| Ariana00 a întrebat:

Poate e o intrebare aiurea big grin dar. vreau sa raman insarcinata si. lipsa de experienta ma face sa ma gandesc la lucruri relesad cum ca as avea o problema sad
E normal ca dupa ejacuare sa imi iese afara daca ma ridic in picioare? dupa 30-40 de minute?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Parerea mea este sa mai astepti.Mai ales ca recunosti ca nu ai experienta.Este o indatorire pe care o vei avea toata viata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai unde ai vrea sa dispara?
Mergi la un medic, fa niste analize, cere niste sfaturi ca nu e chiar o joaca sa faci un copil.

| Aurelian0709 a răspuns:

TE DOARE CAPU?
Se pare ca nu stiti ce inseamna sa ai un copil pe cap la o varsta frageda.
Nu vei mai avea libertatea care o ai acum etc...
Inainte de a avea un copil trebuie sa iti faci o situatie, sa ai unde sa locuiesti etc, nu asa hai ca fac copil si vad eu.

| MrLevy97 a răspuns:

laughing doar am dat copy rolling on the floorlaughing

Cat timp imi va lua sa raman insarcinata?
Chiar daca nu exista nici o problema legata de fertilitate, tot poate dura pana la cateva luni pentru a ramane insarcinata.
De fapt, cuplurile sanatoase si fertile care nu au folosit niciodata contraceptie pot petrece de la 6 la 12 luni incercand sa faca un copil. In medie, poate lua cam 3 cicluri.
Sa programezi momentul cand faci dragoste poate avea un efect pozitiv asupra sanselor de a ramane insarcinata. Este important insa sa constientizezi ca e nevoie de mai multi factori pentru o fertilizare cu succes.
Partenerul tau trebuie sa produca sperma suficienta, normala, activa
Aparatul tau reproducator trebuie sa fie capabil sa primeasca sperma si sa permita acesteia sa migreze prin col in interiorul trompelor uterine
Trompele tale uterine trebuie sa fie sanatoase pentru a putea ajuta sperma sa ajunga la ovul. In interiorul uterului, mucoasa trebuie sa fie pregatita pentru a gazdui si a hrani embrionul care va deveni fetus.
Toti acesti factori trebuie sa fie prezenti pentru a asigura o sarcina de succes,
dar tine minte ca inainte de a concepe copilul nu trebuie sa te gandesti la probleme sau complicatii, doar bucura-te de actul sexual si du o viata normala.
Timing

Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii despre sarcina si despre ce inseamna sa ramai gravida? Totul se raporteaza la programare. Pasii urmatori te pot ajuta sa descoperi singura care este perioada cea mai fertila.
Pasul 1: Tine un jurnal al ciclurilor tale, noteaza intr-un calendar data la care iti vine menstruatia. Este ciclul tau menstrual regulat? Cate zile au trecut de la ultimul tau ciclu? Acestea sunt cele mai importante lucruri de stiut. Daca nu esti sigura cat dureaza si cat de regulate sunt ciclurile tale menstruale, marcheaza acest lucru intr-un calendar. Noteaza ziua in care ti-a venit, numara zilele pana la urmatorul ciclu. Repeta acest lucru trei sau patru luni pentru a stabili cu acuratete durata si regularitatea ciclului tau.

Pasul 2: Da-ti seama cand ovulezi.
Al doilea lucru important este sa fii constienta care sunt zilele tale fertile, in timpul unei luni, zilele ovulatiei.
Daca ciclurile tale sunt regulate, poti determina cu usurinta cand ovulezi. Totul tine de matematica: in cazul ciclului menstrual obisnuit, ovulatia apare cu 14 zile inainte ca ciclul menstrual sa apara sau altfel zis in ziua 14 a ciclului tau care dureaza 28 de zile. Daca scazi 14 zile din durata ciclului tau poti obtine cu exactitate data cand tu ovulezi.

Daca ciclul tau nu este regulat, poti aplica unele tehnici, cum ar fi:
Ia-ti temperatura in fiecare zi
Urmareste schimbarile in secretiile vaginale.

Perioada fertila

Ovulatia apare in ziua 14 (plus sau minus 2 zile) inainte de prima zi a ciclului tau urmator. In general, durata perioadei tale fertile depinde de durata ciclului menstrual.
Ciclul menstrual variaza de la femeie la femeie si de multe ori de la luna la luna. Ciclul mediu poate avea o regularitate de la 21 la 35 de zile, dar nu poate depasi 40 de zile.

Programarea este deseori prost inteleasa si cea mai prost interpretata din tot acest puzzle al conceptiei. De exemplu, daca faci sex dupa ce ai ovulat, s-ar putea sa fie prea tarziu. Cel mai bine este sa faci sex in fiecare zi in perioada fertila sau odata la doua zile cu cinci zile inainte de ovulatie si sa continui o zi dupa ovulatie. De ce? Pentru ca sperma poate trai pana la trei zile in corpul feminin, in timp ce un ovul nu traieste decat de la 12 la 24 de ore.
Daca ai activitate sexuala inainte de a ovula, precum si in ziua ovulatiei si in ziua de dupa aceasta, cresti si maximizezi sansele de a ramane insarcinata.

Exista trei semne pe care ti le da corpul legat de fertilitate:
Temperatura corpului
Mucusul cervical
Pozitia si fermitatea colului.
Daca vei petrece timp observand ce schimbari apar in fiecare etapa a ciclului tau menstrual vei fi in stare sa identifici cu exactitate perioada ta fertila si sa iti maresti sansele de a ramane insarcinata. funda?happy

| andryandreea a răspuns:

Sigur ca este normal sa curga cand te ridici in picioare..nu cred ca ai o problema, dar poate dura extrem de mult pana sa ramai..acum depinde de organismul fiecaruia. mie de exemplu mi-a luat 2 ani si 4 luni pana sa raman..Bafta