anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Păi mi.a venit luna trecută pe 25 noiembrie am avut menstruatie până pe 29. Dupa pe 4 am avut contact sexual protejat. Dupa asta am racit am luat Bioflu si pastile de gât. Si acum suntem pe 30 decembrie si nu mi.a venit. Sunt cam ingrijorata mi.am descărcat chiar si aplicatii si aceasta spun că azi ar trebuie sa imi vina si pana acum nu a venit.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

14.06 - 15.07 = 31 zile : 16.07 - 21.08 = 37 zile; 22.08 - 24.09 = 34 zile; 25.09 - 26.10 = 32 zile; 27.10 -24.11 = 29 zile,; 25.11 - 31.12 = 37 zile (si mai continua). Reiese cat se poate de clar ca ultimele 6 cicluri menstruale au avut lungimile de : 31, 37, 34, 32, 29, 37+, adica destul de dereglate cu o variatie de diferenta de peste 8 zile. In astfel de cazuri determinarea atat a zilei de OVULATIE cat si a PERIOADEI FERTILE devine aproape imposibil de stabilit din cauza gradului foarte mare de incertitudine. Insa se pare ca CICLUL tau menstrual are o anumita particularitate si anume aceea de a avea lungimea constant de peste 28-29 de zile. Pe baza acestei observatii se poate presupune ca OVULATIA se produce de obicei dupa trecerea a minim 15-16 zile numarata fata de prima zi de menstruatie, astfel ca si PERIOADA FERTILA incepe mereu dupa a (11)12 zi a ciclului. Fiindca sexul amintit a avut loc cu circa 2-3 zile inainte de inceperea perioadei fertile si fiindca a fost folosita si o metoda de protectie, reiese ca formarea unei sarcini in asemenea conditii devine practic IMPOSIBILA si din acest motiv de fapt e vorba de NEINCEPEREA MENSTRUATIEI, ceea ce se datoreaza pur si simplu faptului ca acest ciclu va fi unul lung asa cum s-a mai intamplat si alta data. In aceste conditii ingrijorarea devine absolut inutila, poate fi doar stresanta si suparatoare intr-o anumita masura. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ciclul tau menstrual are o lungime considerata ''normala'' de 28-30 de zile, atunci cea de a 9-a zi a ciclului a reprezentat o zi situata in zona infertilitatii relative a ciclului menstrual si acest lucru coroborat si cu faptul ca sexul a fost PROTEJAT, se poate aprecia ca formarea unei sarcini in asemenea conditii devine d.p.d.v. teoretic si cel mai probabil va deveni si practic IMPOSIBILA. Probabil ca este vorba de o dereglare a activitatii hormonale care la aceasta varsta se poate produce destul de des ceea ce deregleaza la randul sau ciclul menstrual. Din acest motiv apar aceste intarzieri inerente lipsiye de pericol insa care devin suparatoare si ingrijoratoare. Multa sanatate!

| Anaaaa123456789 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Păi uite mi.am tinut cont datele pe cam 6 luni si uite :
Iunie:14
Iulie :16
August :22
Septembrie :25
Octombrie :27
Noiembrie :25

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Anaaaa123456789):

14.06 - 15.07 = 31 zile : 16.07 - 21.08 = 37 zile; 22.08 - 24.09 = 34 zile; 25.09 - 26.10 = 32 zile; 27.10 -24.11 = 29 zile,; 25.11 - 31.12 = 37 zile (si mai continua). Reiese cat se poate de clar ca ultimele 6 cicluri menstruale au avut lungimile de : 31, 37, 34, 32, 29, 37+, adica destul de dereglate cu o variatie de diferenta de peste 8 zile. In astfel de cazuri determinarea atat a zilei de OVULATIE cat si a PERIOADEI FERTILE devine aproape imposibil de stabilit din cauza gradului foarte mare de incertitudine. Insa se pare ca CICLUL tau menstrual are o anumita particularitate si anume aceea de a avea lungimea constant de peste 28-29 de zile. Pe baza acestei observatii se poate presupune ca OVULATIA se produce de obicei dupa trecerea a minim 15-16 zile numarata fata de prima zi de menstruatie, astfel ca si PERIOADA FERTILA incepe mereu dupa a (11)12 zi a ciclului. Fiindca sexul amintit a avut loc cu circa 2-3 zile inainte de inceperea perioadei fertile si fiindca a fost folosita si o metoda de protectie, reiese ca formarea unei sarcini in asemenea conditii devine practic IMPOSIBILA si din acest motiv de fapt e vorba de NEINCEPEREA MENSTRUATIEI, ceea ce se datoreaza pur si simplu faptului ca acest ciclu va fi unul lung asa cum s-a mai intamplat si alta data. In aceste conditii ingrijorarea devine absolut inutila, poate fi doar stresanta si suparatoare intr-o anumita masura. Multa sanatate!

| Chris2311 a răspuns:

Te-ai gandit ca poate fi o dereglare hormonala? Daca esti la inceput in domeniul asta sigur este o dereglare. pentru linistea ta poti face si un test de sarcina chiar daca contactul a fost protejat