| Sara2 a întrebat:

Pe 30 ianuarie mi-a venit ciclul si de atunci am inceput sa iau si anticonceptionalele yaz prescrise de medicul ginecolog, pe data de 4 februarie mi-a trecut, incepand de pe 11 am inceput sa am sangerari usoare (sange maroniu inchis) si de azi 15 februarie am inceput sa am sange rosu (rosu viu) si curge putin mai mult (dar nu ca la ciclu) poate fi vorba de sarcina? sarcina daca ar putea fi dinainte sa incep pastilele caci medicul nu m-a consultat doar mi-a pus cateva intrebari si mi le-a prescris, eu le iau pentru chist si nu am avut contacte sexuale de cand le iau ci doar inainte de a le incepe

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e sarcina, ci corpul tau nu se impaca cu aceste anticonceptionale. Trebuie sa te intorci la medicul care ti le-a recomandat si sa vezi ce e de facut (probabil ca de luna urmatoare vei lua alt preparat).

| corina_4591 a răspuns:

Este posibil ca din cauza acelor pastile sa fi avut o dereglare hormonala care produce aceste sangerari. Ori trebiue sa astepti sa se obisnuiasca corpul tau cu ele, ori fie sa le schimbi.

| mmaria a răspuns:

Daca intrebi de sarcina atunci probabil stii deja de efectul abortiv al anticonceptionalelor, efect de care vei gasi PUTINI medici dispusi sa vorbeasca. Da, anticonceptionalele pot provoca avort timpuriu, intrucat ele duc la modificarea conditiilor din uter astfel incat bebe nu se mai poate implanta in uter si este eliminat ca un ciclu. Multi zic ca la stadiul ala e doar un morman de celule, dar asta e o prostie pentru ca TOATA informatia genetica e deja stabilita din momentul fecundarii! deci vorbim de un organism uman intr-un stadiu initial de dezvoltare, de un om la inceput de drum nu de "niste celule". Cum spuneam, anticonceptionalele au si acest efect de uscare a mucoasei uterine, din care ar trebui bebe sa se hraneasca pana se dezvolta placenta si cordonul ombilical. Odata uscata aceasta mucoasa, el sau ea nu mai are unde sa se implanteze si este eliminat prin sangerari, de obicei la ciclu. Astfel multe femei fac multe avorturi fara ca macar sa stie... Nu zic ca asta este cazul tau, dar ar putea fi si nimeni nu-ti poate garanta asta. Sigur ca ar putea fi si o intoleranta la pastile cum zice Brigaela, dar nu fi asa sigura, intrucat nu a vazut inca nimeni ce se petrece in organismul tau. Cel mai probabil medicul iti va prescrie intr-adevar un al preparat, pentru cazul in care este vorba de intoleranta. Sfatul meu este sa nu-ti incurci viata cu asa ceva, multi doctori au pur si simplu INTERES sa vanda in zilele noastre, nu suna bine dar asta e adevarul, fiecare cu sponsorul lui de cabinet. Anticonceptionalele sustin o industrie de milioane de euro, sa nu mai vorbim de alte interese. Din pacate in zilele noastre a devenit ceva comun ca pentru orice banalitate de dereglare medicii sa-si indoape pacientele cu anticonceptionale. Eu am avut chist pe ovar si mi s-a vindecat de la sine, doctorii onesti nu se tem sa spuna ca multe astfel de chisturi SE REABSORB si nici nu se mai vad dupa cateva luni. Anticonceptionalele mentin un echilibru artificial si fortat in organism si au o multitudine de efecte adverse despre care scrie acolo undeva mic de tot in prospect, dar despre care nu prea se vorbeste in rest. Mai documenteaza-te si mai cauta si alte pareri. Eu, slava lui Dumnezeu am gasit vreo trei doctori care au avut curajul sa fie onesti cu mine si m-am informat serios pe tema asta, de asta stiu. Dar am avut parte si de doctori care ma prosteau in fata, desi nu puteau contrazice argumentele stiintifice o dadeau la intoarsa cu praf in ochi: ca nu e bebe, sunt celule, ca efectele sunt nesemnificativa, "doar cazuri rare"...bla, bla. Azi stiu mai bine si te sfatuiesc sa nu iei anticonceptionale daca tii la sanatatea ta. Si daca vrei iti dau si cateva nume de doctori care iti pot confirma cele spuse de mine (dar cumva confidential, nu public).