| Pissitau18 a întrebat:

Pot ramane gravida imediat dupa cm? Adica sa treaca doar 2 zile..sau trebuie sa treaca mai mult timp dupa terminarea cm?

15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da nadine, poti draga mea sa ramîi. succes.

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unui ciclu menstrual regulat de 28 de zile, se considera perioada cu fertilitate extrem de redusa primele 9 zile (inclusiv zilele de menstruatie) precum si ultimele 7-8 zile ale ciclului. DOAR cu totul accidental si imposibil de explicat stiintific, se poate forma si instala o eventuala sarcina in aceasta perioada. Insa daca ciclul menstrual este mai scurt de 28 de zile si anume doar 26 din numarul de 9 zile considerate nefertile se scad cele 2 zile astfel ca perioada nefertila se scurteaza. Daca ciclul menstrual este mai lung de 28 de zile atunci acele zile se adauga la cele 9 zile si perioada nefertila se mareste. In cele 4-6 zilele de dupa menstruatie si inaintea urmatoarei menstruatii in cazul unui ciclu menstrual REGULAT femeia nu este in PERIOADA FERTILA si in aceasta situatie chiar si in cazul in care barbatul ejaculeaza intentionat in vagin, probabilitatea realizarii unei sarcini este de cel mult 3-5%. O eventuala sarcina formata in aceasta perioada este considerata ca fiind cu totul accidentala si fara vreo explicatie stiintifica. In concluzie, pentru ca o fata sa ramana gravida trebuie sa fie intrunite 2 conditii in mod obligatoriu, cu precizarea ca acest lucru trebuie sa se petreaca in acelasi timp si anume : 1- In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia sa fie in PERIOADA FERTILA, sau deja sa existe un OVUL VIABIL in uterul ei care sa poata fi fecundat de un spermatozoid. 2- Sperma trebuie sa ajunga/intre obligatoriu IN VAGINUL EI, deoarece doar asa spermatozoizi existenti in sperma vor putea trece din vagin in uter. In concluzie pentru ca o femeia sa poata fi insarcinata IN PRIMUL RAND TREBUIA SA FIE IN PERIOADA FERTILA (obligatoriu) in momentul producerii sexului.Multa sanatate.

| Pissitau18 explică (pentru corbulalbrosu):

Nu am cm regulat

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Pissitau18):

O femeie care isi doreste un copil trebuie sa stie ca trebuiesc urmate cateva lucruri destul de elementare pentru ca incercarile sa fie cat mai fructuoase. Daca doresti cu adevarat sa ramai insarcinata trebuie sa faci sex zilnic de minim 2 ori pe zi in cele 5-7 zile ale perioadei cu fertilitate ridicata care in general este perioada cuprinsa intre ziua a 10-a si 17-a din ciclul menstrual. Ejacularea trebuie sa fie cat mai profunda, pentru a facilita plasarea spermei in fundul vaginului in imediata apropiere a colului uterin. Dupa ejaculare se recomanda ca femeia sa ramana minim 10-15 minute in pozitia intinsa pe spate pentru a mentine cat mai mult posibil sperma prin efectul gravitatiei sa ramana pe loc in jurul cervixului ( astfel se evita scurgerea spermei inspre afara din vagin).In cazul in care consideri ca ai respectat cel putin aceste minime cerinte poti spera ca in proportie de 85-90% se va realiza fecundarea ovulului si realizarea dorintei tale. In concluzie, pentru ca o femeie sa ramana gravida trebuie sa fie intrunite 2 conditii in mod obligatoriu, cu precizarea ca acest lucru trebuie sa se petreaca in acelasi timp si anume : 1- In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia sa fie in perioada fertila, sau deja sa existe un OVUL VIABIL in uterul ei care sa poata fi fecundat de un spermatozoid. 2- Sperma trebuie sa ajunga/intre IN VAGINUL EI si daca se poate de mai multe ori pe zi, deoarece doar asa spermatozoizi existenti in sperma vor putea trece din vagin in uter. Deci pentru ca tu sa ramai insarcinata IN PRIMUL RAND TREBUIA SA FII IN PERIOADA FERTILA in momentul producerii sexului.Multa sanatate.

Multumesc :-).dar eu nu stiu cand sunt in perioada fertila(adica nu am un cm regulat)deci nu stiu asta, de asta am intrebat daca pot ramane gravida a 2 a zi dupa ce mi se termina cm.:-D :-)

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Pissitau18):

NU IN NICI UN CAZ. Perioada fertila o poti considera cam de prin ziua a 8-10-a si pana catre cea de-a 18-20-a a ciclului menstrual, cu insistare mai ales in perioada zilelor a 13-17-a. Succes.

Multumesc

| Emilian65 a răspuns:

Imediat dupa ciclul menstrual, nu poti ramane gravida.

| SkyPilot a răspuns:

Da, poti. Daca ai un CM neregulat, care de multe ori este mai scurt decat ar trebui, riscul e mai mare. La un CM de 21 de zile esti fertila din ziua a treia a menstruatiei. Daca insa ai un ciclu foarte regulat si eventual ceva mai lung, riscul e mai mic. Schimbarile majore in viata ta sunt si ele un factor de risc (o suparare, o boala, o shimbare de dieta, exercitii fizice incepute brusc, toate iti pot provoca tulburari de ciclu). Nu te baza numai pe calendar, foloseste simultan o a doua metoda contraceptiva.

| AdeeAdelyna83 a răspuns:

Poti ramane insarcinata oricand! E adevarat ca dupa acea perioada exista o perioada mai putin fertila dar asta nu inseamna ca nu poti ramane insarcinata.Mai bine va protejati.

| Pissitau18 explică (pentru AdeeAdelyna83):

Vrem un bebe..Deci nu avem dc sa ne protejam big grin

| AdeeAdelyna83 a răspuns (pentru Pissitau18):

:-) foarte frumos big grin atunci mult succes!

| Pissitau18 explică (pentru AdeeAdelyna83):

:-) multumesc kiss

| rvsmady a răspuns:

Buna nadine. Poti ramane insarcitana in perioada fertila iar riscul maxim de a ramane este in perioada ovulatiei. Perioada fertila incepe a 4 zi dupa terminarea menstratiei iar ovulatia are loc de obicei a 14 zi daca ai o menstratie regulata. Deci riscul sa poti ramane a 2 zi dupa ce se termina menstratie este foarte mic, dar cum se zice nimic nu este imposibil big grin