Exista anticonceptionale care se pot folosi la fetele cu menstruatii neregulate, avand ca efect reglarea menstruatiilor. Desigur, le poti lua numai recomandate de ginecolog si sub atenta supraveghere ginecologica.
Ciclul nu are importanta decat in prima zi in care incepi sa le iei.Sunt pilule care se iau in fiecare zi, cand termini o folie incepi alta, nu astepti menstruatia.Asta in cazul tabletelor cu 28 de pilule (21 active si 7 care nu inseamna nimic, neavand efect.Sunt doar ca sa nu uiti sa le iei). In cazul celor cu 21 de pilule se face o pauza de 7 zile.Fiind la inceput ginecologul o sa-ti prescrie(probabil) cele cu 28 de pilule.Mergi neaparat la ginecolog, anticonceptionalele nu sunt aspirine sa le iei cum iti trece prin cap. El o sa-ti explice tot ce trebuie sa stii.
Anticonceptionalele regleaza ciclul, reduc zilele de menstruatie si scad considerabil durerile din timpul acesteia, fiind adesea prescrise in scop terapeutic nu (doar) pentru contraceptie.
Da, poti lua si ciclul tau va fi regulat inca din prima luna.Nu uita insa ca anticonceptionalele este recomandabil a se pot lua in urma unui control ginecologic si a unor analize de sange, astfel vei putea sa previ luarea in greutate.Multa bafta!
Poti lua dar trebuie sa mergi la un cabinet de planing, unde i-ti va da ceva potrivit pentru tine in urma unor analize dar sa nu le ei de capul tau pentru ca nu ai deunde sa stii ce ti se potriveste cu ele nu e de jucat, pentru ca se dau in functie de fiecare organism.
Chiar se recomanda pilulele contraceptive femeilor cu ciclu neregulat, pentru ca, pe langa efectul lor contra bebe, iti regularizeaza ciclul, te apara de cancer de san, iti normalizeaza si tenul (adica nu prea o sa mai ai cosuri) si in plus cantitatea de sange pierduta la menstruatie va fi fff mica.se recomanda consult ginecologic in sensul ca medicul sa ti recomande un profil hormonal sa vada ce produs medicamentos ti se potriveste.de obicei, medicii recomanda produsul ce le a fost 'bagat' pe gat de reprezentantii medicali.eu am folosit yasmin si novinette si mi a fost f bine dupa ele.
Si eu am avut aceeshi problema de la 14 ani si am 22 de ani, doar acum 5 luni am inceput sa iau anticonceptionale si iti spun sincer ca de cand le iau imi vine f regulat. du-te la un doctor sa iti faci analize si sa iti iei anticonceptionalele adaptate corpului tau care nu iti fac rau adica sa te ingrase.eu nu am nici o problema cu ele imi sunt de f ajutor
Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa mergi la ginecolog si el iti va spune cel mai bine.