Intregul ciclu menstrual cuprins intre 2 menstruatii consecutive este coordonat si dirijat STRICT hormonal si depinde numai de buna/corecta functionare a glandelor endocrine. Neinceperea menstruatiei la data calculata/preconizata se datoreaza aparitiei unor dereglarilor hormonale care se pot produce din cauze strict medicale si de sanatate. Factorii externi amintiti (climei, schimbarii fusului orar, etc.) NU au/NU pot influenta producerea celor 2 hormoni feminini estrogen si progesteron care ''GUVERNEAZA si ARBITREAZA'' toate procesele care se produc in cursul fiecarui ciclu menstrual. Multa sanatate!
Am citit intrebarea ta anterioara si am vazut ca ai facut testul de sarcina la doar 2 zile de intarziere... ceea ce este total incorect, pentru ca va arata negativ, chiar daca esti insarcinata, pentru ca l-ai facut cu mulat vreme inainte de data cand trebuia facut, adica DUPA 7-10 zile de intarziere.
Repeta testul peste 5 zile si mai vorbim atunci!
Nu stiu daca mai este necesar deoarec astazi am avut crampe menstruale si scurgeri vaginale mult mai dese ca inainte si cred ca imi va veni ciclul.