Aici e vorba de incredere. Mereu cu prietenele mele, le-am oferit libertatea necesara. Le lasam sa se duca in oras cu fetele, chiar si-n club. Bineinteles, imi luam anumite masuri si ajungeau la mine informatiile de cum s-a comportat. Daca din prima totul e bine, atunci e bine si n-am de ce sa-mi fac griji. E normal sa testez oarecum sa vad daca persoana iubita nu ma inseala si mi-e fidela. Nu am pretentii sa stea tot timpul cu mine si mereu cand am avut ceva de reprosat am facut-o pe-un ton agreabil si-am comunicat reciproc ce ne deranjeaza unul la altul. Ca baiat, si eu doresc libertate si am spus de la inceput si raspicat: cand ma duc la fotbal cu baietii, nu vreau sa aud atitudini de genul ''nu ai timp de mine'' sau cand ma intalnesc la o bere cu prietenii, la fel, urasc sa aud ''iar te duci sa bei cu tovarasii tai''. Nu. Sunt situatii care trebuie intelese. La fel si daca ma vedeam cu anumite amice, nu suport gelozia obsesiva. Ok, deci ti-am comunicat faptul ca ma intalnesc cu nu stiu cine, de ce sa-ti mai faci griji daca ti-am spus acest lucru? Daca vroiam ascundeam, deci nu e nevoie de suspiciuni.
Gelozia provine din iubire si e normala. Poate e mai bine sa fii gelos decat indiferent si sa-ti dea impresia ca nu-l intereseaza si ca putin ii pasa. Posesivitatea e un defect greu de stapanit insa. Dar sunt de parere ca-n dragoste orice obstacol poate fi intrecut prin comunicare, sinceritate, incredere si echilibru.
Gelozia este o boala grea si care pune relatia in pericol. Cand aveam aproape 14 ani am trait o experienta ( din vina mea ca eram gelos ) care era sa-mi puna relatia in pericol. De atunci nu vreau sa mai aud de gelozie ( mi-a fost ca un ciocan dat in cap ) si m-am vindecat de ea definitiv.
Exact, le iubim, foarte mult. Sa zicem ca experientele anterioare ne-au imbolnavit (cel putin pe mine, ma rog, nu par posesiv, insa stau mereu cu ochii pe ea si asta fara sa isi dea seama)
@peanut, EXACT asta era si ideea. De ce, de ce, de ce stai cu ochii pe ea, si cand aceasta nu stie?! De ce esti asa?!?
Sunt gelosi si posesivi pentru ca nu au suficienta incredere in persoana iubita.Cu trecerea timpului intr-o relatie de obicei nu se mai resimte posesivitatea si gelozia, partenerii capata incredere unul in celalalt si este mai bine.
Cami, ideea care sta la baza e ca nu vreau sa o pierd, tin foarte mult la ea si as calca in picioare orice tampit care incearca sa-mi ia locul, si ca sa nu fiu nevoit sa tratez, mai bine previn.
scuze ca am raspuns asa de tarziu
Mutubal întreabă: