anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate masturbarea sa inlocuiasca sexul pentru toata viata? Am 21 de ani, sunt virgina si nu vreau sa fiu cu nimeni din motive personale.

17 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Nu. Chiar daca superficial vorbind, rezultatul final e acelasi (orgasmul), atunci cand esti intr-o relatie stabila se implica emotii, sentimente. Masturbarea e ceva mecanic si atat. In relatie esti atenta si la nevoile celuilalt, el la ale tale, simti ca si celalalt se bucura de placerea ta si simti cum vibreaza si el de emotie.
As fi de parere ca ar trebui sa identifici cauza pentru care nu vrei sa ai in baiat alaturi si sa incerci sa treci peste traume. O relatie nu inseamna automat doar sa te culci cu celalalt. Iti poti cauza un baiat care sa te iubeasca, sa iti fie alaturi, sa te sprijine in tot ce ai nevoie si sa te astepte cat e nevoie, chiar daca asta inseamna cateva luni sau cativa ani. O relatie inseamna si sa claditi financiar ceva impreuna.

| anonim_4396 explică (pentru AdelinaC):

Intrebam din punct de vedere hormonal. Nu ma intereseaza partea sentimentala. Nu vreau relatie.

De aia intrebam daca masturbarea si sexul ar fi acelasi lucru, pentru ca tot la orgasm ajungi.

| AdelinaC a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu. Cand implici sentimente se secreta si alti hormoni in plus fata de masturbarea singura.

| MarianWLF a răspuns:

Nu e acelasi lucru, atat la barbati cat si la femei altcumva te simti dupa o partida de sex decat dupa masturbare, te simti mult mai satul si relaxat, nu am cum sa descriu senzatia, e ceva unic.
O poate inlocui ca sa nu deraiez de la subiect dar nu te satisface pe deplin niciodata, chiar daca ajungi la orgasm nu e acelasi lucru, e greu de explicat din moment ce nu ai trait acele senzatii, tu stii care sunt motivele tale dar ce pot sa iti spun e ca masturbarea inlocuieste si nu inlocuieste totodata, nu trebuie sa recunosti nimic fata de nimeni dar in sinea ta stii sau iti vei da seama ca nu te simti satisfacuta pe deplin.

| LoveSleep a răspuns:

Ai zis ca ai ovare polichistice. Nu cred ca se poate mai rau, dpdv homonal. Deci esti safe. Da-i dracu de barbati, oricum nu prea se spala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Calul te fwte in cwr si trebuie sa va las sa terminati, sau cum?

| Willis a răspuns:

Cu un partener, se unesc lichidele, simți căldura organului, alte trăiri.
E mai intens și mai bine, decât de unul/una singură.

| Konstantinos99 a răspuns:

Nu pentru ca te afecteaza emotional. Egoimul nu doar ca il imbratisezi dar va deveni ceva natural,iar acel natural iti va face pagube partii tale duhovnicesti. Masturbarea nu e ceva natural, de fapt ea e ceva nenatural, nu e necesara pentru desfasurarea activitatiilor de zi cu zi, ea practic trebuie sa fie obtinuta ca reward in urma unui act de iubire care va avea drept consescinta naturala, nasterea de copii.Deci clar nu va inlocui din nici un punct de vedere sexul.Eu inteleg ca mai vrea nimeni sa fie cuminte, sa asculte si sa se bucure de o relatie sufleteasca cum e normal dar sunt si exceptii.Eu zic ce e o problema sa te masturbezi la fel cum e o problema sa faci sex fara sa fi casatorit si fara sa lasi totul sa fie natural (fara contraceptive si fara prezervative).E un lucru mai putin rau ce faci tu dar nu e de laudat si de trecut cu vederea, tu deja incepi sa te obisnuiesti cu ideea ca tie bine si o sa iti fie bine, nene, nu chiar.Asa ca ai grija,lasate pe tine, ca fata e mai frumoasa cu cat e mai curata, si smerita, iar baiatul cu cat e mai corect, luptator si cu credinta.Sa te ajute Dumnezeu sa gaseasti pe cine trebuie si cand trebuie, eu doar cuvinte spun dar faptic poate te pot ajuta altii cu mai mult.

| doctorandus a răspuns (pentru Konstantinos99):

Scrisul de mana, cititul cartilor, butonat la mobil, toate acestea sunt "nenaturale".

Dap, chiar faptul ca i-ai raspuns printr-un mesaj este nenatural.

| adibadea a răspuns:

Absolut! Nu doar că poate, ci te scutește de o sumedenie de probleme pe care le implică relațiile cu o altă persoană.

| Alina1899 a răspuns:

Bună
Nu cred ca poate înlocui, deoarece sexul are beneficiile lui

| anonim_4396 explică (pentru Alina1899):

Pai nu tot la orgasm ajungi?

| Anonim0972 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da așa este, tot la orgasm ajungi, dar nu este același. spun că nu este același deoarece și eu când mă masturbez da am o placere dar când fac dragoste cu iubita mea sim para altă plăcere care este de 10 ori mai satisfăcătoare și mai plăcută.
Chiar că sunt băiat îți spun asta și penu că am văzut la iubita mea acest lucru.
Într-o noapte când făceam dragoste ne-am pus și pe
,, joac " adică am zis ca eu să mă masturbez în fața ei și ea în fața mea, iar când a veni timpul ei am vazut.
Ce : ea scotea alte sunete, gemea alt fel și a avut o reacție mai mare mai
,, puternică " atunci când a ajuns la orgasm, și am întrebat-o ce s-a întâmplat.de ce a fost mai calmă și mi-a zis că în timp ce se masturbează ea singură se simte mai liniștită și câte-o dată se simte și plictisită se simte o bătrânică ce a rămas fără bărbat. Bine acum nu știu sigur dacă și tu simți toate astea diferă de la o persoană la altă, eu ți-am spus această poveste cu gândul că te voi ajuta, și te rog să-mi răspunzi la comentariu dacă chiar îți este de folos această poveste.

| anonim_4396 explică (pentru Anonim0972):

Am inteles ce zici. Dar eu intrebam altceva.
Se zice ca, ca femeie, poti avea probleme hormonale daca nu ai viata sexuala. Eu nu vreau sa am niciodata treaba cu nimeni, asta e ideea. Intrebam daca apare ceva problema daca traiesc asa toata viata.

| Konstantinos99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Rapuns da pentru ai apucat sa te auto stimulezi, iar sistemul nervos va fi din ce in ce mai afectat si incep si dereglari hormonale. Daca erai erai cumincioara nu te afecta. Si banuiesc ca nu o sa faci acum sex random doar ca sa te asiguri ca iti va fi bine.Ideea e ca ai 2 cai:
V1 te duci la manastire si renunti la orice gand inclusiv la masturbare si exista sansa sa nu ai tulburari hormonale, in manastiri nu exista(CAZURI RARE)! pentru ca maiciile au gandul indreptata catre Dumnezeu, catre Mirele Hristos, adica e un factor mental, iar Dumnezeu te poate ajuta sa te menti bine sau
V2 alegi sa faci parte dintr-o familie, tu ca baza sufleteasca renunti la masturbare din iubire pentru sot si duci o viata normala zic eu preocupata de cresterea puradeilor si de a daruii tot cei mai bun pentru copii tai si pentru sotul tau.Amin. Succeswinking

| anonim_4396 explică (pentru Konstantinos99):

Imi bag boola in puradeii tai, in casatoria ta, in fanatismul tau si in tine.

| ok1345 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine ca nu e fata Constantin, tot la tine raman toate si nu poti sa bagi ceva cuiva, esti fata, doar primesti.