intelege pe deplin! fiecare din noi avem "fixatiile" noastre! iar pentru ea e discoteca aia penala! cred ca ar trebui sa nu o iei chiar asa in serios! pana la urma nu e o problema imensa, nu? daca vrea sa se duca incearca cu frumosul sa i explica ca tu nu te duci, insa esti ok daca ea se duce doar cu fetel...(daca esti OK si cu asta)

Da sunt ok, dar daca ea se duce cu fetele, inseamna ca ies si eu in alta parte, si NU accepta asa ceva (stie ca sunt multe fete care se dau la mine si nu ma lasa sa ies singur pe undeva., nu ar accepta ideea asta) Problema nu este discoteca, problema este CEARTA care este provocata zilnic din anumite motive printre care cel mai des intalnit "discoteca" si "nu o las sa-si traiasca viata", ma bufneste rasul la asa ceva si se nerveaza "ma iei la misto razi in timp ce sunt nervoasa" si tot asa.

Pai uite vezi ca ai gasit un compromis? daca ea chiar e atat de innebunita dupa discoteca aia, sa se duca.insa fara tine. daca nu e chair asa d importanta si realizeaza si ea ca e doar o fixatie idioata, o sa stea cuminte cu tine la un film!

| Pitzipoanca a răspuns (pentru Anxiousy):

E posibil sa prefere discoteca pentru ca acolo e admirata. Necontand ca e privita de persoane mai putin... sofisticate (asta ca sa folosesc un eufemism). Are nevoie de reconfirmare.
Mai nasol ar fi daca pe viitor te va insela ca sa reconfirme niste chestii.

| Burlacu006 a răspuns:

Deci 1: fai si tu pe plac si du-te cu ea la discoteca.
si 2: poate ca nu vrea as afle colegii ei ca este cu tine, sau poate ii este rusine, sau poate te testeaza sa vada daca o iubesti, sunt mai multe variante.

| Anxiousy explică (pentru Burlacu006):

Nu suport discotecile, pline de tigani si de betivi + un miros insuportabil. Nu exista "nu vrea sa afle colegii ei" sau "ii este rusine" astea sunt doar niste scuze penibile care le pot folosi fetitele de 12 ani la baietii, tot de 12 ani. Tot satul stie ca suntem impreuna si mai ales ca atunci cand vorbesc cu o alta fata sau se da alta fata la mine, face niste crize de gelozie de afla tot liceul.

Răspuns utilizator avertizat
| AnabellaXD a răspuns:

Ar trebuii să îi explici că pentru tine ea înseamnă totul happy! Trebuie să îi spui ca fazele cu discoteca cum ai spus sunt doar nişte tâmpenii happy, mai corect spus mofturi. Spune-i nu doar prin cuvnte ci şi prin fapte ceea ce simţi tu pentru ea, ceea ce înseamnă ea pentru tine. Dacă aţi făcut pasul ăsta uriaş l-aţi făcut împreună.NU SEPARAT! Explică-i să mai lase şi ea de la ea şi în unele şituaţii şi tu happy. Încercaţi să vă amintiţi doar clipele voastre frumose. Stai liniştit fără ceartă nu există o relaţie adevărată. BAFTĂ happy!

| Anxiousy explică (pentru AnabellaXD):

Crede-ma, fac asta, si ZILNIC. Degeaba incerci sa comunici cu o fata/femeie, niciodata nu va intelege si o va tine pe a ei.

| AnabellaXD a răspuns (pentru Anxiousy):

Nu mereu happy pur si simplu daca nu gasiti alta solutie mai bine va despartiti daca pur si simplu nu va mai intelegeti.Dar o sa va fie greuwinking

Hai sa-ti spun de ce nu accept despartirea, pentru ca mai m-am despartit de ea (tot asa o tinea cu indiferenta ei) dar m-am saturat sa ma tot despart de ea, sa fiu intr-o alta relatie, si pe urma sa faca ea niste crize pe care nu suport sa le vad, si sa fiu din nou cu ea, de fapt. toti prietenii din gasca si tot liceul cred ca s-a plictisit sa vada ca la orice cearta eu ies cu alta fata, ea plange, si pe urma dupa un timp le las pe alea balta sa ma impac tot cu ea, ca era ea orgolioasa si cand ii spuneam "nu mai putem fi impreuna asa, esti foarte indiferenta ori ne despartim ori te schimbi" si spunea la orgoliu "ne despartim" si tot ea regreta.

thinking e complicat thinking eu am 16 thinking si ma gandesc ma am o gandire destul de matura... chestia e ca la varsta ei ar trebui sa fie mai matura si sa aleaga:
SUNT CU EL sau NU. thinking nici eu nu stiu ce sa spun thinking scuze daca am spus ceva gresit thinking

Asta ii spun si eu, inca este o copila care nu intelege pe ce se bazeaza o relatie, ia totul in joaca, iar atunci cand greseste si isi pierde jucaria (respectiv eu) plange si regreta pentru tot ceea ce a facut. Dar atunci cand isi recapata "jucaria" revine al aceleasi obiceiuri fara sa se gandeasca, ca la un moment dat o poate pierde definitiv. Dar are un mare noroc pentru ca o iubesc.

Relatia voastra e ca un labirinthappy pe bunehappy

Si nu ii pot arata calea, sa iasa din el si sa traiasca fericirea. Este inchisa in el.

Incearca sa nu mai ierti decat dupa ce esti sigura ca a inteles unde a gresit! daca intr-adevar isi vrea inapoi jucaria, arati ca nu e chiar asa de usor si ca esti serios in ceea ce priveste relatia si ca nu e o joaca de copii!

| Pitzipoanca a răspuns (pentru Anxiousy):

Foarte corect. laughing
Mai, nu merita atata efort doar pentru o membrana. Acum probabil crede ca a devenit femeie. Daca vezi ca nu ai cu cine, da-i pace.
Oricum se va victimiza, majoritatea fetelor/femeilor fac treaba asta.

| DaKlazz a răspuns:

E sofisticata ma o fi stricata ma. Nu mai merge cu ea cauta alta rapid inainte sa iti dea papucii sa te lase cu ochii in soare si in cel mai rau caz sa te vad aruncat de pe pod din cauza ei gandeste din nainte cauta alta fara sa stie eawinking e cel mai binee