| florii17 a întrebat:

Pot sa iau escapelle (pastila de a doua zi) daca am mai luat una acum 2-3 luni? O sa imi faca rau daca iau alta la interval asa scurt?

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Doar in cazul in care este absolut necesar, fiind sigur ca probabilitatea de a se forma o sarcina este mai mare de 80-90% si doar astfel mai poate fi evitata formarea sarcinii. Riscurile fiind destul de mari ar fi indicat sa nu-l folosesti decat cu aprobarea/acordul dat de un medic ginecolog. Esti absolut sigura/convinsa ca esti in perioada fertila? Sigur a ajuns sperma in vagin? Incearca sa gandesti rational fiindca poti sa folosesti o noua pastila intr-un interval atat de scurt, doar daca esti aproape 100% sigura/convinsa de posibilitatea de a se forma o sarcina si doar daca nu ai absolut nicio posibilitatea sa te consulti cu un medic ginecolog in aceasta problema. Sanatate!

| florii17 explică (pentru corbulalbrosu):

Iti voi da funda dar mai intaias vrea sa iti explic cum s-a intamplat si poate mai ma poti ajuta. Dupa ce prietena mea mi-a facut sex oral ne-am sarutat iar mai apoi i-am facut si eu, pe moment nu mi-am dat seama dar se putea sa ajunga in vagin lichidul preejeculator? Am vazut cu ochii mei lichidul la capatul uretrei inainte de oral si... Ai cunostinta ce efecte adverse ar avea pastila luata asa repede?

| OnuOnulică a răspuns:

Da, există risc să-ți facă rău din cauză că nu ai așteptat mai mult.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru florii17):

N-am inteles prea bine. Adica intrebi daca prin sex oral ar putea ajunge in vagin lichid preejeculator? Presupun ca posibilitatea ar fi teoretic 0 (ZERO). In plus acel lichid este STERIL, NU CONTINE SPERMATOZOIZI, decat in anumite cazuri dar si atunci cu sanse extrem de mici sub 1% de a putea produce o sarcina. Despre ce pastila intrebi? daca este vorba de Mentosan sau Orbit atunci nu au nici un efect advers.Dar daca este vorba de Escapelle sau Postinor2 atunci te anunt ca acestea se folosesc doar in cazul in care probabilitatea de sarcina depaseste 80-85% si acest lucru il poate stabili doar un medic ginecolog. Aceste pastile contraceptive NU se folosesc asa dupa ureche dupa cum il taie capul pe fiecare. Iar in cazul prezentat ar reprezenta cea mai crasa IRESPONSABILITATE.