Buna Anca! sincera sa fiu e si dupa noroc, ca daca e sa stai numai in casa, dau ex. acel "cineva" nu va veni la usa ta sa-ti bata in poarta "deschide eu iti sunt venitul"! si de asta zic ca aici este vb. de noroc, ca "Domnul ne da, dar nu si ne baga in traista", norocul mai trebuie facut si cu mana noastra in anumite ipostaze ale vietii.Eu una merg pe varianta ca, cu totii vom avea pe acel "cineva" la timpul si momentul potrivit!- dar e ca viata e asa de natura ca extremele sa se atraga, fara de ele nu ar fi acea compatibilitate,- asa si-n cazul tau; un alt exemplu, ar fi cam asa : poti vb. cu o pers. nu 2 ani, ci 5 sau 10ani, dar daca aceasta persoana nu e sa-ti fie tie predestinata si, doar ceia ce s-a intamplat au fost traite la voia sortii din anumite motive, precum : are bani, il iau ca e vazut bine, si tu te "tragi" din o alta familie cu reputatii mai joase decat acelui baiat, evident ca aceasta relatie sa se rezume doar la Una din Interes, ca vrei ca Nu, se intampla, e cum ar fi ceva propus si poc, trop este ca si esuata, eh, sau din start e o relatie fortata... cica e o zicala "ulcica nu merge de multe ori la apa"!, asa si-n viata, degeaba lupti de unul singur pentru. acel "cineva" daca nu se coincid sentimentele reciproce ori de bine(compatibilitate) pentru. un viitor comun! deci eu pers. spun ca e mai bine sa speram si sa nu ne disperam! e bine sa fim pozitivisti, numai asa vom reusi sa ne ajutam subconstientul- in bine! ori sa mergem pe princiupiul ca nu durata si raul conteaza in viata sau nu de cand si - cum am fost- cu "x" si "y', e bine sa luam totul ca pe o experienta, ca din greseli ne perfectionam in timp, in viata;"marea iubire" deci, nu consta in cantitatea de negativitate ci sa fie una de pozitivism, ca totusi acel "cineva" va aparea fara sa vrem, ca din senin cica 'dragoste la prima vedere", si ca drept urmare in maxim 3luni sa fiti ca si luati! ps. nu vom sti niciodata de unde "ne va sari iepurele" sau iubirea asta e precum un "loz de noroc"!- sa lasam totul ca sa decurga de la sine, si nu impus, ca ceva impus- e ca si cum - nu ar fi pentru 2 pers. iubite, si sa stim cand - sa si fortam nota - punand pct. pe" I"! Fii mai buna cu tine, iubeste-te insuti,- darui tie insati cunoastere si iubire pentru a putea darui la randul tau,- spui ca daca nu te iubesti nu te poti pretui, si implicit nu poti aprecia ce e in jur.Ps. "Am invatat sa iubesc, ca sa fiu iubit." - e vb. de acea iubire neconditionata ce incepe mai intai cu tine insuti. Ok (e doar pct. meu de vedere). Cu stima, Jessy! Numai bine!
Depinde de structura fiecarui om.Eu de exemplu niciodata nu am avut o relatie serioasa si sincer nici nu mi doresc asta, cel putin nu acum.
Poate sunt inca imatura dar nu prea imi place sa pun mult suflet ca am observat ca oricum se termina prost.Asa ca...de ce sa fiu eu aia care sufera?
Pey fiecare cu felul lui de a fii. Tu nu esti prietena ta iar ea nu esti tu.
Nu trebuie sa disperii in momentul de fata. O sa vina si randul tau.
Se spune ca norocul ti-l faci cu mana ta, intr-adevar dar si uneorii norocul iti surade fara sa vrei.
Deci in momentul de fata tot ce trebuie sa faci este sa iesi cat mai mult cu prietenii, sa te plimbii sa iesi pe afara ca asa sigur vei da peste cineva care sa-ti placa si lui de u si poate se v-a lega ceva frumos intre voi 2, dar bine asta nu inseamna ca trebuie sa te arunci din prima cum vezi un baiat care te priveste si astea.Relax va veni si momentul tau:*
Cred ca toti avem nevoie de relatii stabile, tot tind spre acel perfect pe care nu-l gasesc, acceptam compromisuri pentru ca avem nevoie de sex asa cum avem nevoie de hrana. Cei care au mariajuri lungi fac compromisuri extraordinare pe care noi nu le-am face, nu agreez relatiile pe viata, exista etape in aceste relatii, nu de putine ori ura pune stapanire pe cei doi.
Ia-o de la capat de cate ori sufletul tau o cere, gaseste forta necesara (tunde-te, vopseste-te, manichiura, un ruj bun, un zambet ) orice iti poate aduce un viitor partener.
Deci pe cuvantul meu, in ultimii 2 ani. am dat doar peste barbati care : nu stiu ce vor, au o relatie deja, sunt ori prea copilarosi ori confuzi in mom asta, sunt dintotdeauna niste aventurieri si fel si fel de situatii de genul asta.
Momentan nu-s complet singura, dar nici o relatie nu se numeste in conditiile astea si sincer parca in ultimul timp vad numai cupluri fericite pe strada.
Poate daca nu as fii fost 3 ani cu cineva si nu as fii stiut cum e sa locuiesti impreuna, sa existe tabieturi in relatie, planuri de viitor si o casa in care suntem doar noi 2. poate nu mi-as fii dorit acum asa mult o relatie.
Dar. cum le-am trait o data si am simtit stabilitatea. acum ma simt a nimanui.
Am avut o perioada f agitata de 2 ani. eu am ales sa fie asa. Am vrut sa ma razbun pentru toate, dar n-am facut decat sa ma razbun pe mine insami. Si acum sunt al naibii de confuza si nu stiu incotro sa o iau. Pierd noptile aiurea pe drumuri, ma plimb pe strazi de nebuna, ma vopsesc la 2 saptamani ca nu-mi mai place nimic, exagerez in multe privinte si ma arunc in "relatii" pe care de fapt nu mi le pot asuma. Pt cateva momente de afectiune, sacrific enorm de mult din sufletul meu. dar ce naiba sa fac?!
Cupluri fericite pe strada, iubita este doar o impresie, barbatul se naste conchistador. Ce sa faci? sa stai de vorba cu tine : sa accepti ca niciodata un barbat nu va fi al unei singure femei (sa al unui singur barbat, ca se poate si asa ), sa ii accepti sicanele neghioabe si crase, sa ii scoti din ecuatie pe cei care beau, sa ai rabdare si sa nu incerci sa-l schimbi incepand de ieri, sa accepti ca si tu ai defecte (sa ti le accepti ), ai obosit eu te cred, ia o pauza, pentru atat cat sufletul tau are nevoie ca sa se vindece, nu incerca solutii disperate, daca te ajuta un extraveral sau chiar doua, ia-le (dar nu mai multe ), pot sa ei n fiecare seara la culcare, tmp de 3-5 zile nu mai mult, ai sa vezi ca se limpezeste totul in jurul tau, am sa te rog sa-mi scrii, considera ca ai aici o prietena.
In aceeasi situatie ma aflu si eu.deci nu stiu raspunsul(am sa revin asupra intrebarii tale sa mai citesc cate un raspuns. poate 2 de la altii, sa ma inspir) ultima concluzie la care am ajuns: nu`s destul de matura pentru a avea o relatie, altfel nu imi explic. Insa am timp. Bafta.si nu uita:iubirea apare cand te astepti mai putin, asa spun toti! trebuie sa-i credem, poate vine lumina si pe strada noastra!
Eu nu am stat mult timp cu cineva ca sa stiu cum este sa stai cu o persoana iubita o perioada atat de lunga. Tu stii mai bine ce vrei.
Dar in legatura cu asta, incearca sa nu mai dai prea multa importanta acestei chestii.Si eu sunt singura de ceva timp si m-am obisnuit cu ideea aceasta. Ce trebuie sa fac este sa am rabdare pentru ca toate vin la timpul lor chiar si atunci cand te astepti mai putin.Asa te sfatuiesc sa faci si tu, e greu dar cel mai important lucru este sa ai rabdare si nu mai da atata importanta faptului ca ai fii singura. Ocupatzii timpul cu lucrurii care iti plac, incearca sa iesi pe undeva cu persoane care iti sunt dragii, fii mereu cu zambetul pe buze si nu-ti pierde increderea.Pentru ca acel cineva care iti este sortit va aparea mai devreme sau mai tarziu.
Sa te aud numai de bine:*
@alllinna
Ai zis: " sa accepti ca niciodata un barbat nu va fi al unei singure femei, sa ii accepti sicanele neghioabe si crase".
Exagerezi aici. Barbati ok sunt destui, insa problema nu e la ei, ci la femei. De obicei, femeile sunt atrase de o categorie de barbati cu grad de risc. Ma refer la aceia siguri pe sine. Cei retrasi, nesiguri, linistiti, desi pot avea destule calitati, nu prezinta interes. Alegerea unui partener este o decizie ca oricare alta. Daca decizi prost, suporti consecintele. Esti responsabila pentru ce ti se intampla.
@Anca
E clar ca nu cauti unde trebuie. Incearca sa frecventezi alte locuri, sa intri in grupuri noi. Si renunta la unele prejudecati legate de persoane. Poti gasi fascinante si persoane care nu te atrag initial. Comunica mult si ai rabdare pana cunosti mai bine o persoana.
@liviu00 imi place felul tau de a gandii ...si iti dau perfecta dreptate... ceea ce cautam uneori putem gasi in persoanele la care ne asteptam mai putin, nu trebui decat sa "deschidem" ochii si sa incercam sa ii vedem pe cei de langa noi dincolo de aparente.sa "privim" in interiorul lor, sa "privim" in "sufletul" si in "inima" lor.si putem fi placut surprinsi sa descoperim ca cel ce poate nu ii acordam prea multa atentie merita toate atentia noastra, respectul si poate chiar si dragostea noastra.Totusi din pacate nu toti putem privi dincolo de aparente, dincolo de imaginea "cool" ce multi o cauta. pacat totusi. dar asta este lumea in care traim, si acestia sunt oamenii.
Oricum imi place cum gandesti, iti doresc tot ce-i mai frumos in viata!
@liviu00 - Cei retrasi, nesiguri, linistiti, desi pot avea destule calitati, nu prezinta interes-
Din scurta mea dar tumultoasa experienta, cei nesiguri in viata sunt nesiguri si in pat, o persoana timida, nesigura, linistita poate fi foarte linistita si in pat, asa de linistita ca nu remarci nici ca exista, sau cu grave probleme de ejaculare. Am cred ca 50 de exemple din aceasta categorie, daca cineva a remarcat acest lucru, poate aduce completari. Mi-au placut persoanele linistite dintotdeauna si usor timide, dragul meu iti spun cu mana pe inima ca toate au probleme de ejaculare si atunci prefer un tip care este stapan pe el desi este afemeiat, pentru ca aproape sigur (atentie - aproape sigur ) va fi si un bun partener de sex. M-a spus cineva ca nu este foarte important sexul sau ca nu este inaintea celorlalte lucruri de viata, ba da, este cel mai important lucru dupa hrana.
Am fost si la psiholog acum 2 luni. Am vorbit si mi-a zis ca eu ma centrez tot timpul asupra " ringului de dans" si sa ma mai uit si la cei care stau pe margine.
Da ...cam asa si e. Tot timpul ma uit la cel care iese cel mai mult in evidenta. Cel mai atragator, cel mai interesant, cel mai deschis, cel mai amuzant, cel mai inteligent. cel mai cel.
Dar ...nu cred ca sunt chiar asa exagerata. Nu caut frumusetea intruchipata si nici unu sa aiba bmw la scara si 5 birturi pe numele lui.
Ce-mi place : ori e luat, ori ma vrea pentru o aventura.
Si cu mine cum ramane?
De ce totusi nimeni nu vede in mine o persoana cu care sa poata forma o relatie? De ce ma vad doar pentru o aventura?
Sa-mi schimb felul de-a fi acum pentru chestia asta? Sunt vorbareata, sunt deschisa, amuzanta, imi place sa ajut pe toata lumea si sa fiu prietena cu toata lumea. Nu presez un baiat cu telefoane si controale.
Unde naiba e problema? Ca eu sincer nu mai inteleg nimic. Am incercat cu un baiat mai mic. Am zis ca o fii mai linistit, mai putin experimentat.
S-a speriat! A zis ca am prea multa experienta pentru el si sunt prea matura pentru el.
Cei mai mari si mai experimentati ca mine, ma vor doar pentru o aventura.
Si atunci ce pot face eu?
@alllinna
E clar. Pentru tine sexul e cel mai important lucru dupa hrana. Dar nu numai despre tine vorbim. Sunt sigur ca sexul, desi este un aspect important in viata, nu are chiar insemnatatea pe care i-o acorzi tu. Nu pentru majoritatea. Eu cred ca omul poate tinde si la nevoi de pe niveluri superioare in piramida lui Maslow, inainte de a le suplini pe cele inferioare si intr-adevar, daca esueaza, se reorienteaza la cele inferioare. Din perspectiva asta, nevoile de implinire, de stima, de securitate pot trece in prim plan, in dauna celor fiziologice (printre care si sexul).
Continuand discutia. Vorbesti obsesiv de probleme cu ejacularea. Nu pot spune ca nesiguranta nu poate duce la probleme sexuale. Dar nici sa generalizez, asa cum faci tu. Oricum, o persoana nesigura initial intr-o relatie, nu va ramane asa. Cu timpul va creste din punctul asta de vedere, cel putin raportandu-se la relatie. Asta si daca persoana de langa stie sa-l amorseze.
Asadar daca multi dintre iubitii tai au avut probleme sexuale si tu nu ai putut schimba nimic, ar trebui sa-ti pui intrebari. Problemele acelea sunt de natura psihologica si se presupune ca si tu ai fi putut sa lucrezi la capitolul asta. Daca tu sustii continuu ideea ca ai nevoie de un mascul viril care sa te penetreze bine, cu siguranta vei pune presiune pe el.
In concluzie, consider ca exagerezi. Lucrurile astea nu-s asa de dramatice precum le faci sa para, ci se pot rezolva simplu prin comunicare si o atitudine deschisa.
Sexul nu are asa mare insemnatate cand cei 2 se potrivesc la capitolul asta, si conteaza f mult si poate desparti 2 oameni atunci cand nu functioneaza.
Dar ...nu mi-as alege un barbat dupa experienta sexuala. Cu atat mai mult, aceia isi controleaza mai bine si sentimentele si se indragostesc mai greu, o fac mecanic. Am avut si nu-mi mai trebuie. Zici ca fac flotari peste tine.Chiar nasol.nu am simtit nimic desi avea cu ce si stia si ce face.
Deci in final sexul merge si cu dragostea si cu daruirea si cu pasiunea si compatibilitatea.
Fara astea e 0.
Si poate sa ejaculeze in 3 minute daca eu simt ca m-a dorit f mult si ca a facut-o cu pasiune. Alta data va ejacula mai greu si voi ajunge si eu sa ma simt bine. Nu-i un concurs cat de mult il tine pe el. Aia deja e sport de performanta.
E frumos tot ce se face cu daruire si atat.
Aici depinde foarte mult de persoana cu care esti. adica sa fie cu capul mereu pe umerii sa stie cum este viata una alta sau o alta metoda este sa va intelegi bine mai mereu dar sa nu ajungeti la lucruri ca de exemplu sexul asta poate distruge relatia este bine sa ajungeti la sex asa pe parcurs.
Alina, si eu cred ca-i important sexul.
Am fost la psiholog vreo 10 sedinte acum 2 luni. sa ma cunosc mai bine, sa aflu ce vreau si unde sa gasesc.
Mi s-a spus ca privesc tot timpul " ringul de dans". adica cel mai bun dintre toti, cel mai frumos, cel mai dorit, cel mai cel.
Am incercat sa schimb chestia asta si sa ma interesez de baieti care nu-s pe picioarele lor, nu-s cei mai frumosi, nici cei mai curajosi si mai experimentati. Mi s-a zis ca-s prea directa si experimentata.
Cei cu experienta ma vor pentru o aventura, cei fara - se sperie...
Si eu cu ce raman in final?!
Am privit in jurul meu : Nu am ce alege.
Ce-mi place e luat sau nu ma vrea pentru o relatie.
De ce?! nu stiu. mi-au spus ca, par prea sigura pe mine, ca par experimentata si atunci automat se gandesc la altfel de relatie.
Pai e vina mea ca-s o persoana directa si sincera?!
Sa devin o muta? Sa fiu mai putin vorbareata? Sa ma schimb total? Eu nu inteleg unde-i problema.
Nu caut neaparat frumusetea fizica exagerata. Si ce-mi place mie nu trebuie sa placa la toata lumea.nici n-ar fi posibil asta.
Nu caut un barbat cu BMW in fata casei, nici unul cu 3 facultati si 5 birturi pe numele lui.
Nu cred ca am pretentii exagerate! Dar de ce nu ma vad pe mine ei pentru o relatie serioasa? Aici imi scapa mie si nu pot intelege!
Alina , si eu cred ca-i important sexul.
Am fost la psiholog vreo 10 sedinte acum 2 luni .sa ma cunosc mai bine , sa aflu ce vreau si unde sa gasesc .
Mi s-a spus ca privesc tot timpul " ringul de dans" .adica cel mai bun dintre toti , cel mai frumos , cel mai dorit , cel mai cel .
Am incercat sa schimb chestia asta si sa ma interesez de baieti care nu-s pe picioarele lor , nu-s cei mai frumosi , nici cei mai curajosi si mai experimentati . Mi s-a zis ca-s prea directa si experimentata .
Cei cu experienta ma vor pentru o aventura , cei fara - se sperie...
Si eu cu ce raman in final ?!
Am privit in jurul meu : Nu am ce alege .
Ce-mi place e luat sau nu ma vrea pentru o relatie .
De ce?! nu stiu .mi-au spus ca , par prea sigura pe mine , ca par experimentata si atunci automat se gandesc la altfel de relatie.
Pai e vina mea ca-s o persoana directa si sincera ?!
Sa devin o muta ? Sa fiu mai putin vorbareata ? Sa ma schimb total ? Eu nu inteleg unde-i problema.
Nu caut neaparat frumusetea fizica exagerata . Si ce-mi place mie nu trebuie sa placa la toata lumea.nici n-ar fi posibil asta .
Nu caut un barbat cu BMW in fata casei , nici unul cu 3 facultati si 5 birturi pe numele lui .
Nu cred ca am pretentii exagerate ! Dar de ce nu ma vad pe mine ei pentru o relatie serioasa ? Aici imi scapa mie si nu pot intelege!
Pentru ca ai dat-o prea repede.cine vrea sa aiba relatie serioasa cu tine nu se va arunca imediat la asta nici tu nu vei sari in bratele lui imediat de vrei asta, dar astepti sa se maturizeze ceva