| Elenaracea a întrebat:

Pe data de 25 mi s-a terminat ciclul și pe 26 am avut contact sexual, am folosit ovulele Contracept M și partenerul a ejaculat in vagin. In timpul actului am simțit o usturime, posibil de la ovule. Oare și au făcut efectul? Nu am folosit decât apa după contactul sexual

2 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Daca dupa contactul sexual (sau inainte) ai spalat interiorul vaginului, chiar si numai cu apa, efectul ovulelor a fost diminuat considerabil, igiena facandu-se doar extern.
In orice caz, sarcina se poate forma numai in perioada fertila a femeii, care nu prea coincide cu ultima zi a sangerarii menstruale sau 1-2 zile dupa, cu exceptia ciclurilor foarte scurte de 20-24 de zile (ma gandesc ca la asta te referi atunci cand spui ca "s-a terminat ciclul".Ca nota, ciclul menstrual se finalizeaza in ziua anterioara urmatoarei sangerari.Ciclul si sangerarea menstruala nu sunt acelasi lucru.Sangerarea menstruala este doar prima din cele 4 etape ale ciclului).

Este posibil sa fii sensibila la o anumita substanta din componenta ovulelor astfel incat vaginul tau sa se fi iritat din aceasta cauza.
Incearca cu altele (de exemplu Pharmatex) si vezi daca se repeta povestea.

Numai bine!

| darrio2007 a răspuns:

Nu ramai, esti in perioada infertila. Mai iei si anticonceptionale. De pe 29 sa-ti faci probleme.