| IonIliescu223 a întrebat:

O vai. Salut! O sa incep direct. Am 15 ani si 1.60. O problema care ma macina este faptul ca nu m-am masturbat niciodata. Am mai avut iubite si ma cosider un baiat normal. Imi este rusine de parintii mei si nu ma simt confortabil la gandul acela. Pot oferi informatii suplimentare. Help me! Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Fiecare organism este diferit, stai linistit, nu are nici o legatura. Esti normal. Daca ai vreun dubiu poti merge la medic. Te felicit ca nu ai incercat inca masturbarea, multi vor sa se lase si nu mai pot, eu sunt impotriva ei. Nu te mai macina, totul la timpul lui.

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Te rog sa clarifici la ce spui tu iubite: fete cu care esti prieten, sau fete cu care ai avut sex?

| IonIliescu223 explică (pentru Violleta2022):

Am 15 anihappy. Fete cu care am fost prieten.

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonIliescu223):

Pai, atunci nu mai spune ca ai avut iubite, ca alea se mananca cu sex, ori tu ai avut doar niste fetite cu care te-ai plimbat si eventual pupat, pe care le numesti "prietene".

Pf... nici eu nu sunt de acord cu termenul "iubita" la varsta asta, dar aparent asa numeste societatea de azi "relatile" astea

Sunt mult prea micuti cand incep sa foloseasca acesti termeni, la care nici nu le cunosc sensul, de aici confuzia.

Sunt de acord. Lumea a comentat in legatura cu manualele de educatie sexuala, insa nu isi dau seama ce se poate intampla. De unde e mai bine sa invete un copil lucrurile astea? De pe internet sau de la un cadru didactic? Cam asta e Romania... De asemenea parintii neimplicati.

Consider ca ar trebui introdusa educatia sexuala in scoala si pledez pentru asta cu toata convingerea ca au mare nevoie de ea.
Dar condamn enorm parintii, care nu le fac nici un fel de educatie copiilor, de aceea se joaca astia la 13 ani de-a sexul si ajung sa ramana gravide fetitele.
Nu sunt supravegheati, sunt lasati pana la miez de noapte pe strazi samd.
Eu le-am dat copiilor mei libertati, dar le-am si facut educatie sexuala de mici, sa stie si sa inteleaga ce se intampla cu ei si ce riscuri sunt. Pentru ca sincer, intre ei, ajung sa discute si cine stie, poate sa practice. Eu cred ca nu am gresit cu ei, ca pana la varsta asta (30 si respectiv 26 de ani) nu mi-ai venit cu copilasi acasam saucu probleme de avort.

M-ar ajuta mult daca mi-ati putea raspunde la intrebare. Pot exista consecinte negative din cauza ca nu m-am masturbat? Cu tot respectul. Sunt doar confuz.

Nu ti se intampla nimic daca nu te-ai masturbat!
Desi, masturbarea la 15 ani este un lucru normal, atat vreme cat o faci in moderatie, odata la 2-3 zile.
Faptul ca nu te-ai masturbat pana acum, nu te afecteaza cu nimic. Uita-te la calugarii care asta fac toata viata, se roaga, postesc, fac munca fizica si uita total de latura sexuala, fara sa aiba vreo problema de sanaatte sau alt fel.

Multumesc mult. Sa fiti sanatoasa, la fel si familia.

| corbulalbrosu a răspuns:

Care este legatura intre : masturbare, parinti si existenta sau lipsa unei posibile iubite? Daca simti ca exista presiunea stresului hormonal in acel caz te masturbezi pentru a scapa si elibera. In caz contrar asteapta pana vei avea o iubita fiindca se pare ca oricum nu ti se va intampla nimic aparte/deosebit, fiindca nu vei fi afectat de abstinenta, Sanatate!

| IonIliescu223 explică (pentru corbulalbrosu):

Am o iubita, insa nu stiu ce ar trebui sa simt drept acea "presiune a stresului hormonal".

| IonIliescu223 explică (pentru corbulalbrosu):

Sunt putin ingrijorat cu faptul ca, poate din aceasta cauza nu ma voi mai dezvolta.

| IonIliescu223 explică (pentru Irinel15123532):

Multumesc mult! Mi-ai luat o piatra de pe inima!

| doctorandus a răspuns (pentru Irinel15123532):

Daca nu se masturbeaza pana la 18 ani inseamna ca este impotent.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru IonIliescu223):

Fiecare organism este diferit, stai linistit, nu are nici o legatura. Esti normal. Daca ai vreun dubiu poti merge la medic. Te felicit ca nu ai incercat inca masturbarea, multi vor sa se lase si nu mai pot, eu sunt impotriva ei. Nu te mai macina, totul la timpul lui.