| RAY a întrebat:

Oare de ce exista gelozia daca omul a fost milioane de anii o fiinta poligama?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
6 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Bănuiesc că gelozia apare din cauza sentimentului de proprietate. Aparent în Antichitate femeia era considerat un bun, cu mult inferioară bărbatului.

| GoldenZenith a răspuns:

Gelozia tine mai mult de egoism. Ce e al meu, sa ramana al meu! Ceva de genul.

| PersonajFictiv a răspuns:

Gelozia,sa te gandesti ca fata pe care o iubesti, vrea,sau are deja pe altul,iar tu sa vrei sa fie doar a ta.

Eu am o teorie legata de asta, omul are o parte divina si o parte animalica.
Partea aia animalica, vrea sa insele, nu se gandeste la cum se simte celalalt partener daca o face, se gandeste doar la o senzatie de moment,nu gandeste pe termen lung.
Partea divina,e partea in care esti constient ca esti atras sexual si de alte femei,dar alegi de fiecare data sa ramai fidel iubitei tale.

Atractia si iubirea sunt doua chestii diferite.
Poti sa fii atras de alte femei,atata timp cat nu ai intentii sa iti inseli prietena.

Sa stai cu o fata si sa iti zica "te iubesc" iar tu sa simti la fel, iar apoi ea,sau tu,sa spui acelasi lucru sexului opus,mi se pare,cum zicea Gigi " curvasareala".Si asta e, nu e ceva uman, e ceva animalic, ceva scarbos, primitiv.

Gaseste-ti un partener asa cum vrei, sa te satisfaca pe toate planurile si asta e tot - simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt ca gelozia vine dintr-o constangere sociala. Eram pe vremuri poligami.dar cineva a decis ca nu e bine si de atunci tot incercam sa ne incadram in monogamie. Facand lucrul asta de generatii ne-a intrat in cap ca asa e bine si frumos.

| MiruD a răspuns:

Gelozia este intr-o strânsă legătură cu dragostea.
Automat, daca nu iubesti nu ai cum sa fii gelos.
Lumea s-a schimbat foarte mult.
Dacă am ajuns sa numim o familie (barbat+barbat=love) happy, deja suntem pierduți.
Sa revin, gelozia este bună atata timp cât este in doze mici si normale. Dacă depăseste limita, apar bătăi, certuri etc.
Cred că un bărbat este gelos atunci cand nu este sigur pe el. Nu este sigur de aspectul fizic, de ce gândeste, nu are încredere în el si poate crede că iubita lui il poate insela cu cineva mai bun ca el.
Gelozia nu va dispărea niciodată, din pacate.

| LexiEla a răspuns:

Pentru ca iubirea duce si la acte de genul. Si pe interior toti mai suntem si egoisti.