Exista niste studii care confirma ca exista un fenomen numit "ovulatie spontana", adica organismul tau poate sa elimine un ovul chiar si in timp ce iei anticonceptionalele corect (ar intra in acei 0, 001% in care nu esti protejata). Acel ovul poate fi fecundat insa anticonceptionalele atrofiaza vasele de sange din peretii uterului iar embrionul format nu are unde sa se implanteze, si este eliminat o data cu sangele menstrual. Din acest motiv, pilula contraceptiva functioneaza si ca un AVORTIV.
Tu ai pus intrebarea ca sa stai linistita ca nu poate sa apara o sarcina. Adevarul e ca nu prea poate sa apara, insa e important sa stii si despre ovulatia spontana si faptul ca e posibil sa avortezi fara sa stii.
uite un filmulet cu fenomenul explicat pe intelesul tuturor:
http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc
Eu am vazut o singura fata care a ramas insarcinata desi pretinde ca a luat anticonceptionale corect si nici nu a luat antibiotice in perioada respectiva. Presupun ca intra in riscul normal de sub 1% al administrarii de contraceptive.
Cazuri reale nu stiu, insa exista posibilitatea sa ramai, daca le iei dp ureche sau daca uiti sa iei la ora cand trebuie...
De ce ai nevoie sa iti spunem noi din cazuri reale? Scrie clar si pe prospect ca nu confera o protectie 100% chiar daca le iei cum trebuie.
Numai bine, Shin