| qpAleee a întrebat:

Pot rămâne însărcinată dacă prietenul meu a ejaculat undeva deasupra vaginului? Nu stiu cum sa explic. Apoi a sters cu un servetel tot. Nu a ejaculat înăuntrul meu desigur. Si a sters foarte putin pe lenjeria mea intimă. Există riscul?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Orice fata/femeie dar nu numai ea ci la fel si baiatul/barbatul indiferent de varsta lor, insa care si-au inceput viata sexuala, ar trebui sa cunoasca in mod foarte exact si precis mecanismul de formare/producerea a unei sarcini. De asemenea ar fi fost bine ca inainte de a intretine un contact sexual neprotejat, sa fii deja informata ca pentru a se forma o sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 conditii, cu precizarea ca aceste 2conditii trebuie sa se petreaca in acelasi timp, sa se produca simultan/concomitent si anume : 1-) In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia poate sa ramana gravida NUMAI daca sexul este intretinut in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, adica in cele 4-5 zile situate dinaintea zilei de ovulatie, sau ziua ovulatiei cand exista deja un OVUL VIABIL in uterul ei care poate fi fecundat de catre un spermatozoid provenit din sperma si NU din lichidul preejeculator. 2-) Printro modalitate indiferent care ar fi aceasta, SPERMA trebuie sa ajunga/sa patrunda in mod obligatoriu IN VAGIN (indiferent de cantitate), deoarece doar in acest mod spermatozoizi existenti in sperma vor avea posibilitatea sa treaca din vagin in uter si de acolo s ajunga in trompele uterine pentru a fecunda ovulul in cazul in care aceasta deja exista in acel moment. Din numarul total al zilelor oricarui ciclu menstrual, indiferent care ar fi numarul acestora, adica de 21 de zile in cazul celui mai scurt ciclu, sau de 28 cel considerat standard, ori cel lung de 35- 42 de zile, SE scad 14 zile care reprezinta PERIOADA LUTEALA a oricarui ciclu (mereu de fix 14 zile) perioada situata intre ziua de producere a OVULATIEI si data de incepere a urmatoarei MENSTRUATII. In urma determinari prin acest procedeu a ZILEI OVULATIEI se determina PERIOADA FERTILA de 4-5 zile care este situata exact inainte de ziua de ovulatie. Determinarea corecta a zilei in care se produce OVULATIA indiferent care este lungimea ciclului menstrual (care trebuie sa fie REGULAT) se face numarandu-se INTOTDEAUNA 14 zile spre inapoi fata de data calculata de producere a urmatoarei menstruatii. In functie de lungimea posibila a oricarui ciclului menstrual pot exista urmatoarele situatii prezentate ca situatii posibile, de ex. : in cazul celui mai scurt ciclu menstrual posibil d.p.d.v. medical cel de 21 de zile, ovulatia se va produce in a 7-a zi a ciclului (21-14=7) si astfel rezulta ca perioada fertila va fi intre a 2-a si 8-a zi a c.m., in cazul unui c.m. mediu de 28 de zile, in care ovulatia se produce in ziua a 14-a (28-14=14), rezulta ca perioada fertila va fi intre a 10-a si 15-a zi a c.m. iar in cazul unui c.m. lung de exemplu de 35 de zile ovulatia se va produce in a 21 zi a c.m. (35 -14=21) si perioada fertila va fi intre a 17-a si 22-a zi a c.m. si tot asa se calculeaza indiferent de lungimea oricarui ciclu mentrual. Sper ca am reusit sa fiu suficient de explicit si probabil ca vei reusi sa intelegi in cazul in care vei citi cu atentie explicatiile oferite. In concluzie TU esti singura care stie precis/exact in ce moment al ciclului menstrual a fost intretinut sexul amintit si sa poti aprecia daca au fost intrunite conditiile minim necesare dar OBLIGATORII pentru a se putea forma o sarcini in cazul tau. In concluzie probabilitatea de a ramane insarcinata este cuprinsa intre 0% si 100%. Totusi in situatia descrisa NU prea a exista posibilitate formarii unei sarcini. Multa sanatate!

| qpAleee explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc! Nu sunt în perioada fertilă. A spus si el sa nu ma ingrijorez, desi am fost cam sceptică

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Totuși țin să spun că te cam joci cu focul...

| Necunoscut112 a răspuns:

După ce a ejaculat deasupra te-a mai penetrat?