In mod normal opusul iubirii e ura, dar mai nou se pare ca indiferenta doare mai ceva ca ura, si sincer indiferenta fostului meu iubit m-a facut sa sufar enorm, consider ca atat ura cat si indiferenta sunt opusurile iubirii, totusi ura este un sentiment extrem de urat, indiferent poti sa te prefaci, dar nu inseamna ca in suflet chiar esti.
Categoric DA!, deoarece ideea este ca,, mandria(fapte ce ranesc, precum - inselatul, egoismul, posesivitatea, bataia de joc-nerespectarea, etc., etc.) - fiecaruia, la un moment dat - triumfa - si vine asupra,, celor ce se iubesc... iar patima si iubirea se vor transforma incet intr-un fel de ura, ce poate sa-i desparta pe cei doi.
Cred ca de la iubire la ura nu e nici macar un pas...
Depinde de cat de mult rau iti face persoana respectiva.insa daca te iubeste nu iti va gresi.Indiferenta si ura.Doua defecte care nu ar trebui sa existe.Pacat!
Iubire adevarata nu exista decat o senzatie de atasare! suntem doar niste "roboti" fara sentimente.LIVE YOUR LIFE!
ps:teoretic-ura, practic-indiferenta pupici
Indiferenta, desi gramatical este ura, insa indiferenta doare enorm de mult mai ales cand vine din partea unei persoane dragi
Opusul iubirii este frica.
Exista decat 2 sentimente, iubirea si frica, restul celorlalte sentimente sunt "derivate" de la acestea doua.
Dupa parerea mea nici una, nici alta... Ca sa existe ceva "opus" ar trebui sa fie un sentiment de aceeasi intensitate, iar eu nu cred ca acest lucru e posibil... Decat sa fii prea nebun
Indiferenta nu este decit mijlocitorul dintre iubire si ura.Prin intermediul ei se trece de la una la alta.Deci ura este opusul.
Aparent, este puțin diferit față de ce ai zis tu, de la iubire treci la ură (uneori se ajunge la ură și prin indiferență), dar după un timp de la ură ajungi înapoi la indiferență. Daca sa zicem că fostul/fosta ta te-ar urâ, atunci încă ai mai avea puține șanse cu ea, e aceeași energie de aceeași intensitate către aceeași persoană, singura diferență e ca e gestionata diferit, așa că încă ai avea ceva șanse deoarece sentimente pentru tine inca exista, doar că sunt transmise într-un mod nedorit, dar asta se poate schimba. In schimb daca ar fi indiferent față de tine, atunci clar n-ai mai avea șanse, deoarece acele sentimente nu mai pot fi modificate pentru că nu mai exista, iar o dată pierdute nu prea pot fi create înapoi.
Mutubal întreabă: