| RAY a întrebat:

Posesivitatea este egala cu iubirea?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de circumstante, daca incerci sa aperi pe cineva pentru care iubesti, fizic sau verbal poate. Dar daca incerci sa fi posestiv cu acea persoana, este mai rau decat ai incerca sa ii faci rau tu.
Iubirea dupa mine este detasarea de o alta persoana, nu trebuie sa ai incredere nici sa fi posesiv. Este si din cauza ca de mici suntem invatati ca este cineva potrivit pentru noi, cu care o sa traim pana la adanci batraneti si ne va iubi doar pe noi. NU exista asa ceva, deoarece cel putin din partea femeilor este o iubire conditionata.
Trebuie sa scapi in principal de mentalitatea de a pierde pe cineva, nu iti apartine acea fata, nu ai cum sa o faci sa stea doar langa tine https://therationalmale.com/2012/01/23/plate-theory-vi-abundance-scarcity/
Biologia fetelor nu a fost facuta doar pentru un singur baiat asta trebuie sa acceptam nu avem ce face.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Rational accept asta dar emotional nu pot accepta asta, de asta nici nu-mi doresc o relatie ca sigur va fi infidela si ma va insela

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Https://books.google.ro/......tps?/books

41 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Posesivitatea e opusul iubirii.
Iubirea zice: "Ma daruiesc tie!"
Posesivitatea spune: "Te vreau doar pentru mine!"
E o diferenta, nu?

| RAY explică (pentru cristi202):

Dar din iubire te vreau doar sa fi a mea mereu.

| LoveSleep a răspuns (pentru cristi202):

Mereu am vrut să te întreb. Te spovedești după ce parcurgi categoria asta? Că așa ar trebui.

| cristi202 a răspuns (pentru LoveSleep):

De ce sa ma spovedesc? E ceva rau in ce am zis pe aici? Sau se merge prea departe in ce priveste sexul, crezindu-se ca este ceva rau? Eu cred ca cei mai multi dintre credinciosi merg pe varianta ca sexul e ceva rau, dar e gresit, pentru ca si el a fost creat de Dumnezeu, si in limitele normalitatii, poate fi cel mai frumos lucru daruit oamenilor.

| cristi202 a răspuns (pentru RAY):

Cind apare "al meu", "a mea", e deja o doza de egoism acolo. Te gindesti la tine. Cind iubesti, esti absorbit cu totul de persoana iubita, si vezi prin prisma ei totul, de aceea vrei sa i te daruiesti, vrei sa faci ce vrea ea, si nimic mai mult.

| sofisis a răspuns:

Nu. Iubirea e altruista.

| SG1995 a răspuns:

Nu, nu chiar.

| Emma30555 a răspuns:

Posesivitatea si gelozia cam apar impreuna, de fapt o persoana geloasa va deveni posesiva. Aceste sentimente apar mai degraba cand persoana nu are incredere in ea insasi decat in partener. De obicei cam distrug iubirea pentru ca persoana cealalta se va simti sufocata si se va indeparta. Iubirea e libera.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.Deriva din ea, in anumite relatii, intr-o masura mai mica sau mai mai mare si o poate distruge.

| Vanishgold a răspuns:

Nu, în niciun caz!

| RAY explică (pentru Vanishgold):

Atunci cu ce anume e egal?

| Vanishgold a răspuns (pentru RAY):

Cu neîncrederea. Cu cât ești mai posesiv, cu atât mai puțină încredere ai.

Asa e, daca nu e iubire, atunci ce e suferinta dupa despartire?

Poți suferi după persoana respectivă pentru că te-ai atașat sau pentru că îți oferea confort, nu trebuie neapărat să iubești ca să suferi când va despărțiți.

Cand e gelozie cand e poseivitate?

Posesivitatea apare în urma geloziei. O persoană geloasă va deveni automat posesivă, astea 2 vin la pachet.

Eu as vrea ca persoana iubita sa fie cu mine mereu, sa o am mereu sub observatie, sa o urmaresc non stop tot ce face

Atunci ai nevoie de cineva să te ajute să înțelegi că atunci când intri într-o relație nu cumperi o persoană, nu devii proprietar și că persoana aia are nevoie de spațiu și de libertate uneori.

Dar eu vreau sa o iubesc, sa stiu ca e in siguranta, sa stiu ca nu ma inseala cu tot cartierul cat sunt plecat la jefuit morminte

Poate sa aiba si singura grija de ea. Stai linistit!

Uite ce mi-a scris
Astăzi, 9:40 pm
Intr-o relatie cu tine sau in inchisoare pe viata e tot acolo

numai vrea sa stea cu mine, trist

Pai nu mai vrea pentru ca o privezi de libertate si ai de gand sa o duci in pustietate ca sa fii sigur ca nu te inseala cu vreun vecin laughing
Nu ti-e clar ca nu vrea asta?

Ba chiar e si avocata mi-a dat cateva legii, cica eu vreau sa o rapesc in propia noastra casa, pai da acolo sigur ca nu ma inseala, ca nici animale nu cresc, devin vegatarian

Hai ca o dam pe mistouri. Vreau sa cred ca nu exista o astfel de situatie.

Ba da a fost cu adevarat, vorbesc serios, prima iubita, eram obsedat de ea

Deci nu se intampla asta acum, e bine. Sper ca te-ai schimbat de atunci.

Nu prea inca am obsesia asta

Schimba-te!

O sa incerc roxy

Iar incepi? laughing

Ja

Normal că nu a stat roxy cu tine dacă te-ai comportat cu ea cum ai zis.

Cu roxy a fost invers, ea a fost posesiva eu indiferent, apoi eu am hotarat ca ne desparte munti prea inalti ca sa continuam relatia

Ce drama laughing pacat de voi

Ea ma vrea doar ca un prieten eu mai mult

Deci mai ții legătura cu ea laughing

Nu,am rupt orice legatura cu ea, din ziua respectiva, a fost greu roxy dar asta e

Of, lasă că vine alta laughing

Întrebări similare